Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 612
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 560
  • Sofia
Останах с впечатление, че се говори за деца, които не са участвали досега в класирането и ще се появят сред онези 780 деца. Иначе е ясно, че има с балове с 1 недостигаща точка. Разговорът беше около това какви изненади се чакат от неучаствалите в класиранията изобщо и дали там има много високобалови.

# 1 561
  • София
Най-високият минимален бал за НФСГ е под 400, нещо не е така, както Ви го разправят. Абсурд с бал 476 да не могат да влязат.

aDream, взе ми думите от устата Simple Smile И аз си мисля същото, но пък някои дадоха примери със свои познати, та явно се намират и такива.
Аз пак се шокирах от въпрос в една група във фейса : )  Приели ги на второ желание, ама не им харесало и отишли в училището от първо класиране да се запишат.... Детето вече не харесвало новата паралелка, били скочили цели 4 желания напред. От първото училище им били гарантирали, че мястото се "пази". Обаждали се и в инспектората да се оплачат, че не им го пазят. Голяяяяма дискусия се развихри, ама изключиха коментарите. Аз още недоумявам какво сложно има. Хората нямат време да четат или наистина не схващат. Да се надяваме, че е първото.
Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes по повод Фейса, явно всякакви случаи има

Обаче за познатите, моля, който има, да сподели къде толкоз са писали онези деца, че да не ги приемат. Около мен няма подобни случаи и ми е доста любопитно.

Аз имам няколко познати такива деца, едното с бал 376,5 при 2БЕЛ 2МАТ остава за 3то класиране. В желанията са писали високобаловите училища от рода на ТУЕС и езикови и т.н надолу НТБГ, СГСАГ и НФСГ последно. За НФСГ на второ не и достигат 0,5 т. за написаната специалност.
Не са писали всички специалности в дадено училище, а само по една две и ето така остават извън класацията и на второ класиране,
за другото дете с доста по нисък бал пак изброени такива близки до нейния , но не и по нисък и същата ситуация.
Има доста такива.
Просто някои родители явно, че не са се поинтесували достъчно за таз годишното положение и това е резултата.

376 е балът, не 476.

# 1 562
  • София
Аз ще видя тези дни какви места ще се обявят и после и баловете. И да гадаем, тази година всичко е една голяма изненада.
Макар че имам още ден да навия юерката да я запиша и да не ме тормози повече

# 1 563
Аз ще видя тези дни какви места ще се обявят и после и баловете. И да гадаем, тази година всичко е една голяма изненада.
При вас няма риск, аз бих играла до последно, нищо няма да изгубите. При другите не е така.

# 1 564
Не намирам смисъл някой да отказва някой друг за участие в трето или четвърто класиране. Напротив, ако сте решили да участвате нали от някъде трябва да дойдат местата, за които се борите, тоест трябва някой да не се е записал/да е оттеглил документи..Иначе, бройката на децата с високи балове записани в ЧУ, МК е пренебрежимо малка според мен....И от кога Дорис Тенеди е добро училище? Simple Smile

# 1 565
  • София
При вас няма риск, аз бих играла до последно, нищо няма да изгубите. При другите не е така.
факт е, и от чисто любопитство, да видя до къде ще я докараме. Иначе не знам и аз дали бис се осмелима, не съм хазартен тип.

# 1 566
Кога и къде ще публикуват свободните места?

# 1 567
В София поне има избор на училища като ви чета и някак по са разпръснати нещата. Във Варна всички се борят за 3 или 4.
Desive, пак са с високи балове неприетите, но да кажем половин или една точка не достига и тази година всичко е съсредоточено в горния регистър.
И аз си мисля, че за Варна нещата са дори по - комплицирани, отколкото в София, защото т. нар. елитни гимназии са три, четири, няма много предпочитани частни училища или такива, извън МОН. Отделно, както казва Ивка, има много струпани деца с близки балове във високия диапазон, а на 3 и 4 класиране се обявяват буквално единични или никакви бройки. По тази причина наистина ми се струват много рискови третото и четвърто класиране, защото няма никаква гаранция, че дете с малко по - висок бал няма също да поеме риска и да заеме бройката. Отделно за Варна се включват деца и от други близки областни градове. Ясно е, че без да се рискува не можеш да спечелиш, но като го премислям си е доста високорисково начинание. Иначе и на моето дете не стигна съвсем малко, но се записахме след второто класиране и честно казано не знам дали бих рискувала, още повече, че все пак сме приети да учим желания език в гимназия, която също се води елитна. Отделно моя близка ми сподели случай от миналата година, при който дете с бал 400+ е рискувало на трето класиране, не е било класирано, изгубило си е мястото от второ класиране, после се е наложило да се запише в ПГ и през годината е успяло да се премести в езикова гимназия. Ако трябва да премина през нещо подобно с детето ми, мисля че ще коства доста опънати нерви и голям рев. И не, не го казвам това, за да разубеждавам някого да участва, просто споделям виждането си по темата. Желая безгрижно лято и много успехи на всички деца и на родителите също 🙂🍀 Успех и на всички, които ще участват в трето, четвърто и пето класиране! 🍀
И последно, да попитам по - запознатите в групата, може вече да е коментирано, но поради каква причина третото, четвърто и следващо класирания не се случват по правилата на първото и второто, т.е. определящ да е бала на детето, а не това колко рисков играч си, или все пак наистина тези класирания са начин за някакво "наместване" на определени деца?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 16:32 от Svil24

