Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 664
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Записахме и ние набора, без присъствието му, че е точно на другия край на България Simple Smile
По стечение на обстоятелствата се оказа, че има познато детенце - от училището бяха така любезни, да ги запишат не само в един клас, амини в една стая в общежитието Heart
Сърцето ми е свито, но единственото, което мога да направя, е да му закрепя крилата здраво и да се надявам, че това, което сме възпитавали близо 14 години, ще окаже влияние.
Видяхме и стаите в общежитията - баща му е малко потресен, но той, докато не заживяхме заедно не се беше разделял с родителите си, та не е фактор Joy   В общи линии - аз лично очаквах да е много по-зле Joy
Дреб е много щастлив - ще учи в мечтаното училище, има си у приятелче, с което се познават, щ е далече от вкъщи... Абе шапка на тояга Simple Smile

# 106
  • Пловдив
Записахме и ние набора, без присъствието му, че е точно на другия край на България Simple Smile
По стечение на обстоятелствата се оказа, че има познато детенце - от училището бяха така любезни, да ги запишат не само в един клас, амини в една стая в общежитието Heart
Сърцето ми е свито, но единственото, което мога да направя, е да му закрепя крилата здраво и да се надявам, че това, което сме възпитавали близо 14 години, ще окаже влияние.
Видяхме и стаите в общежитията - баща му е малко потресен, но той, докато не заживяхме заедно не се беше разделял с родителите си, та не е фактор Joy   В общи линии - аз лично очаквах да е много по-зле Joy
Дреб е много щастлив - ще учи в мечтаното училище, има си у приятелче, с което се познават, щ е далече от вкъщи... Абе шапка на тояга Simple Smile

sweet_manicheq колко хубаво звучи. Че и познато дете намерихте. Страхотни години го чакат младежа. Flowers Four Leaf Clover

# 107
sweet_maniche, честито. И ние вчера бяхме да види общежитие и училище, града, сега се колебае още повече. Лошото е, че нито едното, нито другото е искреното й желание, и двете са някакъв компромис. На мен много ми харесва полиграфията, тя уж я поиска, но като й дадох да гледа учебните планове я виждам, че се колебае. От друга страна е икономическа паралелка и не сме убедени, че точно това е нейното. Блазни я идеята да се отдалечи от вкъщи, но и я плаши. Училището й хареса като база, общежитието е приемливо, но с общи за етажа тоалетни и баня, които малко стряскат. Аз също имам колебанията си, за да й наложа моето решение, а тя сякаш иска да го направя. От една страна се беше забъркала с неподходяща компания, която не я оставя на мира и искам да я отдалеча от тях, от друга не искам да го приема като, че ли я гоня от вкъщи, а и тя тук тръгна на спорт, започна да се опознава с децата в групата на начинаещите, а е от отбора ... Ако я приемат на второ класиране в ЕГ там, това  ще реши окончателно избора, защото това е желанието й - първото, второто - компютърна графика при нас или икономическа гимназия, но подозирам, че е под влияние на факта, че това при нас е най-добрата професионална гимназия и е сред желаните училища в града ни. Май трябва да се посъветвам и с психоложката й.

# 108
  • София
АК е предпочитан предимно от желаещи да учат и живеят след това в САЩ или за "престиж".

Моето дете се отказа от ДГ в полза на АК преди 2 години и това е най-доброто за него.
Не бях сигурна тогава, вече съм.
Нито се готви за САЩ, нито е за престиж, нито сме богати.
Ползваме намаление на таксата и детето е щастливо. Научи за 1 година реално английски, защото влезе с ниво 0 и започнаха с B2.
Сега английският не е никакъв проблем, учат английска литература и с изключение на БЕЛ, всичко е на английски.
1/3 от преподавателите са чужденци. Не всички са УАУ, но и това възпитава.
Има и чудесни български учители. Подходът и на двата типа е различен и децата свикват да работят с това.
Натоварването е огромно, като не го казвам от въздуха. В 5-7 клас беше в СМГ и си мислех, че идва от ада, а то какво се оказа Simple Smile
Въпреки това мисля, че успяхме да нацелим училището , в което той намери среда, приятели и чудесно образование (за сега така мисля).
Не го хваля, не омаловажавам държавните училища, защото големият ми син завърши такова. Просто  "място за всеки и всеки на мястото си".

