Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 926
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 155
  • в града на вечния купон
Аз също съветвам да се рискува и искрено Ви желая късмет.
Ако на 2ро не беше влезла в желаната паралелка се бях подготвила да играем до последно.
И да приемах го и за мой личен провал, така че напълно ви съчуствам.
Но говорете и с дъщеря ви,разяснете и всички сценарий.
Аз и бях обеснила ,че е твърде вероятно, ако не успеем на 3то и 4то да попадне и в кварталното училище, но тя каза борим се до последно.

# 1 156
2 АГ, е страхотно училище. Работя в близост. Квартала е добър и спокоен. Мисля, че е отличен избор. Децата са свестни, възпитани, засичам ги в магазинчетата. Базата е уау. Отзивите от родители също. Не е в полезрението ни, защото детето ми е учило стабилно езика с години, и е напреднало ниво. Въпреки това го бяхме писали в резерви надоло. Успех на приетите деца там, няма да съжаляват. На другите много късмет на въртележката.

# 1 157
Ама как може да се приема това, че детето не влязло в желаната паралелка, като личен провал на родителя Simple Smile И то при тези толкова високи балове в София тази година? Има изключително много умни деца с бал около 400 - 450, които може да преживеят това. Е, няма да падне метеорит и пак ще влязат в хубави училища.
Животът е много повече от училището. Което и да е то. За стотни от точката, за няколко точки и за невлизане в желана паралелка не бих тормозила нито себе си, нито детето си.

# 1 158
  • в града на вечния купон
Всеки е различен.
За това даваме мнения.
Идеята е тя да обсъди с детето и да преценят.
Отново повтарям аз ще и стискам палци и вярвам, че нещата ще се случат!

# 1 159
  • Sofia
Ако излязат примерно 5 свободни места в училища, които ви харесват,плюс едно място в испанската, не виждам защо да не рискувате. Балът е висок. Вярно е, че тези 700 деца са притеснителен елемент, който няма да го има на четвърто. Стресът ви ще е два- три дни само. Няма да има голямо чакане. Аз на трето не рискувах, защото едвам преживях първото класиране. Но след това се успокои и отидохме лесно на четвърто. Освен, че го приеха в първо желание, балът му стигаше за три паралелки в 1ва английска  и за една във Втора. Та се оказа, че рискът е бил минимален.

# 1 160
Хващам се за "мечтаното училище". Това е такава глупост, че няма накъде. Мечтано е защото??? Приятелите ще са там? Нима на друго място няма да си намери приятели? А с тези пак може да си контактува, ако са и важни.
Мечтано заради езика, който ще учи? Заради последващо образование в държавата? Заради добра среда? Учители, курсове? Ами, ако утре тези учители се пенсионират, напуснат....какво се случва? Всичко това го пиша от личен опит и наблюдения. Аз бях приета в мечтаното училище. Страхотна грешка. Не беше там мястото ми, въпреки че много го исках. Да не се чувстваш на мястото си 5 години е ужасно.
И още нещо се сетих. Аз заведох дъщеря ми в три училища. Още като влезе каза "Не! В никакъв случай" Накарах я да обиколим по етажите, но все повече се затвърждаване усещането, че това не е нейното място. Само Втора Английска хареса. 5 години да ходи с нежелание, в кофти условия, ами не искам. Та мисълта ми е, че и това е от значение

# 1 161
  • София

Моята недоносена девичка близнак, която няма все още училище, не знае какво иска, мисли му Вазова, 7мо, 133.
Но реди маниста, за да се подготви за концерта на Тейлър Суифт и това я прави много по-щастлива от елитни и не елитни паралелки.