# 1 568
  • София
Кога и къде ще публикуват свободните места?

# 1 569
  • при моите любими
Аз също мисля, че децата, които не са приети никъде са със среден към по-нисък бал (съученик на МС са пренебрегнали възможното покачване и са писали малко училища и са останали без училище. С Бал 350-370 е детето.) Затова в този сегмент определено може да е по-рисковано. Но за високобаловите няма да липсват кандидати, както се писа по-назад, ще са от ЧУ, които се оглеждат за ДУ и са с висок бал. Смятам, че човек е хубаво да рискува, само ако има достатъчно свободни места в компромисните останали училища. От категорията, на това, в което са приети в момента, за да имат варианти за прием в някое от тях, ако не стигне за така желаната паралелка.

# 1 570
Svil24, е, как, точно определящ е балът на детето. Рискът е, че не се знае колко са местата и дали ще има свободно в желаното училище...

# 1 571
laurentin, директорът може от чисто любопитство да е питал къде ще кандидатства детето. Не да ви засегне. И на тях им пуши главата сега, мисля, че не е било нарочно.
Може. Но случката е от 17.07. А това е последният ден за записване след първо класиране. Той ме пита : "Вие кандидатствахте ли някъде?". Пък в коридора чистачката пита "Къде приеха М?"  Освен да приема, че е искал да попита къде са я приели. Чистачките я познават. Тя е  едно от най-кротките деца. Класът им беше известен с лошата дисциплина. Безброй скандали и род.срещи затова се направиха. Само моето дете и още едно завършиха без забележки за дисциплина. Все ми се струва, че трябваше да знае всяко дете този директор. И да намери добри думи за всяко. Пък дори и лицемерни.
Влизаме с детето в стаята. Той седи. Аз казвам за какво идваме. Той пита за името. Става, вади от някаква папка свидетелството и един лист. Казва на дъщерята да се разпише в листа. Тръгваме си и тогава пита. По друг начин си представях връчване на свидетелство. Явно съм в грешка.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 21:32 от laurentin

# 1 572

Някак си върви из постовете за трето класиране споменаването на баловете от първите две класирания, от миналато година.
Каквото се знае за баловете дотук е информация просто ориентир за евентуалната желаност на паралелката/училище и дотам.
За паралелка с бал 400 от второ класиране и едно място свободно за трето класиране, вашият бал от 490 няма никакво значение, ако някой с бал 500 внезапно размисли и поиска мястото.
В същото време липсата на смелчци може да смъкне бала доста под 400.
Балът 400 на една паралелка, сравнен с 250 на друга все пак носи  информация каква е вроятността високи балове рязко да я пожелаят, но дотам. Изчисления с това 400 не могат да се правят.
Да се сравнява с предни години пък съвсем няма смисъл.
И нищо специално няма в тази година. По-високи балове (без значение по каква причина) и затова нови числа и някакви тенденции в желанията по-забелижими или не.

# 1 573
Svil24, е, как, точно определящ е балът на детето. Рискът е, че не се знае колко са местата и дали ще има свободно в желаното училище...
Може би аз се изразих неточно, по - скоро имах предвид защо 3 и 4 класиране не се провеждат по правилата на първото и второто, а трябва да се отписваш, да губиш мастото си и като цяло всичко е въпрос на риск. Та затова се чудя дали все пак третото и четвърто класиране не се провеждат по тези различни правила, за да се "наместят" определени деца?!

# 1 574
Защото иначе ще има и 5-то, и 6-то класиране може би?

Общи условия

Активация на акаунт