Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 292
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 605
Значи не е имало дете с по-висок бал, което да иска да пробва в тази езикова след 3 класиране
Дали не е имало дете, което да иска или при тази постановка не е посмяло.

Etomira, за теб не в скрит текст ще напиша, че лично не съм засегната от това положение и с НВО съм приключила.

В момента, в който желано от дете с по-висок бал място се заема от дете с по-нисък бал, вече има нещо нередно. Иначе е ясно, че на незасегнатите не им пука. Както горе уточних и на мен не ми пука, но това не го прави редно.

Солничка, влязохме малко в риторика вече, ама просто няма как всички да са доволни.
Ако не детето е тропнало с крак, а просто са направили грешна преценка? Могат да кандидатстват само за паралелки под техния бал на кое класиране? Ами те не са ли също ощетени в такъв случай?
Ако говорим за честно, най-честно би било да не се допуска отписване и повторно подаване, както и след второ класиране да се елиминира продължаването в класиране в две области или към училища в два ресора.
Тогава трето няма да е хазартно и ще могат да продължат само некласираните другаде деца, но пък няма и да остават и толкова места в желани гимназии, защото жабите ще са се наместили по гьоловете. Ама пък недоволните ще са много повече.
Ето и ти даваш идеи. Може да се избегне постановката с хазарта.
Чаках някой да напише, че неосмелилите си деца е трябвало да учат повече, щом имат претенции.
Ама да се мислят тези, които не са преценили добре при достатъчното време и информация и с мисъл за тях да се гласи процедурата, за да не са ощетенени е малко .....

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 19:33 от solnichka

# 1 606
Ами много са условностите. ПОзнавам способни деца с 80-85 точки по бел, което ограничава шансовете им. Защо пък да не могат да стигнат до "елитна" гимназия, щом са се преборили по правилата.

# 1 607
Малко е дразнещо да , възможността на 3 и 4то класиране да се класират деца с доста по-нисък бал в елитните гимназии, но все пак от друга страна смятам , че добре е измислена системата и е оптимална.
В същност и през годината ако се обявят места се случва същото, възможност са се запишат нови ученици с доста по-ниски балове в тъй желаните първоначално училища.
Който видял,  видял с две думи.Stuck Out Tongue Winking Eye
Който предвари той завари.
Всички са деца , с ниски и с високи балове , то тия с ниските няма да се чувстват комфортно при високо баловите.
Най-добре си е да са горе долу на едно ниво.
Чак пък ниски балове?
Максимум точка - две от последният класиран.
Реално една запетайка разлика.

# 1 608
Всеки с под 95 точки и по двата предмета не ми го хвалете Joy о и задължително с 6 по балообразуващите.

Относно близнаците, не знам защо трябва да има такава привилегия в гимназиален етап.

# 1 609
Ох, Динчо сега някой няма да усети сарказма и стане оле-мале.Grinning

Дете с 250 бал трябва да може да заеме мястото, което иска и му стига бал за него без ситуация, при която то не може да го заеме, а дете с бал 240 е застанало там.

Сега тези с деца с бал 450+ съвсем няма да разберат за какво се говори.

# 1 610
Аз такива грозни коментари в тази тема скоро не бях чела. Кое ви дава право вие да определяте кое дете къде може или не може да кандидатства? Защо смятате, че един резултат от едно НВО е някакво клеймо, което завинаги поставя децата сред някаква прослойка, която нямат право да напускат и да се смесват с елита? Правилата са еднакви за всички. За кого е по-голям риска на трето класиране е въпрос на спекулации. Но който смята, че е по-достоен да заеме последното място в някоя елитна паралелка може да се чувства свободен да предяви претенциите си посредством участие в 3то/4то класиране.
Всички деца имат мечти. И всички имат право да преследват мечтите си. И никой не е длъжен да се самоограничава заради не добро представяне на един, пардон, два изпита.
Евалата на детето, влязло с 50 точки надолу (апропо, в коя гимназия е това?). Понякога за успеха е нужен и малко късмет. А за това дали "там му е мястото", може да каже само то. Това си е неговият избор.