Чета ви и се вълнувам с вас, защото имам близки деца, които се пекат на този огън. Успех на всички!

# 109
А някой дали е наясно какво става с втората дата за НВО, която уж щеше да има тази година?
Аз лично не намирам нищо полезно в нета.

# 110
Именно заради духа в училището и големия избор от клубове по интереси, наред с възможността за добро образование, 1 АЕГ беше първият ни избор (и единствено желание, честно казано).
Щастливото тийнейджърство е важно.

Ох, аз днес съм в някакво такова странно напрежение. Мисля си дали не трябваше да запишем щерката в 1 АЕГ. Почти е невъзможно да я приемат на 1-во желание в 91 НЕГ, защото я делят 8 точки, но пък, ако вземе, че се класира - това ли е училището за нея?! Както споделих тя е артистична личност - пее, танцува, озвучава филмчета и с всичко това се занимава професионално. Ще има ли достатъчно време да се справи с този труден немски. Учи й се, добре се справя, с пълно 6 завърши, амбициозна е, но... Пак ми е едно свито. В 1 АЕГ английски с испански може би ще й е една идея по-леко или поне с езиците. Драма с английския нямаме, досега не го е учила в школа. И така си разсъждавам... А то изобщо може ли да си промениш вече подаденото заявление?!

# 111
Скрит текст:
Благодаря и аз за новата тема🌸

Наборът записан софтуерни и хардуерни науки в пмг🍀 Второ желание е, но най-голямото желание е да бъде в пмг, така че много не тъгува по паралелката с математика- в нея има избор за втори чужд руски или немски език. Той категорично не желае руски, след като вече го учеше и не е неговото. Паралелката софтуерни и хардуерни науки е с втори език немски и това също наклони везната при вземане на решение. Сравнявахме програмите- математиката в паралелка софтуерни науки е само 2ч седмично по-малко в сравнение с паралелките - математика. С оглед желанието му след училище да продължи да учи компютърни науки, съдбата го е разпределила в правилната паралелка🍀
Рано сутринта нямаше хора, когато го записвах. Отидохме заедно с набора. Предварително бяхме попълнили комплекта с документи - свалихме го от сайта на училището.
Дадоха ни бележка с входящ номер.
Служебната бележка  за записан ученик- есента по служебен път ще се подава към социалните.
 Статусът в МОН още не е променен, ще следя днес и утре.
Успех на всички деца и на всеотдайните им родители🍀
Децата ни ще бъдат в един клас. И аз като теб всички програми проследих и видях че разликата в паралелките е минимална. Дано имат късмет и са хубав клас! Класен не е ясно кой ще им бъде. Аз съм завършила също там, но с математика и познавам част от учителите.

# 112
А някой дали е наясно какво става с втората дата за НВО, която уж щеше да има тази година?
Аз лично не намирам нищо полезно в нета.

И аз вчера се чудих и търсих. Нищо не открих.

# 113
Dame, не съм видяла още инфо, но пък вайбър цъкна за отчетени успехи от тазгодишното оценяване на среща на ръководителите на РУО-та. 🙂

