Термин март 2025

• 42 607
  • 807
  •   1
Отговори
# 660
Аз ям супи често, ябълки, преди нектарини и праскови, всеки ден, гледам да пия повече вода/чай и да се разхождам. Засега нямам проблем, да чукна на дърво.

# 661
От съседна тема съм си записала сироп Фрутилакс и Дулколак, още не съм прибягвала до тях. На мен също ми помага кафе засега, вчера правих комбо айрян и след това кафе, че се бяха забавили много нещата 😬 иначе сините сливи - свежи, ако още намирате около вас, както и сушени също вършат работа.

Аз ще попитам за кръвното - всеки ден по едно и също време ли го мерите и кога горе-долу? Също ако имате апарати за кръвно, които ползвате, ще се радвам на отзиви, че вкъщи имам само мануален.

# 662
Кръвното го меря по всяко време на денонощието, като не е всеки ден. Само ако усетя дискомфорт -замайване, главоболие, слабост.
Ползваме вкъщи Omron.

# 663
Здрасти, мамчета! Отзиви от чая нямам още, защото просто никъде го няма наличен и се отказах.(Ако някой помни изобщо) При мен и преминаха за момента поне всякакви неразположения(Пу, пу!) Имам доста голям апетит и качвам стабилно килограмчета. 16 седмица и около 7-8 килограма нагоре. Със сигурност е емоционален апетит. В началото се борех с негативните емоции от предишният ми спонтанен аборт, сега пък от спокойствие май си хапвам. Давам си сметка, че не е здравословно, но в момента просто съм се отпуснала в безтегловност и не мога да си помогна. Изследванията ми и кръвното към момента са добре. Док също каза, че всичко е на ред, нооо явно съм гузна. Фетална морфология ще има чак на 9ти октомври и вече нямам търпение.

# 664
Има ли момичета , който вече са усетили движенията на бебето? Когато е първа бременност се знам, че се усеща късно, някъде към 20-та г.с., но при втора, трета и т.н. е по-рано. Да ви се похваля, че трета вечер го усещам еднократно, само вечер като съм легнала по гръб. В 15 г.с. съм. И съм сигурна , че са движенията са на бебето, защото са ниско долу, а и ми е трета бременност, знам какво е чувството Heart

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 18:51 от Bibi85

# 665
Оххх, нямам търпение и аз да го усетя, но аз вървя от последните - термин 28.03... освен това на последния преглед ми казаха, че съм с предна плацента, така че има да почакам за движения... 😅

Колко от вас са с предна и колко със задна плацента? Има ли някакво значение, освен по отношение кога ще се усетят движенията на беб 🥰

# 666
И аз нямам търпение вече 🥹 аз също съм с предна плацента, така че съм си пожелала за рождения ми ден към края на октомври вече да усещам мадамата. 😁

# 667
И аз съм с предна плацента. А казаха ли ви къде се свързва пъпната връв. При мен е маргинално - в края на плацентата и малко се притесних.

# 668
И аз съм с предна плацента. А казаха ли ви къде се свързва пъпната връв. При мен е маргинално - в края на плацентата и малко се притесних.

Хмм... не са ми казали, аз не знаех и да питам.. в четв съм на ФМ и ще питам 😵‍💫

На теб на фетална ли ти го казаха?

# 669
А има ли такива, които ги боли кръст/ гръб.Аз съм в 16 г.с и от няколко дни ме наболява...

# 670
Мен ме боли доста,особено на работа като съм седнала цял ден.

# 671
Мен ме боли доста,особено на работа като съм седнала цял ден.
И мен от няколко дни доста ме наболява, а си мисля че още е рано, защото бебето не тежи..С предишните си бременности не мога съда се сетя дали ме е боляло или не

# 672
От днес следобяд съм с болки, кръст, корема, ниско долу в средата, тези ниско долу и в средата са като болезнени стягания, притеснявам се да не са контракции. Към 18 и 30 изпих 2 но шпа, но не виждам кой знае какъв ефект. Като лежа уж не боли, ама като се размърдам, се започва. На преглед съм чак на 24.09. Не знам, дали трябва да търся по-рано преглед. Май и преди съм имала, но някак инцидентни, и не за толкова дълго време.

Вкъщи имаме магнезий, но не някакъв специален, освен да изпия един от 100 мг, предполагам, че няма да навреди. Още нямам изписан и назначен такъв.

# 673
От днес следобяд съм с болки, кръст, корема, ниско долу в средата, тези ниско долу и в средата са като болезнени стягания, притеснявам се да не са контракции. Към 18 и 30 изпих 2 но шпа, но не виждам кой знае какъв ефект. Като лежа уж не боли, ама като се размърдам, се започва. На преглед съм чак на 24.09. Не знам, дали трябва да търся по-рано преглед. Май и преди съм имала, но някак инцидентни, и не за толкова дълго време.

Вкъщи имаме магнезий, но не някакъв специален, освен да изпия един от 100 мг, предполагам, че няма да навреди. Още нямам изписан и назначен такъв.
Магнезия няма да навреди, може магнерот да се вземе и нош па - 3×2 .И по възможност по -ранен преглед, за успокоение.

# 674
Аз пък от 2 дни съм с киселинен рефлукс, т.е. киселини. Оле хора ужасно неприятно и болезнено е.

Общи условия

Активация на акаунт