Термин март 2025

• 46 405
  • 807
  •   1
Отговори
# 615
Дано повече нямаш такива стресиращи преживявания! Настръхнах като четях...
Иначе аз също съм с такава плацента, плюс скъсена шийка, предстои ми серклаж съвсем скоро. Аз също се опитвам максимално да лежа и да не се натоварвам, треперя да не стане нещо с бебето.
Стискам палци на теб и на всички момичета всичко да е наред и да гушкаме здрави бебоци на термин!
Здравейте,

Най-после открих тази група и много се радвам! Аз съм в 14+5 и все още не всички мои близки знаят подробности около бременността, така че отчаяно търся с кого да обменям опит Blue Heart Терминът ми е 8 март, но размерите на плода вървят една идея по-малки заради късна овулация и е възможно да бъде 19 март. Следи ме д-р Леков в Токуда и съм многомного доволна като отношение.

В Токуда действам с допълнително здравно осигуряване от Generali.

С цел да помогна с информация на дами, които тепърва се включват в групата или имат по-ранен термин, споделям малко опит от първия триместър. Нямах особено изявени симптоми - имах адски засилен апетит, без никакво усещане за гадене. Направо постоянно можех да изям света. Понеже още преди да разбера, че съм бременна, ходих активно на фитнес, изобщо не предположих, че може да съм бременна, тъй като физическата активност обикновено повишава апетита.

След като менструацията ми закъсня с повече от седмица, си направих тест и беше положителен. Simple Smile В същия ден спрях да пуша цигари, които тотално ми обърка емоциите (само който е/бил пушач знае) Smile и веднага ме заболя кръста. Усещах и напрежение, когато лежа по корем, така че бързо се съобразих с това - просто не ми беше удобно вече. В този ред на мисли, доста повече ми се спи, имах нужда от почивка и не ми се правеше нищо.

Всичко си вървеше супер, нямах никакви оплаквания, направих първите кръвни изледвания, БХС + ранната морфология и резултатите звучаха страхотно. До миналия уикенд, когато изведнъж изкървих и изхвърлих един доста голям съсирек - веднага отидох в спешното в Благоевград, тъй като бях на една вила в областта. В понеделник (преди 2 дни посетих и моя лекар) и се установи, че имам тотална плацента превиа. Надявам се повечето от вас да не са запознати с този термин, няма да изпадам в подрбоности - всеки може да си прочете, не искам да ви стресирам. Просто плацентата ми е доста ниско и това ме прави част от една рискова група и съответно изцяло изключва възможността за естествено раждане, въпреки че това ми беше мечтата.

Сега съм закована на дивана вкъщи и ме е страх да свърша каквото и да е, защото това изкървяване със сигурност ми скъси живота с няколко години. Беше си стресиращо и не искам да се случва пак. Опитвам се да работя от вкъщи, ама нищо не ми се върши.

Та, ще се радвам да обменим опит и ако някоя е запозната с плацента превиа или секциото в Токуда ще се радвам на подробности.

Като цяло съм по-спокойна след прегледа при д-р Леков - той има това влияние върху пациентите си, но все пак си е притеснение.

Аз съм лежала там миналата година за половин ден - минимална интервенция и съм супер доволна от единичните стаи и мисля да действам така, но изобщо не съм запозната с процедурата по секциото там.

Имам още един въпрос - все още не знаем пола на бебето Rolling Eyes Вие кога го разбрахте и организирахте ли си изненада, или докторът Ви го каза веднага при прегледа?

Поздравявам ви и желая на всички лека и безпроблемна бременност, както и раждане разбира се!

# 616
На мен някак мнооого бавно ми минава времето между прегледите. Кога бяхте за последно на преглед?
Аз ходих в началото на 13 г.с и ще ходя чак в 17 г.с. Едвам ще издържа още две седмици

# 617
Аз ходих на преглед днес и съм в 15г.с и ми каза да отида чак в 19г.с. След 4 седмици е това, което е супер много, но и все пак щом всичко с 2те ми бебета е перфектно, няма какво да правя при доктора на всеки две седмици.

Успехи на бъдещите майки! И споделяйте кога се прави този серклаж за шийката дали е скъсена и дали съм с ниска плацента/едното ми казаха, че е ниско прикрепено със задна плацента/ това същото ли е ? Не е ли рано за такива изследвания, не се ли правят към 28г.с и нагоре ? На мен нищо подобно не са ми правели още ..

# 618
Здравейте, пиете ли витамини за бременни? И ако да, какви? Моето аг ми каза каквито си харесам, ама то да са 1 -2 варианта...

# 619
Здравей, аз приемам Елевит. Изписани са ми от репродуктивен.
Аз имам въпрос към момичетата преминали първият скрининг. Прегледа с вагинален или коремен ехограф е?
Здравейте, пиете ли витамини за бременни? И ако да, какви? Моето аг ми каза каквито си харесам, ама то да са 1 -2 варианта...

