Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 608
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
Svil24, е, как, точно определящ е балът на детето. Рискът е, че не се знае колко са местата и дали ще има свободно в желаното училище...
Миналата година и на 4 класиране имаше доста добър избор на училища и паралелки, но за 3-то няма никъде, колкото и да търсех.

# 1 576
  • София
Svil24, защото трябва да се приключи рано или късно. Трето и четвърто класиране са за запълване на бройките по-скоро.

# 1 577
Svil24, защото трябва да се приключи рано или късно. Трето и четвърто класиране са за запълване на бройките по-скоро.
Аз мисля, че ако 3 и 4 класиране се провеждат по правилата на първо и второ на свободните бройки ще могат да се класират следващите по бал деца след тези с най - нисък бал от второто класиране и по този начин ще се избегне възможността високорискови играчи с нисък бал да попаднат в най - високобаловите и желани гимназии, вместо други деца, на които малко не е достигнало на второто класиране. Та си мисля дали именно затова не са по - различни правилата, за мен да се случват така нещата е леко недомислено и се чудя дали е случайно?! Мисля, че и навремето имаше трето класиране, но то се провеждаше по правилата на първото и второто.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 17:51 от Svil24

# 1 578

Ние, в Наркоманското, се обидихме! Stuck Out Tongue Winking Eye
[/quote]

И на мен това ми беше на устата да кажа Wink

# 1 579
Svil24, това би било възможно, ако за цялата кампания се редят веднъж желания.
И за мен е ужасно как накрая, след цяла година усилия, деца виждат по-ниски балове от техния да заемат места, които те са желали.
Да има хазартен момент при класирания за гимназии е просто ....

# 1 580
  • София
Някой да е опитал да подаде днес заявление за еднократна помощ през СЕВОП? Дали само при мен нищо не става..

# 1 581
  • Варна
Svil24, 3 и 4 класиране са пак през системата и не мисля, че там може да се наместят деца. Това се случва след тези класирания. Надявам се не проявявам наивност.

# 1 582
Някой да е опитал да подаде днес заявление за еднократна помощ през СЕВОП? Дали само при мен нищо не става..
Аз днес подадох, но няма опция за прикачване на документи/ служебна бележка. Даде грешка. Документа се разписа без тях автоматично. С втори мейл до общината изпратих документите. Дано да стане.

# 1 583
И за мен е ужасно как накрая, след цяла година усилия, деца виждат по-ниски балове от техния да заемат места, които те са желали.
Напълно споделям мнението Ви! Но някак си не си представям, че правилата за трето, четвърто и следващо класирания съвсем случайно са разписани по този начин.
Имам човек в НАП, имам човек в КАТ..., имаше една такава песен...Та си мисля, дано да греша, че с подходящ човек, някой с недостатъчен бал за първо и второ класиране може да се промъкне до желаното място на 3, 4 и следващи класирания...
Ще кажа само, че в средно голям областен град, след като изтече срока за записване след първо класиране и преди да излезе второто класиране, моя позната знаеше колко деца не са се записали, колко свободни места има и докъде ще се придвижат в класирането....

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 17:36 от Svil24

# 1 584
Svil24, това би било възможно, както вече каза Солничка, ако само веднъж се редят желания.
Това обаче също съвсем не би било честно, защото пак ще има много хора, които не са преценили правилно и не са написали достатъчно на брой желания. И за тях какво, каквото остане за след началото на учебната година ли?
Както са направени в момента класиранията е оптимално, според мен.
Но няма как да е идеално за всички, винаги ще има и недоволни, защото местата са ограничени все пак.

# 1 585
Екскюзе моа, дами 😂 наркоманското без да искам съм пропуснала, включих всички други порочни развъдници 😀

Laurentin, на нас също така ни дадоха свидетелството, дори не е имало НИКАКВА церемония и дори не ни го даде никакъв директор, ми някоя си там администраторка. Пита ни дали сме доволни от резултата от НВО, рекохме НЕ и настана неловка тишина в която се чудех дали да не развия тезата защо точно НЕ 😎 но всичко беше това. Та не мисля че трябва да си вкарваш мисли за тенденциозно отношение. Изобщо не бих се замислила защо така са дали, сега ти като каза се опитах да се сетя какво беше при нас, вече бях забравила.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 17:41 от second

# 1 586

Ако мястото след 2-ро се пазеше, повече играчи щеше да има на 3- то и 4-то и нямаше да могат да влязат рискови играчи с по-нисък бал

# 1 587
Екскюзе моа, дами 😂 наркоманското без да искам съм пропуснала, включих всички други порочни развъдници 😀

Пропуснато е 19-то. Там учат скандинавски езици, което предполага, че слушат много блек и дет метъл, т.е. са сатанисти.

# 1 588
Лютиен, честно казано не съм мислила как точно трябва да се разпишат правилата, но в този си вид, според мен, създават условия за непрозрачност, за несправедливост и възможност за промъкване на деца с ниски балове в елитни гимназии, вместо тази възможност, без да поемат ненужни рискове, да имат децата, на които малко не е достигнало след второто класиране. Да, и децата с нисък бал трябва да учат някъде, но според мен в училища, където учат и другите деца с подобен бал.
В идеята на nel.ds да се пази мястото след второ класиране също има резон.

# 1 589
Svil24, това би било възможно, както вече каза Солничка, ако само веднъж се редят желания.
Това обаче също съвсем не би било честно, защото пак ще има много хора, които не са преценили правилно и не са написали достатъчно на брой желания. И за тях какво, каквото остане за след началото на учебната година ли?
Както са направени в момента класиранията е оптимално, според мен.
Но няма как да е идеално за всички, винаги ще има и недоволни, защото местата са ограничени все пак.
Е, каква нечестност има в това да се избира веднъж. Сега за правото сутрин да искаш едно, вечер друго се плаща с хазартен принцип на доместване на децата в 3. и 4. класиране.

Ненаписалите достъпни желания след второ да могат да си допълнят желанията с останалите места. Те няма да са ощетени.

Общи условия

Активация на акаунт