# 114
Скрит текст:
Благодаря и аз за новата тема🌸

Наборът записан софтуерни и хардуерни науки в пмг🍀 Второ желание е, но най-голямото желание е да бъде в пмг, така че много не тъгува по паралелката с математика- в нея има избор за втори чужд руски или немски език. Той категорично не желае руски, след като вече го учеше и не е неговото. Паралелката софтуерни и хардуерни науки е с втори език немски и това също наклони везната при вземане на решение. Сравнявахме програмите- математиката в паралелка софтуерни науки е само 2ч седмично по-малко в сравнение с паралелките - математика. С оглед желанието му след училище да продължи да учи компютърни науки, съдбата го е разпределила в правилната паралелка🍀
Рано сутринта нямаше хора, когато го записвах. Отидохме заедно с набора. Предварително бяхме попълнили комплекта с документи - свалихме го от сайта на училището.
Дадоха ни бележка с входящ номер.
Служебната бележка  за записан ученик- есента по служебен път ще се подава към социалните.
 Статусът в МОН още не е променен, ще следя днес и утре.
Успех на всички деца и на всеотдайните им родители🍀
Децата ни ще бъдат в един клас. И аз като теб всички програми проследих и видях че разликата в паралелките е минимална. Дано имат късмет и са хубав клас! Класен не е ясно кой ще им бъде. Аз съм завършила също там, но с математика и познавам част от учителите.

Изпратих съобщение на лично 😊

# 115
Nelika, има ли и друг контекст твоето терзание?
Вероятно са с много близък/еднакъв бал щом са в една и съща паралелка, и реално няма значение в кой клас ще се разпредели в общия случай.
Има -  това, че с нейна приятелка са с много близки балове, делят ги 3 точки, и дали задължително ще са в един клас, или има шанс да ги разбъркат децата. Освен това не помня за кое училище четох тук, че слагат високите балове в А клас и на тях им слагат най-добрите учители, а другите както дойде.
Кажете при записването, че искате децата да са в една паралелка. Може да уважат желанието ви.

# 116
Аз не казвам, че искам да са заедно. Или ще са, или няма да са, оставям съдбата да реши Simple Smile И все пак се чудя какъв е начина на подредба на паралелките, за да знам какво да очаквам. Ако някой знае, ще съм благодарна да сподели.

# 117
  • Пловдив
Вчера записахме дъщерята в ЕГ Пловдив /по първо желание приета/. Вече  официално си има ново училище.
Племенничката е приета по първо желание КГ в МГ Пловдив с бал 367 при минимален бал за паралелката 366. А мислехме че няма да успее, но късмета й е бил там!

Малко си обълкала баловете, сигурно си искала да напишеш 466 и 467. Simple Smile
Ох да, извинете:blush:

# 118
  • София
Отидохме и ние да подадем за второ класиране днес , моето момиче обаче си хареса училището, то си е удобно и не е лошо близо е до нас , да но не с японски , така че отиваме на второ класиране, ако не е удовлетворена пак , ще пробва за същото училище с друга паралелка освен на 3то или 4то класиране.
Тя всъщност доста се разколеба за предните си желания заради децата в квартала , как само тя щяла да бъде някъде, имала познати в това училище , пък на смени били пък щяла да си ходи с тях , а бе ий такива неща.

# 119
И ние сме подали за второ, но къде ще попадне не знам. Лично на мен не ми се ще да се засича  отново в един клас с малка част от децата от стария му клас. По някаква неясна причина за мен, поема само най-лошото от комуникацията с тях. Иска ми се да започне на чисто, умно дете е, но няколкото по-близки приятели не учиха и той явно реши, че е срамно да се учи едва ли не. А да не казвам колко пъти като е получвал по-високи оценки са му казвали, че той няма тия знания и е преписал и на него му е обидно и иди доказвай, че не е така. Истината е че го мързи  дори пищови да си направи. И сега е с около 400 точки с много малко учене. И хиляди пъти му казах представи си какво щеше да е, ако много малко се беше напънал. Така, че за мен средата в момента ми е от ключово значение.
А темата за приятелството, колко сме я коментирали, но той не я разбира. Може би, защото не е имал истински приятели, според моите критерии и не схваща какво говоря. Дори когато го прецакват, той си мисли, че е ок това между приятели, не било нарочно...луда работа.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:49 от dalil

Общи условия

Активация на акаунт