# 1 611
Оле, хора, не знам, уж леко разхлади, но вие сте тотално прегрели. Забравяте, че това са деца. Забравяте, че те имат един шанс да покажат колко много знаят. Да "хвърли" първи камък, който не имал "лош" ден. Егати конспирациите, квалификациите и т.н. Прост пример, когато започнах да уча в ТУ (да не е 8 клас, но е показателно): идвам с профил природни науки сред колеги от ПГ (тогава бяха техникуми). Съответно съгласно тукашната агитка, аз не съм за там, защото нищичко не разбирам от материята, сигурно съм заела на някой "по-заслужил" мястото. Но си седнах на четирибуквието и не само догоних колегите, а дори не си оставих изпит за септември, за разлика от колегите с техникум. Как може да правите такива квалификации за деца?! Това, че в един ден, то не е разгърнало потенциала си, не значи че е "втора ръка" човек. Хайде да не забравяме, че Бетовен е бил глух, но е виртуозен композитор. Осъзнайте се. И тази масова истерия я има основно в София за т. нар. "елитни". Е, лично 7 г. детето ми беше в "елитното" 125-то. Повярвайте ми не са ги хранили със златна лъжичка там. Навсякъде си има трески за дялане. Dincho, право в "десятката" Hug

# 1 612
Наистина защо близнаците не поемат всеки по своя път на развитие, все пак те са на 13-14 години и могат да преценят интересите си.
Може би това неделене на близнаци просто си остава по презункция в годините назад без да се отчита интереса на всяко от децата.
Не мисля, че е фатално за психиката им, дори тийнейджърска да се разделят, не са малки деца все пак, а и за тях е по добре да свикват лека полека, че идва миг на раздяла. Първо в гимназията, но пък са заедно вкъщи, след това уни и може би съвсем излитане в различни посоки на света.

# 1 613
Да се одумват децата парашутисти, вкарани по втория начин с нисък бал, е разбираемо. Но за децата, които не са заслужили мястото с оценка, но са го заслужили с риск и воля СЪВСЕМ ПО ПРАВИЛАТА, е нелепо да им се вменява някаква вина. Ми онези с по-високия бал да бяха рискували и те.

# 1 614
Близнаците не взимат място, не разбирам защо изобщо ги намесвате? Отделно, близнаците са два гола във вратата на димографската криза вместо един (много са семействата с едно дете), нормално е да имат някакви привилегии.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 19:58 от Le Vert

# 1 615
В Германия за ясла близнаците нямат предимство. Ако има две места ги приемат, ако е само едно свободно, тогава не вземат второто дете. И аз се очудих, но така беше.

# 1 616
Аз съвсем сериозно не разбирам тази привилегия за близнаците в гимназиален етап. ...
Добре е близнаците да са отделни личности от възможно най-ранен етап. Пиша го като човек, в чийто род е пълно с еднояйчни близнаци.....като скачени съдове са и понякога това изобщо не е добре.

# 1 617
Льо Вер, не ме разбирайте погрешно-знам, че близнаците не заемат място и са надпланово. Просто си разсъждавам защо трябва да са заедно до 12 клас, ако интересите са им различни. Нищо повече..
 Извинявам се на майки с близнаци, ако се чувствате засегнати от моето мнение, но в гимназиален клас според мен е удачно време да се разделят. Разбира се, става въпрос само за различни детски интереси.

# 1 618
Близнаците не взимат място, не разбирам защо изобщо ги намесвате? Отделно, близнаците са два гола във вратата на димографската криза вместо един (много са симейството с едно дете), нормално е да имат някакви привилегии.

Надпланово записаният близнак даже освобождава място за друго дете в някоя паралелка.

Топломляко, да бе! Това не мога да си го представя дори за Германия.

# 1 619
Льо Вер, не ме разбирайте погрешно-знам, че близнаците не заемат място и са надпланово. Просто си разсъждавам защо трябва да са заедно до 12 клас, ако интересите са им различни. Нищо повече..
 Извинявам се на майки с близнаци, ако се чувствате засегнати от моето мнение, но в гимназиален клас според мен е удачно време да се разделят. Разбира се, става въпрос само за различни детски интереси.

Това е преценка на родители и деца.

Общи условия

Активация на акаунт