# 1 162
И аз подкрепям мнозинството.
Мама ру няколко пъти поне е споделяла че й е трудно да се справи с влечението на щерката към неособено подходяща компания. На фона на това, че сега би отишла в друг град, без контрол ( извън училище и общежитието има живот), аз не виждам как ще се регулира това. Детето има трудности, които досега тя малко или много контролира и реагира, където там не е ясно как ще стане.
Не на последно място стреса няма да е само от ново училище/клас ами и град, място за живеене, откъсване от семейството. Мисля че е множко.
Тук въобще дори не става дума за специалностите и математиката. И да- има си доволно математика. Пък и честно казано за да станеш касиерка някъде, надали ти е нужно банково дело от гимназия.
100% съм на същото мнение. Още повече че това е дете преживяло травмата на изоставянето. Много по-лесно би тръгнало в кофти посока от някое дете със стабилна психика.

А и тук не избират между някакви невероятни училища. Ако е избор на АК, може би бих го разбрала, но тук не виждам смисъл от този риск.

# 1 163
С бал 475 /а не 400/ мястото й е точно в Испанската и дали за някой е все тая дали е в една или друга гимназия няма никакво значение.
За някои мечтаното е СМГ и нищо друго ...
Хайде сега да обсъждаме ли защо имат мечти, по-добре - каквото дойде 😲

# 1 164
Не си изоставям детето. Кофти среда случи в елитното си училище в нашия град. Проблемът не е дали да я пусна или да я държа до полата си, проблемът е, че и двете училища й харесват, а тя трябва да усети кое е нейното.

# 1 165
Герани, моите уважения, но Испанската не е единствената гимназия за бал 475.
Просто дадох моята гледна точка. Ти си имаш твоя. Да, хубаво е да имат мечти, но не винаги мечтите носят радост и удоволствие. На мен не ми донесоха

# 1 166
  • София
etomira, точно в дсЕтката за свалянето на розовите очила Heart
"Елитните" училища блазнят повече и по-дълго родителите, включвам и себе си в това число. Февруари - март се замислих дали ще е хубаво да можем да се бОрим за елита Joy Подкрепях моите за 2АЕГ, защото познавам голяма част от учителския екип. Големият ми син точно в 8.клас остана без учител по АЕ още февруари. Е, до края на годината всичко беше изпуснато. Но това не прави 2АЕГ "лошо" училище за мен, просто такъв ни бил късметът. Появаваха се спънки, но деликатният начин на решение на проблема беше блестящ. Особено след сблъсъка с училището на наборите. Трески за дялкане има навсякъде - и в испанската, и в НЕГ, и във ФЕГ, и в двете перални, и в кварталното.
Дъщеря ми ми зададе въпроса "Защо толкова ми говориш за 1АЕГ с какъвто и да е език или за 2АЕГ с руски? За да можеш да кажеш, че детето ти учи там ли?!" - това изчерпва всичко за мен Hug

# 1 167
Не си изоставям детето. Кофти среда случи в елитното си училище в нашия град. Проблемът не е дали да я пусна или да я държа до полата си, проблемът е, че и двете училища й харесват, а тя трябва да усети кое е нейното.
Никой не казва, че изоставяш детето си. Но това дете вече веднъж е преживяло травмата от раздялата. Предполагам, че си говорила с психолог за отделяне от теб на детето. И дали то би могло да го понесе.

И няма как да усети нещо с което то не се е сблъскало до сега. Ти как би ги усетила двете училища?

# 1 168
  • Sofia
Да, де, ама нали разбирате  , че никой няма да вземе решение за детето си, защото на г-жа Рамацоти мечтата й била грешна. Всеки има право да си гони целите, пък ако ще за другите да изглежда грешно.

# 1 169
Герани, моите уважения, но Испанската не е единствената гимназия за бал 475.
Просто дадох моята гледна точка. Ти си имаш твоя. Да, хубаво е да имат мечти, но не винаги мечтите носят радост и удоволствие. На мен не ми донесоха
Аз пиша естествено моето мнение само по повод детето на потребителката. Не го взимайте лично, не се отнася за вас.
ПП. На мен гоненето на мечтите ми донесоха удоволетворение.

Общи условия

Активация на акаунт