# 620
Още в 12 та седмица АГ ми изписа Пре мама. Вътре са отделни блистери, едните са витамините и минералите, а другите са мастните киселини омега.
До 12 та приемах само мета фолиева киселина
Отивай седмица пия и Феми флора, пробиотик, понеже на пробата от вл.скрет,се видяха само че лактобацилите са редуцирани и просто превантивно ми изписа за защита. Пият се.

# 621
  • София
Аз минах вчера на ФМ.

Прегледът беше с коремен ехограф.

Малко се шашнах, на риск от препеклампсия преди 37г.с. пише 1:136 ,което ми се стори доста притеснително.

Бях в Надежда при д-р Георгиев, разбрахме се да се видим отново след месец. Тогава след прегледа да го подсетя да обсъдим дали да правим пренатален тест.

Не знаех, че може и след 16г.с. и ми се сви сърцето след вчера Sad

Очаквах да се успокоя, а повече се притесних. Събудих се в 1 тази нощ и не съм заспивала повече. Главата зверски ме боли, обичайно съм с ниско кръвно, сега е 117/62, 92 удара/мин.

По принцип не съм паника, държа на стрес, но след вчера…

При вас как е кръвното?

Аз имам въпрос към момичетата преминали първият скрининг. Прегледа с вагинален или коремен ехограф е?

# 622
Аз не си меря кръвното, но вчера и като цяло вечерта бях като кукувица, защото много ме болеше глава. Будувах от 4 до към 7 тази сутрин, не се сетих да проверя дали е възможно от кръвно така да ме цепи, отдадох го на това, че се стресирах в работа малко повече.

Maze, надявам се, че всичко ще е наред. Ако те разбирам правилно, на втората морфология ще ти каже дали да правиш пренатален, или не?

# 623
Момичета, а какви документи ви дадоха след ФМ? Моята мина онзи ден. Не успяхме да направим 3д, защото много се стегна матката, но и не сме изчислявали риск от прееклампсия. Шийката също каза АГ, че ще измерим следващия път и като цяло имам документ, в който няма почти нищо написано. Следващият преглед е чак след месец и се чудя дали да не отида и някъде другаде на ФМ.

# 624
  • София
Да, точно така ми каза.

Логиката му е, че ще е по-напреднало човечето и ще е по-сигурна прогнозата.

Sun.Shine , относно документите на мен ми дадоха 2 листа с информация от измерванията, кое колко е като размери и обеми, отстрани има скала къде попада (избързва или се забавя) на база гестационна седмица към момента, имаше информация за кръвотока и след това информация за вероятностите за някои възможни аномалии  с разчитане на база статистика от пол/възраст/етнос/височина + на база видяното на ехографа.

Пишеше и къде се е захванала плацентата.

Аз не си меря кръвното, но вчера и като цяло вечерта бях като кукувица, защото много ме болеше глава. Будувах от 4 до към 7 тази сутрин, не се сетих да проверя дали е възможно от кръвно така да ме цепи, отдадох го на това, че се стресирах в работа малко повече.

Maze, надявам се, че всичко ще е наред. Ако те разбирам правилно, на втората морфология ще ти каже дали да правиш пренатален, или не?

# 625
Моят съвет е всяка една да си мери кръвното! Изобщо не е шега работа и както всичко е ок изведнъж и неусетно може да се покачи.
Също и за отоци в крайниците (на малко по-късен етап)

bonibon Много се радвам и за теб! 😊 Знаех си, че всичко ще е наред! Пожелавам ти една пухкава принцеса на финала! 💕😍

# 626
Имаме резултати от пренаталния тест - всичко е наред и чакаме момче 💙 Имаме момиченце на 3г.
Успокоих се доста. Иначе аз нямам почти симптоми освен, че съм по-изморена. Имах 2-3 седмици с доста гадене и без енергия, но сега бивам.

# 627
Здравейте , момичетаз в 13 та седмица съм и не мога да взема решение за женска консултация да избера Надежда и пътуване Стара Загора - София поне до шестия или АГ в града ни.Има ли момиче от групата ,която вече да посещава женска консултация в Стара Загора или в Надежда да сподели от кого е доволна!
Ще съм благодарна , защото съм раздвоена иска ми се да бъда в Надежда, но не знам как се пътува с голям корем?

# 628

С коремен ехограф е.

# 629
  • софия
Здравейте Simple Smile И аз се включвам в темата. Очаквам второто си дете през края на март 2025 г. Все още не съм сигурна къде ще раждам, но ми се иска да бъде в майчин дом. Преди няколко дни правих биохимичен скрининг и тъй като съм на 36 години излезе висок риск за Даун. Днес бях на фетална морфология в марковс и всичко беше наред, според др Атанасова, но ми препоръчаха генен тест. Та сега чакаме резултати.
А относно документите които ми дадоха от феталната морфология бяха три листа с всякакви мерки и данни от измерването на плода. Имаше и прикачени шест снимки.

Общи условия

Активация на акаунт