Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 876
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 005
Тези, записани към МК са полагали специален изпит, за да влязат там, за който вероятно са се готвили година, две. Шансът дете от МК да участва на 3то класиране не е особено голям.

# 1 006
Pereza, а коя е мечтаната паралелка?

Прави ми впечатление, че масово в темата се избягва да се спомене къде е прието детето. Говори се с недомлъвки и остава едно кофти чувство, все едно нещо трябва да бъде скрито. Забелязали ли сте????

Cydonia, моето дете от трети клас мисли само за математическа гимназия. Беше като кон с капаци. И чак след като отмина шока от прецакания изпит по математика се огледа. И изглежда, че й хареса това, което видя и дори не изчака второ класиране.
Така че Английската при вас най-вероятно е за добро.

Биологогия -химия с немски език е паралелката Simple Smile

# 1 007
От МК едва ли ще кандидатстват в училище на МОН. Виж близнаците нищо не рискуват, да.

Прави ми впечатление, че няма особено движение по баловете, които наблюдавам, поне за София. Сякаш са слезли само 1-3т надолу, ако изобщо са слезли. Миналата година май е имало доста по-голямо движение. Не съм сравнявала статистиките. Дали е заради по-късните матури и децата , кандидатстващи в МК да са се записали вече.
Ще ми е интересно някой ако има статистики направени как се движат баловете сега на второ спрямо минали години.
Разбирам, че на трето без риск участват само близнаци и приети в училища към МК. За останалите - само ако няма какво да губят.

# 1 008
Рискът на трето класиране е, че ако не се класирате за желаното училище, може да се окажете без училище и тогава на четвърто да не успеете и за компромисното, в което сте били приети на второ. И да се наложи да направите още по-голям компромис. Но пък всеки сам да си преценява до колко си струва. Нищо не губят само близнаци и тези, които не са били приети никъде на първите две класирания.
По въпроса за тези 15 деца, които ще се явят на НВО през юли - четох, че 4 са в София.

# 1 009
  • София
И едно от София-област.

# 1 010
  • Варна
А защо близнаците да не губят нищо? Това е нещо ново за мен.

# 1 011
Тези, записани към МК са полагали специален изпит, за да влязат там, за който вероятно са се готвили година, две. Шансът дете от МК да участва на 3то класиране не е особено голям.
За тези от художествените и музикални, да, съгласна съм. За София само приети в НГДЕК и италианския лицей Горна баня биха имали интерес към елитните езикови. Според мен.
За близнаците, защото единият участва на 3, 4 класиране и при неуспех винаги може да се запише при другия близнак.

# 1 012
  • София
А защо близнаците да не губят нищо? Това е нещо ново за мен.
Защото, ако единият близнак е приет в хубаво училище и се запише, другият може да се запише при него надпланово по всяко време и съответно да играе без риск на всички класирания.

# 1 013
А я да питам, ако вторият близнак, дето играе на трето или четвърто успее и се запише, може ли първият дето е приет на първо/второ да се отпише и да се запише при втория?

# 1 014
Ами, да.

# 1 015
# 1 016
  • Варна
Момичета, вие сте злато! Много ми е приятно в темата, все отварям, прочитам, признавам като свърши цялата сага ще ми е скучно без вас! Heart
И въпрос. Освен акт за раждане и свидетелството искат ли други документи от профилирана гимназия за записването? Нормална паралелка с език.

# 1 017
  • София
Те и акт за раждане нямат основание да искат, но какво иска всяко конкретно училище е отделен въпрос. Joy

# 1 018
  • София
Момичета, вие сте злато! Много ми е приятно в темата, все отварям, прочитам, признавам като свърши цялата сага ще ми е скучно без вас! Heart
И въпрос. Освен акт за раждане и свидетелството искат ли други документи от профилирана гимназия за записването? Нормална паралелка с език.
акт за раждане? Нали за тези, ако не си прикачил, искат медицинско

# 1 019
  • София
ivka_smile, ти къде? Ние никъде няма да ходим...

Общи условия

Активация на акаунт