Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 179
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Записах моето наборче в Американския колеж. Сюрпризираха ме с родителска среща на 5 септември Simple Smile, ще видим тая работа Simple Smile. Но съм доволна.
Първата родителска среща в АК е преживяване, не я пропускай Blush
Успех!

Хайде честито! Да, родителските срещи в АК не са като родителските срещи другаде Simple Smile

# 196
Наистина ли? Точно кроях планове да се измъкна 🤪😂, но щом казвате…

# 197
АК май започва учебната година по- рано

И моята иска Трейлър Суифт, но цената на билетите е.....като да я приемат в Оксфорд с пълна стипендия Joy

# 198
  • София
Чудя се кое е по Ok.? Пръв на село или последен в града Joy Това е въпросът... Joy
По ОК  е в по-желаното  училище/паралелка , ако стигне балът. Въобще не следва да е довод това дали си първият или последният приет. НВО резултатите въобще не гарантират във времето същата подредба по справяне. Понякога дори парашутистчета с явно доста по-нисък бал на входа ( някой да не помисли само, че оправдавам този постседмокласен  "спорт") се справят отлично.
профила е Ок и сега. Езика също. Локацията леко по далеч, но се преживява. И нагоре да "дръпне" са желани училища пък и профили. Но аз по принцип се чудя. Сега е първа по бал, има деца с 30 точки надолу от нейните. На второ / четвърто ще има с 40 точки надолу. Ако пък се качи, ще е "на ръба", с най- нисък бал в клас, та по принцип се чудя, как е по- добре, инак да, ние ги редихме, чакаме си, да видим Grinning

# 199
Cabo - последна в града Wink , шегувам се, това си е моето разбиране, ти най-добре си познаваш детето. Прецени как тя се би чувствала и дали няма да я притеснява и да я смачка. Моето мнение е, че се адаптират и амбицират, но пък ако нивата са зверски високи за нейните възможности може да е обратен ефект.

Разкажете сега за тази първа родителска среща в АК, чувствам се все едно съм изпуснала някакво важно представление, любопитно ми стана Smile

# 200
Cabo - последна в града Wink , шегувам се, това си е моето разбиране, ти най-добре си познаваш детето. Прецени как тя се би чувствала и дали няма да я притеснява и да я смачка. Моето мнение е, че се адаптират и амбицират, но пък ако нивата са зверски високи за нейните възможности може да е обратен ефект.

Разкажете сега за тази първа родителска среща в АК, чувствам се все едно съм изпуснала някакво важно представление, любопитно ми стана Smile
И на мен ми е любопитно Simple Smile

# 201
За съжаление, нашият младеж не може да се наслаждава на безгрижно лято след героичните усилия през последната година. Свърши си работата, влезе в Испанската според първото му желание, но още на 8 юли започна футболната година. В момента е в режим на подготовка за новия сезон на елитната юношеска дивизия до 15 години, което включва двуразови тренировки всеки ден, тренировъчен лагер и старт на шампионата на 10 август. Щеше ми се да може да си даде почивка, но сам си е избрал това призвание. Наградата пак ще е футболна - мач на живо на любимия му Байерн (Мюнхен) през септември.

# 202
Според мен е по-добре да си последен приет в паралелка с по-учещи деца, отколкото пръвенец на класа. Има вероятност да се възгордее и да не учи много интензивно.  А в другия вариант дори и реално да не се справя много добре, като гледа другите и ще се амбицира да ги догони. Знам точно за такъв случай, детето се е справяло доста зле, но после се е стегнало и всичко е било точно.
Знам и за случаи, в които децата са умни, но от инат саботират матурите си и нали се сещате в какви училища попадат. И като почне първия срок, разбират за какво иде реч и им идва акъла, нищо че малко късно. И почва се едно  четене  и учене с цел приравнителни изпити за да се премести в по- добро училище.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 12:15 от dalil

# 203
За мен това кой по ред си приет в класа няма да има голямо значение още в първия месец. Но ако има някакви дилеми, може би по-добре последен, както е писала dalil.

# 204
На моя приятелка синът беше последен приет в МГ. Не завърши последен, а и в момента следва в хубав университет в чужбина. Много деца, попаднали в добра среда, дърпат рязко напред

# 205
  • София
Честно казано, не разбирам изобщо смисъла на дискусията за последни по бал, ако става дума за софийски училища, з които разликата максимален/минимален бал е 20-тина точки. Това са средно 5 точки на всеки от изпитите. Наистина ли смятате, че в такива диапазони можем да говорим за разлика в подготовката, нивото, че и за догонване. Подобен проблем може да има при широка ножица - примерно бал от 480 до 350. В Сф няма такива разлики, включително в средния ешелон.

# 206
Щом това са желанията на детето няма какво да се колебаете! За мен последен по БАЛ нищо не значи освен, че може би ще има едни 100 деца които ще са мечтали да са на твоето място, но не им е стигнал бала! Щом няма промяна в желанията - смело към 2ро класиране!
Аз предпочитам да знам за обица на пъпа от колкото да си я направи тайно и да се притеснявам от усложнения!
Моят е взел една книга за питон и седнал да го учи! Преди време му бяхме казали, че хубав лаптоп ще получи, ако знае прилично поне 1 език за програмиране. Затова ми се струва, че питона вече няма да е само змия!
Притеснва ме тук колежката от 8В jsed не си се отчела. Записахте ли се?
Ако още не сте виж колко момичета има записани, че ми е любопитно. Мисля, че отличничките от НПМГ ще са там или поне 1 от тях. Максималния бал е 493 за момичета.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 12:33 от sisill

# 207
  • София
Ние ги водихме 2 на ресторант, което за тях е голям кеф.
Младежът беше на море по мъжки с баща си, тя с мен отива на концерт на Тейлър Суифт, което е най-голямата й мечта.
Във Виена, август месец? Тейлър Суифт?
Щото и ние сме там....
Laughing
1 август във Варшава. Чакам да си сваля билетите, и вече да знам, че всичко е наред

# 208
Ние ги водихме 2 на ресторант, което за тях е голям кеф.
Младежът беше на море по мъжки с баща си, тя с мен отива на концерт на Тейлър Суифт, което е най-голямата й мечта.
Във Виена, август месец? Тейлър Суифт?
Щото и ние сме там....
Laughing
1 август във Варшава. Чакам да си сваля билетите, и вече да знам, че всичко е наред
Ясно! Разминават ни се дестинациите.
Най-голямата и мечта се сбъдна миналата година във Франкфурт на концерта на Хари Стайлс. Беше незабравимо преживяване! Такъв рев изрева това дете, като го видя...
Това обаче е нашата кака, не наборката.
Каката е фенка на концертите, а малката е преводчика  ни на немски език (както баба ми се изразява). Laughing
А летището във Франкфурт бе моят най-голям кошмар. Такива лабиринти, такова чудо в цяла Европа не бях виждала. Добре, че успяхме да си хванем полета за Флоренция. И от тогава съм забранила на голямата ми дъщера да ми запазва полети с прикачване във Франкфурт.
Ама пък такава опитност придобих. Желязна съм вече...

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 12:35 от Паневритмия

# 209
Ние не сме купували нищо за награда. Даже всъщност дъщеря ми беше казала, че ако изкара над 80 точки по МАТ тя ще ни черпи на заведение (и си е редно, защото толкова задачи решихме и толкова дни и вечери решавахме с нея, че си го заслужихме Simple Smile). Скоро се присети за това обещание, така че аз чакам да бъда почерпена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт