Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 845
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Може много деца  да са се прицелили грешно, водени от миналогодишните балове са били сигурни в паралелки, в които не са имали шанс и на второ. Та може трето да бъде по активно класиране от преди. Очаквам разместванията да продължат дълго заради високите балове

# 1 066
Разбирам, че на трето без риск участват само близнаци и приети в училища към МК. За останалите - само ако няма какво да губят.

Деца записани в частни гимназии като ПЧМГ, Златарски, Иван Апостолов и тн рискуват ли нещо ако подават за 3то и 4то класиране освен евентуална загуба на депозит при прием и отписване?

# 1 067
Ако 740 не са класирани, би трябвало и да има много свободни места. Но логично е да са сред паралелки с ниски балове, но дали е така не знам.

Вече за отказали се заради частни и МК там е друго.

# 1 068
Разбирам, че на трето без риск участват само близнаци и приети в училища към МК. За останалите - само ако няма какво да губят.

Деца записани в частни гимназии като ПЧМГ, Златарски, Иван Апостолов и тн рискуват ли нещо ако подават за 3то и 4то класиране освен евентуална загуба на депозит при прием и отписване?
При кандидатстване със системата нищо не губят. В ПЧМГ, ако отпишат, губят място и депозит.

# 1 069
И предишни години, и сега свободните места в 99 % от случаите са в нискобаловите гимназии. Следих предишни години и максимума свободни места в топ 10 езикови гимназии са 5 за момчета, 5 за момичета...
Миналата година некрасираните след второ класиране са били 940, тоест с 200 повече от сега и свободните места евентуално повече...

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 10:22 от Kalisi

# 1 070
Ако 740 не са класирани, би трябвало и да има много свободни места. Но логично е да са сред паралелки с ниски балове, но дали е така не знам.

Вече за отказали се заради частни и МК там е друго.
АК поканиха втори път резерви т.е. много деца са се отказали. МК има малко ученици, там са по 2-3 паралелки и който е имал шанс за по-добро училище вече се е записал. Много е рисково трето класиране и дъщеря ми каза "Да не съм луда".

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 10:31 от Г-жа Рамацоти

# 1 071
  • Варна
Мисля, че ми идва вече да пищя като чуя или прочета думата "бал" Tired FaceНе искам да имам общо с нея дълги години още.

# 1 072
Мисля, че ми идва вече да пищя като чуя или прочета думата "бал" Tired FaceНе искам да имам общо с нея дълги години още.
To в 12 клас пак ще я въртим в друг смисъл Laughing

# 1 073
И предишни години, и сега свободните места в 99 % от случаите са в нискобаловите гимназии. Следих предишни години и максимума свободни места в топ 10 езикови гимназии са 5 за момчета, 5 за момичета...
Миналата година некрасираните след второ класиране са били 940, тоест с 200 повече от сега и свободните места евентуално повече...

Това изобщо не е вярно. Миналата година само в двете английски гимназии е имало общо 19 места (за момчета и момичета). В топ 10 на гимназиите са били над 50 места.

# 1 074

Това изобщо не е вярно. Миналата година само в двете английски гимназии е имало общо 19 места (за момчета и момичета). В топ 10 на гимназиите са били над 50 места.
Може ли да ми изпратите къде виждате това? Аз следих справките на Дидева и може да съм се подвела...Говоря за 4 класиране...

# 1 075
  • София
На 3-то и 4то класиране ще излязат няколко места от бивши семегейци,  които сега не са успели да се класират в СМГ, заради българския. Знам за няколко деца, които са приети и са се записали в ПЧМГ и ще играят докрай за СМГ, но не искат в НЕГ или Испанската, където са приети.

# 1 076

Миналата година не е критерий за тази. Вижда се колко по-високи са баловете, на второ класиране някъде не паднаха въобще, някъде паднаха с 1т. Не бих разчитала на информацията от миналата година

# 1 077
  • София

Може ли да ми изпратите къде виждате това? Аз следих справките на Дидева и може да съм се подвела...Говоря за 4 класиране...
Може всичко да извадите от страницата на РУО. Има всички справки за 2023, даже кои училища са обявили свободни места

# 1 078
Защо пишат толкова варианти, след като изобщо е сигурно, че изобщо не са им вариант, не знам.

# 1 079
  • Варна
Аз търсих свободни места след второ класиране за 2022 на страницата на РУО Варна, но не открих.

Общи условия

Активация на акаунт