Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 98 045
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 450
  • при моите любими
И аз сега с един тъп въпрос. Ние не чакаме второ класиране, но ми интересно как са се придвижили баловете надолу. Аз ще видя ли баловете на 2ро класиране, на паралелките, които сме писали?

# 451
  • София
Мецане, никой нормален човек не може да прочете "Под игото".

Калиси, не съм съгласна с последното ви твърдение. Отново е обобщение. Наркотиците са си наркотици, чалгата си е чалга и не е задължително да са свързани, нито се наблюдават или имат нещо общо само при посредствени хора.
Както сте забелязали, не обичам подобни обобщения. Това е като да кажеш "Учителите не стават". Не става даден учител, не цялото съсловие.

# 452
Ейй, верно заби темата в негативна посока.
Хайде, София е заредена с желанията.
Ние си знаем желанията Joy
Нещо, което не знаем да заредят

# 453
  • София
Попрехвърлих миналогодишната седмокласна за второ класиране. Вписващите са споделяли, че са прекласирани повечето, отишли нагоре сякаш не са много. Това леко ме отчайва за тази година с тези близки балове 😅😵

# 454
  • София
Аз вече имам едно там в гимназиален етап (и общо три в прогимназия), казвам ви, много е опасно.
Заинтригува ме - общо 4 деца ли имаш ?

Не, три деца имам Simple Smile. И трите са били в прогимназия във въпросното училище, едното продължи в гимназия в същото, другото отиде в АК след седми клас, а третото сега е седми клас. Имах предвид, че в момента само едно е в гимназия там и съм имала три в прогимназия, ама по различно време.

# 455

Ох, благодаря, че ме успокояваш😂 в петокласната тема една Месечинка виторога казва същото и аз само преди два дни й възразявах...и сега ми се връща. Аз си я четох "Под игото" като дете, и то много пъти... очевидно аз не съм от нормалните, ама то това си личи и тук де😂

# 456
Попрехвърлих миналогодишната седмокласна за второ класиране. Вписващите са споделяли, че са прекласирани повечето, отишли нагоре сякаш не са много. Това леко ме отчайва за тази година с тези близки балове 😅😵
А да ти направи впечатление там, колко време след като са заредили желанията е излезнало класирането, че и аз мислех да се ровя в миналогодишната тема

# 457
Тепърва ще наваксвам с четенето, че бях изпуснала новата тема... Стискам палци на всички, борещи се на второ класиране. Дано да успеят децата и да влязат в желаното училище, за да започне лятото и почивката за вас.
Ние в понеделник още тичахме за удостоверението и след това в НПМГ и се записахме. Добра им беше организацията и след 10на минути бяхме отразени като записани в системата. Подариха му тениска и на моето дете му трепереше гласа от радост и вълнение. За сега не се записа на никоя от допълнителните им школи. Още не мога да повярвам, че приключихме толкова рано. За съжаление от сега започва да ме тресе треска за шестокласничката Sweat Връщам се да ви чета.

# 458

Ох, благодаря, че ме успокояваш😂 в петокласната тема една Месечинка виторога казва същото и аз само преди два дни й възразявах...и сега ми се връща. Аз си я четох "Под игото" като дете, и то много пъти... очевидно аз не съм от нормалните, ама то това си личи и тук де😂

Мецане, и аз съм чела Под игото поне 3-4 пъти,  обаче и с двете деца ударих на камък с тази творба.
И двамата прочетоха резюмето на романа (има в нета на човешки език прилични резюмета на всички глави), имаха чудесна представа за какво иде реч Simple Smile.

# 459

Моята я чете преди две години и ѝ хареса. С интерес си я прочете.

# 460
  • София
А да ти направи впечатление там, колко време след като са заредили желанията е излезнало класирането, че и аз мислех да се ровя в миналогодишната тема
Не, не съм. Самото класиране е излязло в деня, към обяд май.

# 461
И аз сега с един тъп въпрос. Ние не чакаме второ класиране, но ми интересно как са се придвижили баловете надолу. Аз ще видя ли баловете на 2ро класиране, на паралелките, които сме писали?
Няма спомен сигурен спомен, но май не се виждаше таблицата с с"желания' тъй като на второ класиране нямахме такива...
Но си излиза таблицата в РУО с минимални балове и можете да си проверите...

# 462
Погледнах задължителната литература за 8 клас и направо ми се подкосиха краката, това  е по-трудно за разбиране от миналата. Той за  7 клас, не я чете и незнам как 80 точки е вързал. Е аз бях радостна, защото бях психически подготвена за 60т. Но явно съм го подценила. Дори на тезата имаше 4точки, което ми се видя като чудо.
Та от моето време имам "Старогръцки легенди и митове" и му я връчих да почва Прометей. Аз съм я чела цялата и на ония времена бях запленена и май археолог исках да ставам. Сега им казват, какво точно да четат от книгата и пак с мъка. Гледам го вчера, човека заспал върху първата страница. А аз ѝ треперя на книгата, че задните страници малко са скъсани.
Естествено, че е по-лесно да му дам от нета да чете, ама му нямам доверие. Ако има устройство в ръцете изобщо не е сигурно какво прави, чете  или гледа тъпотии.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 18:08 от dalil

# 463
  • Sofia
И аз си прочетох "Под игото" като дете. Наборката едва пребори задължителните глави, но пък батко ѝ към 11 клас с огромно удоволствие си я прочете, даже си я търси с твърди корици. Имаме 3 различни екземпляра.
Аз винаги четях задължителната литература, но помня, че "Дон Кихот" ми се опря - още ми стои отметката към края на книгата, където съм се предала като дете.

Ще се опитам да я мотивирам поне христоматията да прочете, че с тия "2х100" в съученическия състав... конкуренцията ще е жИстока.

# 464
Отдавна е време да се осъвремени учебното съдържание по литература.

Общи условия

Активация на акаунт