Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 853
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 930
Честито на всички, успели да влезнат в мечтаното училище! Време е за заслужена почивка за всички!
При нас сагата ще продължи, тъй като не успяхме да отлепим от последните позиции. Ако някои от вас все още имат сили и желание, моля да помагат Simple Smile

"Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.", тоест остава статус "незаписан" може би - означава ли, че следва на 26 и 29.07, автоматично ще ни излезе на трето класиране ново заявление на подреждане на желания ? И предполагам това място го освобождаваме и се брой свободно за трето класиране.

Тоест трябва ли да се записваме, ако не харесваме позицията си или трябва да записвам и да изтеглям документи на 26-ти, като това място нито се запазва за нас , нито ще бъде свободно за трето класиране, а ще се появи като свободно евентуално чак на 4то класиране. Или ми се губи логиката вече или тотално забих...

Благодаря на sanaka за пояснението.

Явно въпросът остава дали е глупаво да не се запишеш на второ класиране и да не освобождаваш място до четвърто класиране или да си честен и да освободиш място, за което друго дете може да чака на трето класиране. Щом обаче системата го позволява, "всеки сам си преценя"...

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 19:23 от maverick_

# 931
Гледах статистиката на МОН специално за испанската, защото тя ни вълнува и виждам макс бал за момичета за Ис/ФЕ 479.5, а наше приятелски дете с 480 записа точно тази паралелка...
Виждам, че и така желаните Ис/АНГ и ИС/ИТ са паднали повече отколкото уж по-нежелания Ис/порт, за който ние се борехме и не но достигна 1т. след 1во класиране,  а сега след 2ро само 0.5т....
Между нашия бал и този минимален за Ис/порт в статистиката видях 17 момичета и по логика предположих, че ако е толкова желано училището би трябвало да се придвижват от по-нискобаловоте към по-високобалови паралелки на 2ро класиране, но не стана така...
Явно не разбирам как работи балообразуването.
Според мен след първо класиране са се записали почти всички в Ис/порт. и е останало 1, най-много 2 места за второ. Миналата година нямаше движение на второ в Ис/ИТ, защото всички приети момичета са се записали и не е останало нито едно място за второ.

# 932
  • Варна
Не ми е ясно първо задължително ли се записваме в училището което е прието детето. Второ кога трябва да освободим заетото място от второ класиране и да изтеглим документите за трето.
Не е задължително да се записвате. Вариантите са два:
 Няма как да е записано в училище към МОН и да участва в трето класиране.
Sanaka, мисля и, че няма как да е записано детето в училище към МК за да участва на 3то класиране.

# 933
  • София
Може и така да е, за това не съм сигурна.

Много е недалновидно,  да не кажа глупаво да не се запишеш на второ, когато още не знаеш дали в желаното училище ще има изобщо свободни места.
Но пък ако всички се запишат на второ, е сигурно, че няма да има свободни места за трето. Joy

LoveIsTheAnswer, по-нежелана паралелка за един, може да е по-желана за друг. Децата имат различни предпочитания за втори чужд език.

# 934
  • Sofia
И като няма места за желаното училище  какво ще правят.

# 935
Защо да няма как да е записано в училище към МК и да участва в трето към МОН? Свидетелството е в МК, детето е записано там, но си кандидатства за трето и след това решава да се отпише ли или да си остане към МК

# 936
Ако някой има във второ класиране с ТУЕС в желанията, напишете до колко е паднал бала, моля Hands Pray

# 937
  • при моите любими
И моя син сега ми развива теория, че обмисля да се пробва на трето за СМГ. Така става, като много го информирам. Бил разгледал миналата година, имало места достатъчно и във втора английска и с бал 469 щели да го приемат отново там. Да ама за СМГ според мен 477.5 няма как да му стигне на 3то, дори и на 4то. Но той бил спокоен, че ще го приемат пак във 2АЕГ и щял да пробва. Хич няма да му се връзвам на акъла.

# 938
Сидония, може да има късмет да му се падне Костов.
Доста непридвидимо ми се струва трето. Сега има някакво усещане, че балът на повечето деца е висок и може да има повече желаещи, а местата в желаните училища няма да са много.
Едит: може да е по-разумно, ако сегашното училище е със сходен профил, да се следи за свободни места през годината.

# 939
  • София
Честно казано не знам дали се възхищавам на смелостта или не разбирам тези, които са приети в едни от най-елитните училища и ще рискуват за я има , я няма едно място в явно по-елитна гимназия.

# 940
  • София
За мен тази година е много рисковано да се пробваш за 3то класиране. Има много неудовлетворени деца с високи балове и изходът от приключението ми се струва много непредсказуем. Няма да ме учуди, ако за някои училища баловете за 3то да са много по-високи. Но всеки сам си преценя.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:06 от jenap

# 941
Много е недалновидно,  да не кажа глупаво да не се запишеш на второ, когато още не знаеш дали в желаното училище ще има изобщо свободни места.
каква е идеята. За нашето дете за НПМГ география питам. Да се запишат и да изчакат да видят дали има свободно место и тогава да пробват, така ли?

# 942
  • София
Нали всеки може да види на 3 класиране какво е останало и на тази база да реди

# 943
  • София
Нали всеки може да види на 3 класиране какво е останало и на тази база да реди
Но ако директно решават да не запишат след второ и се окаже, че няма места за там където искат . Мои си размисли 🙂

# 944
Да, просто рискът е по-малък, защото вече имаш училище. Свободните места ще излязат след като свърши записването на второ класиране и няма как да се знае къде ще има. Обикновено са единични във високобаловите.
Трябва изобщо да не си харесваш училището, където си се класирал на второ, за да не се запишеш въобще.
Много е недалновидно,  да не кажа глупаво да не се запишеш на второ, когато още не знаеш дали в желаното училище ще има изобщо свободни места.
каква е идеята. За нашето дете за НПМГ география питам. Да се запишат и да изчакат да видят дали има свободно место и тогава да пробват, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт