Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 636
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Аз имам едни братовчеди, които много страдаха, че не могат да използват предимството за близнаци и в университета. Така единият е архитект, а другият "прост" строителен инженер.
a в доста европейски страни пък важи обратното, нямаш право да записваш близнаци, тризнаци в един клас. Дава се шанс на всяко дете да се развива самостоятелно

# 1 546
За децата с трудности. Когато моето дете завърши 4 клас, от ресурсен център бяха на мнение, че има капацитет да се справи без подкрепа (1-4 клас беше СОП). Това за нас и детето беше страхотен успех. Притеснено ни беше, как ще продължи, но се радвахме много. В крайна сметка завърши 7 клас с по-висок успех от 4 клас -  5,00. По Бел и мат с 5-ци, няма тройки.
От училището много се забавиха с раздаването на свидетелствата, а ние имахме резервирана почивка и не бяхме на тържеството. Отиваме миналата седмица. Директорът беше в канцеларията и той го даде, нищо не каза, само даде някакъв лист за подпис. Взе го дъщеря ми и тръгваме да излизаме. Вече на вратата, ни пита, дали сме кандидатствали някъде. Честно казано се стъписах какво да отговоря. Казах, естествено, защо да не кандидатстваме, какво и е на дъщеря ми, че да не кандидатства? Та, направи ми силно неприятно впечатление, че този директор на елитно за града ни училище, педагог, при връчването на свидетелството на ученика, не каза няколко изречения, не пожела успех в живота. Вярно не е отличничка, резултатите на нво не са високи, по-ниски са от средните за училището. Или добрите думи са само на тържество, когато ще има светлини на прожектори? Сякаш по-различни съм си представяла директорите.
Радвам се, че приключихме с това училище.

# 1 547
  • София
aDream, взе ми думите от устата Simple Smile И аз си мисля същото, но пък някои дадоха примери със свои познати, та явно се намират и такива.
Аз пак се шокирах от въпрос в една група във фейса : )  Приели ги на второ желание, ама не им харесало и отишли в училището от първо класиране да се запишат.... Детето вече не харесвало новата паралелка, били скочили цели 4 желания напред. От първото училище им били гарантирали, че мястото се "пази". Обаждали се и в инспектората да се оплачат, че не им го пазят. Голяяяяма дискусия се развихри, ама изключиха коментарите. Аз още недоумявам какво сложно има. Хората нямат време да четат или наистина не схващат. Да се надяваме, че е първото.
Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes по повод Фейса, явно всякакви случаи има

Обаче за познатите, моля, който има, да сподели къде толкоз са писали онези деца, че да не ги приемат. Около мен няма подобни случаи и ми е доста любопитно.

Аз имам няколко познати такива деца, едното с бал 376,5 при 2БЕЛ 2МАТ остава за 3то класиране. В желанията са писали високобаловите училища от рода на ТУЕС и езикови и т.н надолу НТБГ, СГСАГ и НФСГ последно. За НФСГ на второ не и достигат 0,5 т. за написаната специалност.
Не са писали всички специалности в дадено училище, а само по една две и ето така остават извън класацията и на второ класиране,
за другото дете с доста по нисък бал пак изброени такива близки до нейния , но не и по нисък и същата ситуация.
Има доста такива.
Просто някои родители явно, че не са се поинтесували достъчно за таз годишното положение и това е резултата.

# 1 548
А на СГСАГ бала тази година хич не беше нисък...

# 1 549
  • София
Да точно така , за СГСАГ тази година имаше голяма изненада, пример парковото строителството, което въпросното дете беше писало, миналата година с бал 360, сега 417.
Та имаше изненади определено.

# 1 550
В класа на моята едното тризначе, влезло с брат си и сестра си, имаше някакво леко забавяне, но не е пречило на останалите, никой не му се е подигравал, дори обратното. Мисля, че тази паралелка го дръпна нагоре и в крайна сметка нещата завършиха по-добре, отколкото започнаха. Например по биология завърши с една от малкото шестици в класа, като беше третиран наравно с останалите.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 15:20 от Lolinata

# 1 551
Да, но ниските балове не са голяма конкуренция, в случаите много се наблягаше, че имало много незаписани деца с високи балове, което е странното. Че едва ли не, те ще хванат хубавите места.
Аз няма да пускам за трето, макар че малко се колебая дали да рискувам или не... Точно заради тия слухове за незаписаните високи се стряскам (явно вършат работа да сплашват хората Grinning).

# 1 552
Най-високият минимален бал за НФСГ е под 400, нещо не е така, както Ви го разправят. Абсурд с бал 476 да не могат да влязат.

aDream, взе ми думите от устата Simple Smile И аз си мисля същото, но пък някои дадоха примери със свои познати, та явно се намират и такива.
Аз пак се шокирах от въпрос в една група във фейса : )  Приели ги на второ желание, ама не им харесало и отишли в училището от първо класиране да се запишат.... Детето вече не харесвало новата паралелка, били скочили цели 4 желания напред. От първото училище им били гарантирали, че мястото се "пази". Обаждали се и в инспектората да се оплачат, че не им го пазят. Голяяяяма дискусия се развихри, ама изключиха коментарите. Аз още недоумявам какво сложно има. Хората нямат време да четат или наистина не схващат. Да се надяваме, че е първото.
Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes по повод Фейса, явно всякакви случаи има

Обаче за познатите, моля, който има, да сподели къде толкоз са писали онези деца, че да не ги приемат. Около мен няма подобни случаи и ми е доста любопитно.

Аз имам няколко познати такива деца, едното с бал 376,5 при 2БЕЛ 2МАТ остава за 3то класиране. В желанията са писали високобаловите училища от рода на ТУЕС и езикови и т.н надолу НТБГ, СГСАГ и НФСГ последно. За НФСГ на второ не и достигат 0,5 т. за написаната специалност.
Не са писали всички специалности в дадено училище, а само по една две и ето така остават извън класацията и на второ класиране,
за другото дете с доста по нисък бал пак изброени такива близки до нейния , но не и по нисък и същата ситуация.
Има доста такива.
Просто някои родители явно, че не са се поинтесували достъчно за таз годишното положение и това е резултата.

# 1 553
  • София
При високите балове има други варианти - например деца приети в добри частни училища и вече платили депозит там, който са склонни да прежалят, например в АК, ПЧМГ, Иван Апостолов, Дирис Тенеди. Чакат да видят дали ще бъдат приети на 3-то/ 4-то класиране по първото си желание, за което биха отишли в държавно училище. Аз вече писах, имам такива познати, възпитаници на СМГ, които са класирани в  НЕГ, но няма да се записват там, а чакат само шанс за СМГ. Приети в ПЧМГ.

# 1 554
  • София
Да, но ниските балове не са голяма конкуренция, в случаите много се наблягаше, че имало много незаписани деца с високи балове, което е странното. Че едва ли не, те ще хванат хубавите места.
Аз няма да пускам за трето, макар че малко се колебая дали да рискувам или не... Точно заради тия слухове за незаписаните високи се стряскам (явно вършат работа да сплашват хората Grinning).

То може и това да е целта, да сплашват хората, които се колебаят и така да нямат конкуренция някои, които имат намерения за учатват на 3то. Аз мисля, че по скоро има некласирани деца със среден и нисък бал. Но няма гаранция, всички ще разберем много скоро.
В интерес на истината 4то класиране ми се струва по-малко рисково. Все пак да се надяваме , който се е двуумил , триумил да са приключили с 3то класиране.

# 1 555
  • Sofia
При високите балове има други варианти - например деца приети в добри частни училища и вече платили депозит там, който са склонни да прежалят, например в АК, ПЧМГ, Иван Апостолов, Дирис Тенеди. Чакат да видят дали ще бъдат приети на 3-то/ 4-то класиране по първото си желание, за което биха отишли в държавно училище. Аз вече писах, имам такива познати, възпитаници на СМГ, които са класирани в  НЕГ, но няма да се записват там, а чакат само шанс за СМГ. Приети в ПЧМГ.
А защо да чакат трето и четвърто, като са могли да влязат и на първо и второ, след като са с високи балове? Ако пък не са им стигали баловете за първо и второ, значи не са чак толкова високи и вероятно няма да променят картината с драматично вдигане на бала на трето.

# 1 556
  • Варна
В София поне има избор на училища като ви чета и някак по са разпръснати нещата. Във Варна всички се борят за 3 или 4.
Desive, пак са с високи балове неприетите, но да кажем половин или една точка не достига и тази година всичко е съсредоточено в горния регистър.

# 1 557
  • Sofia
desive, в СМГ се утроява математиката, формира се различен бал от 2БЕЛ+2МАТ. Високи са баловете на тези деца, близки до максималните.

# 1 558
В София поне има избор на училища като ви чета и някак по са разпръснати нещата. Във Варна всички се борят за 3 или 4.
Еми то реално погледнато и в София се борят за толкова 😂 смг, нпмг, туес, гпие, английските и немските.
Срещу три пъти по голям брой на учениците

# 1 559
laurentin, директорът може от чисто любопитство да е питал къде ще кандидатства детето. Не да ви засегне. И на тях им пуши главата сега, мисля, че не е било нарочно.

Общи условия

Активация на акаунт