Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 061
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 465
Виждат се баловете и на второ класиране.

# 466
Във Варна естествено все още не са заредени желанията. Не съм оптимист, че утре преди обяд ще имаме класиране. Angry Все пак дано да греша!

# 467
Хайде да пускат класиране, че се вълнувам с кого ще пием вино 5 години при наркоманите!

А къде са комарджиите в момента?

# 468
Някой ако знае в кое училище на родителските срещи бяло вино се пие, да се запишем там. Това ще е училището с най-голям бал 😂😂😂

# 469
  • София
Хайде да пускат класиране, че се вълнувам с кого ще пием вино 5 години при наркоманите!

А къде са комарджиите в момента?
Сигурно в АК, по-състоятелни са там все пак.

# 470
Някой ако знае в кое училище на родителските срещи бяло вино се пие, да се запишем там. Това ще е училището с най-голям бал 😂😂😂
Във форумското училище "Как да преживея 7клас". 😆

# 471
За близо 20 000 лв на година....не знам с какво трябва да ги хранят и поят на родителска среща. Казаха, че първата била незабравимо преживяване. Явно не се напиват т.е не са щедри американците

# 472
Мецане, никой нормален човек не може да прочете "Под игото".

Ох, благодаря, че ме успокояваш😂 в петокласната тема една Месечинка виторога казва същото и аз само преди два дни й възразявах...и сега ми се връща. Аз си я четох "Под игото" като дете, и то много пъти... очевидно аз не съм от нормалните, ама то това си личи и тук де😂

Бих накарал децата ми да прочетат отделни части примерно тази за изпитването), но не и цялата. По-добре да имат интерес към книгите, отколкото да го загубят.

# 473
"Под игото", според мен, не е за толкова малки деца. За да се разбере произведението, трябва да са поне 11. клас. "Декамерон" в 8. клас също ми е непонятно как се изучава.
За белото може да се проучат заведенията в района на училищата и след родителската - бойните групи там.

# 474
На тези, чиито деца ще учат във 2АЕГ да знаят, че ако децата им се паднат при Христо Данев, поне една книга ще прочетат. В края на годината, всеки ученик презентира книга, прочетена на английски. Обаче един съвет, книгата да не е сантиментална или романтична. Такива презентации приспиват Данев и оценките не са високи за тях.

# 475
"Под игото" седмокласникът си я прочете. Мен също ми беше интересна на времето. Сега сестра му не иска да я подхване даже. Дано като почне да чете и да й стане интересно. Аз също съм в ужас от задължителната литература за 8 клас. Подариха му от училището христоматия на старобългарската литература. Бая дебеличка... Мисля само с христоматия за 8 клас да мине тази година, но още не съм купила такава. Между другото купих преди няколко години на издателство Миранда адаптирана Илиада с илюстрации на Марайа. И хубав филм има - ще го гледаме. Старогръцките митове си мисля, че ще са му интересни. И Хамлет може да прочете, но за всичко останало имам огромни съмнения.

# 476
Старогръцките са интересни, ма тоз Декамерон... не знам.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 06:23 от zlatenceto

# 477
И аз съм завършила 1 АЕГ. Слуховете се вихреха и по мое време.
Никога не достигна до мен информация, че някой познат от училище е наркоман.
Сигурно е имало някой, но не ми е попаднал в полезрението.
Абе, гроздето обикновено е кисело. Все пак трябва да се намери някакъв недостатък на добрите училища.

Впечатлена съм как за тридесет (и повече) години темата за наркоманите в елитните училища все още не е погинала. Wink
Мда, завършила съм първа АЕГ, баща ми също и слуховете са още от негово време. Спомням си угрижените съседки, съчустващи на майка ми, щото ще уча в това "наркоманско" училище.

# 478
На "Дон Кихот" има едно по - съкратено издание. Порочете го човекът, даже му хареса.
Иначе в Младежкия театър "Николай Бинев" има великолепен и затрогващ спектакъл "Дон Кихот".
Препоръчвам ви го с две ръце.

# 479
  • София
Христоматия за 8 клас няма ни-къ-де! Говорих с една книжарници накрая да проверят, сега печатали учебници и евентуално през септември ще пуснат христоматията.

Общи условия

Активация на акаунт