Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 858
  • 1 652
  •   2
Отговори
# 945
Обаче, групата за ФЕГ, много ме кефите!Симпатизирам ви на всички майки задочно. Почвам да се чудя дали не трябваше да изманипулирам девойката 😁. Надявам се и при нас да се заформи хубава родителска група и да можем да общуваме по-от рано.

# 946
Честно казано не знам дали се възхищавам на смелостта или не разбирам тези, които са приети в едни от най-елитните училища и ще рискуват за я има , я няма едно място в явно по-елитна гимназия.

Точно такъв един страх дава шанс на деца, приети в не най-елитните гимназии - да речем от т.нар. втори ешелон - да скочат за първа топка, и нерядко да я спечелят Wink

# 947
  • Варна
Защо да няма как да е записано в училище към МК и да участва в трето към МОН? Свидетелството е в МК, детето е записано там, но си кандидатства за трето и след това решава да се отпише ли или да си остане към МК
Защото местата към спортните училища и към тези към МК пак се явяват част от държавния план - прием.
Може да участва ако първо се отпише от училището към МК.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:28 от ivka_smile

# 948
  • при моите любими
Няма да се случи при нас играта за трето. Ще го убедя, че първо е рисковано, второ няма много смисъл. Той реално не е искал толкова да учи в СМГ, аз бях тази, която смятах че МАТ училище е повече за него. Той си избра 2АЕГ, пред всички други възможности. Просто е състезателен характер, до последно с нещо да има съревнование, което в случая не е оправдано. Просто си споделям, как се потресох от предложенията и размислите му.

# 949
И като няма места за желаното училище  какво ще правят.

Логика - няма...И като видите, че в мечтаното училище има 1-2 свободни места и половината си изтеглите документите, колко от децата ще приемат - пак 1-2? Хем не си пазите място, хем като не го искате - задържате място за някой друг за трето класиране. Или като няма сводобни места е по-лесно да приемете, че не сте в мечтаното училище, ама все пак сте се записали някъде?

Ако може да ми помогнете в логиката или МОН са го създали като специална опция?

# 950
Ние също си отдъхнахме, наборката влезе в така мечтаната паралелка в Нпмг. Преди малко пак ме накара да погледнем дали наистина е приета да не сме объркали нещо 😁 Стискам палци на всички, които искат да се пробват на трето класиране.

# 951
Честно казано не знам дали се възхищавам на смелостта или не разбирам тези, които са приети в едни от най-елитните училища и ще рискуват за я има , я няма едно място в явно по-елитна гимназия.

Точно такъв един страх дава шанс на деца, приети в не най-елитните гимназии - да речем от т.нар. втори ешелон - да скочат за първа топка, и нерядко да я спечелят Wink
              Или първата топка профучава покрай теб и....оставаш и без втора такава. Рискът е и в това ,че и други са решили да се борят за първа топка и ...... дружно на 4-то и стискаш палци да има нещо .

# 952
Сидония, може да има късмет да му се падне Костов.
Доста непридвидимо ми се струва трето. Сега има някакво усещане, че балът на повечето деца е висок и може да има повече желаещи, а местата в желаните училища няма да са много.
Едит: може да е по-разумно, ако сегашното училище е със сходен профил, да се следи за свободни места през годината.

Нека му се падне Костов, но да не го сменят за класа на дъщеря ми.

# 953

Или първата топка профучава покрай теб и....оставаш и без втора такава. Рискът е и в това ,че и други са решили да се борят за първа топка и ...... дружно на 4-то и стискаш палци да има нещо .
Рискът си е риск, но "Койт' играй - пИчели, койт' нИ играй, нИ пИчели!". А в училището от второ класиране мястото ти може би също ще е вакантно за 4-то.

# 954
Има една приятелка, която ще чакат дъщеря и в едно частно училище в София. Та най-вероятно ще освободи място в 2ра англ + испански момиче.
Искат НПМГ информатика(където не и стигат 2 точки) или частното. Но чакала още 2, 3 деца дали ще влязат във 2ра където е приета. Лудницата е голяма. Като ги гледам тях и като чета вас се чудя как ми се размина с младежа лутането ту натам ту насам. Но имам една, която ще ми разкаже играта след 8 години...
Когато реши ще ви пиша, че знам, че имаше мераклии за 2ра англ + испански момиче.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:47 от sisill

# 955
  • Сф
На второ го приеха на първо желание. Hug
Рекламна графика.
Не му стигаха 14 т.
Провинцията, де.
Сега ще мъдрим какъв втори език, като стане време.
Браво! Много се радвам за вас и хубавата специалност. 😍

# 956

Рискът си е риск, но "Койт' играй - пИчели, койт' нИ играй, нИ пИчели!". А в училището от второ класиране мястото ти може би също ще е вакантно за 4-то.

Факт, миналата година момче влизе в Испанската (трето или четвърто класиране) с бал малко над 400.

# 957
Сидония, с какъв втори език е във Втора английска, че се чуди?

Не разбирам защо трябва някой да се отписва от училище към МК, за да подаде за трето?

# 958
  • София
Pereza, а коя е мечтаната паралелка?

Прави ми впечатление, че масово в темата се избягва да се спомене къде е прието детето. Говори се с недомлъвки и остава едно кофти чувство, все едно нещо трябва да бъде скрито. Забелязали ли сте????

Cydonia, моето дете от трети клас мисли само за математическа гимназия. Беше като кон с капаци. И чак след като отмина шока от прецакания изпит по математика се огледа. И изглежда, че й хареса това, което видя и дори не изчака второ класиране.
Така че Английската при вас най-вероятно е за добро.

# 959
  • София
Аз съм си казала къде са ми и двете деца. Да, има някой похвалил се, ама ме казва къде Wink
Ще водя девойката на разходка по Шишман. И да ми каже 7мо илин133. И искам тя да си избере, да е нейното си, а не да е притурка.

Общи условия

Активация на акаунт