Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 872
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 915
  • Sofia
Честито на всички успокоили се родители. Децата ще влезнат в час искат или не. Като тръгнат Септември ще се опознаят тези за,които всичко ще е ново и дано и драмите преключат бързо. Моето момче искаше като основен интензивно или разширено да учи Руски език и се съобразих на 100%с това. Не ни стигна бал за 133, но е в друго с езика. Още на 1кл. беше там и тогава и сега казва "Доволен съм и това е по-важно от твойте претенции Мамо ".
И понеже може да говори и чете на езика, а не да пише много добре сега иска да му купя помагала за лятото да пишел 🙃.
Успех и спокойно лято на всички изнервени мами и дечица 🌸

# 916
Кои са от ранга на 31-во? Доскоро даже не го бях чувала и наистима ми е любопитно... А, всъщност, то какво се води? Видях, че е с училищата от високите балове май.
31-во, т.нар. Бастилията, е традиционно добро софийско училище от т.нар. втори ешалон /след математическите, НЕГ, АЕГ, ФЕГ и т.н./ Показва добри резултати и на НВО в 7 клас,и на матурите в 12 клас. Има езикови и математически паралелки.

# 917
Моята девойка и на второ остава в 133 Руски с английски. Не и стигна за АЕ/РЕ в 133, но така е трябвало да стане. След първоначалния шок премислихме нещата и  така поне ще научи два езика. Английския е на добро ниво и със запазване на мотивацията смятам пак ще успее да стигне до C1.

Драмата приключи имаме христоматия за 8 клас, преговор по Английски и азбука на руски до 15 септември в плана Simple Smile.

Специални благодарности на дамата изготвила статистика преди първо класирана. Много ни помогна да наредим доминото и така включихме 133 Руското в сметките.

# 918
На второ го приеха на първо желание. Hug
Рекламна графика.
Не му стигаха 14 т.
Провинцията, де.
Сега ще мъдрим какъв втори език, като стане време.

# 919
  • Варна
Здравейте! Свър-ши се!
Няма промяна при нас - Варна, Пета гимназия - АЕ/ФЕ. Балът е паднал само с 1 точка за АЕ в Първа, което му беше първото желание. Ноо всички сме доволни! Получих чудесни отзиви за учителката, която ще води АЕ в 8 клас. Отзивите са от ученици, учители, родители, абсолютно независими един от друг, което определено ме впечатли. Рядко се среща толкова единодушно добро мнение, дори поради тази причина ме загложди дали не трябваше направо да се запише след първо класиране, както той самия се чудеше, но ето - Господ си знае работата. Другият огромен плюс за мен е, че живеем буквално на 1 мин от училището, пеш. В същата сграда е и основното училище, което завърши, та позната обстановка. От футболния отбор има още 2 деца в същата паралелка, той е най-щастлив от този факт Simple Smile)).
Желая успех на всички деца, дано попаднат в хубави класове и на добри учители и да имат прекрасни и спокойни гимназиални години! 🍀

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 18:27 от mar4ela5

# 920
Благодаря на всички за съветите и коментарите който правите. Дъщеря ми има много терзания дали да не опитаме и ние на трето класиране. Не ми е ясно първо задължително ли се записваме в училището което е прието детето. Второ кога трябва да освободим заетото място от второ класиране и да изтеглим документите за трето. Има ли връзка когато дете е прието в системата в дадено училище, преполагам не усчства в следващото класиране? Изобщо явно има тънкости който биха могли да се направят за да стигнем до желаният резултат. Моля някой запознат с процедурата да ни разясни за да преценим дали си струва риска ?
Благодаря предварително за отделеното време!

# 921
Един интересен сайт, който ми попадна в Сураттефтера:

https://xn--80aakae2a1e6av.xn--90ae/%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0% … MSZh8fBhR9-FtogVw

# 922
  • София
Благодаря на всички за съветите и коментарите който правите. Дъщеря ми има много терзания дали да не опитаме и ние на трето класиране. Не ми е ясно първо задължително ли се записваме в училището което е прието детето. Второ кога трябва да освободим заетото място от второ класиране и да изтеглим документите за трето. Има ли връзка когато дете е прието в системата в дадено училище, преполагам не усчства в следващото класиране? Изобщо явно има тънкости който биха могли да се направят за да стигнем до желаният резултат. Моля някой запознат с процедурата да ни разясни за да преценим дали си струва риска ?
Благодаря предварително за отделеното време!
Не е задължително да се записвате. Вариантите са два:
- Не се записвате сега и тогава вашето място ще излезе свободно за трето класиране и може да участвате пак и за него.
 - Записвате се и си изтегляте документите по-късно, тогава вашето място ще излезе чак за 4-то класиране.
И в двата случая губите мястото си от второ класиране и участвате наново, с ново редене на желания само за свободните места. Няма как да е записано в училище към МОН и да участва в трето класиране.

# 923
Откъде мислите се освобождават места за трето класиране? Колко са те според вас? Единици са.....
Отказваш се от питомното и почваш да гониш дивото. То и друга поговорка е вярна - риск печели, риск губи. За мен най-честно е да не се записваш след второ, ако толкова искаш да участваш на трето и т.н.

# 924
Един интересен сайт, който ми попадна в Сураттефтера:

https://xn--80aakae2a1e6av.xn--90ae/%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0% … MSZh8fBhR9-FtogVw
Някакво 24 =то училище от смешен приемен бал задминава Джон Атанасов по МАТ

# 925
Сайтът е нов, така че мненията на ученици ще бъдат повече догодина.

# 926
  • Sofia
Много е недалновидно,  да не кажа глупаво да не се запишеш на второ, когато още не знаеш дали в желаното училище ще има изобщо свободни места.

# 927
Здравейте. Не знам дали ще е полезно за някой, но информативно- моето дете ще освободи място в Първа английска - паралелка англ. с френски- момче. Няма да го запишем и мястото ще излезне за 3-то класиране.

# 928
Здравейте. Не знам дали ще е полезно за някой, но информативно- моето дете ще освободи място в Първа английска - паралелка англ. с френски. Няма да го запишем и мястото ще излезне за 3-то класиране.

Би било още по-информативно, ако споделите пола на детето, защото там приемът е с квоти.

# 929
Гледах статистиката на МОН специално за испанската, защото тя ни вълнува и виждам макс бал за момичета за Ис/ФЕ 479.5, а наше приятелски дете с 480 записа точно тази паралелка...
Виждам, че и така желаните Ис/АНГ и ИС/ИТ са паднали повече отколкото уж по-нежелания Ис/порт, за който ние се борехме и не но достигна 1т. след 1во класиране,  а сега след 2ро само 0.5т....
Между нашия бал и този минимален за Ис/порт в статистиката видях 17 момичета и по логика предположих, че ако е толкова желано училището би трябвало да се придвижват от по-нискобаловоте към по-високобалови паралелки на 2ро класиране, но не стана така...
Явно не разбирам как работи балообразуването.

Общи условия

Активация на акаунт