Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 621
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 1 530
Решихме вкъщи да "си плюем в пазвата" и да се пусне наборът на трето (може би по-скоро ще е четвърто) класиране, в името на желаното училище Simple Smile Обаче .... сега като е приет на второ, според вас достатъчно ли е само да не се запише и автоматично системата ще прехвърли неговия профил към 3-о класиране?
Вече са ви отговорили. Но аз да напомня, че на 3 класиране все едно стартира класирането отново за незаписаните никъде, но само за обявените свободни места. И максималния и минималния бал от 1 и 2 класиране нямат никаво значение вече и немогат да служат за ориентир.
Някой по-горе спомена за деца с по 90 точки на матурите и некласирани никъде, защото са си сложили най-високобаловите и според бала от миналата година те са си влизали.
 Аз ако не бях чела тук и нашия син, сега щеше да е на 3 класиране. Така, че тук  е момента да благодаря на всички за ползотворните седмокласни теми:)

# 1 531
Я, можело да се обясни и нормално, без размахването на пръст. Една паралелка с 26 човека, от които са отделени 2 бройки, и въпрос как се заемат тези бройки предизвиква някаква чутовна реакция.
По-леко със социално-желателното лицемерие.
Защо решихте, че сме социално-желателно(каквото и да значи това) лицемери, понеже приемаме, че има деца около нас с ограничени възможности по някакъв начин и тези деца в живота ще са достатъчно ограничени като реализация, за да допускаме че ще заемат местата на нашите здрави деца!?
Май единствено ви засяга това, че детето ви не е влязло, където искате и се чудите как да излеете злобата си. Искрено се надявайте да нямате проблемите на тези деца и семейства. И точно по този повод може да разясните на себе си и детето си човешки, че трябва да се бори със здравите, а не с болните.

# 1 532
Здравейте,
На някой друг случвало ли му се е докато се записва на 1-во или 2-ро класиране, да забележи разлика между обявените бройки за съответната паралелкла (напр. 26), а в списъка в училище с класирани деца да са по-малко (напр. 22)?
Интересно ми е дали в действителност директорите имат правото да си запазят няколко бройки. Нали уж всичко е в платформата и след като в официалните списъци се приемат 26 деца в дадена паралелка, очакваме толкова да са и приетите деца на 1-во и 2-ро класиране. Тук говорим за паралелки (Бал430-460), тоест изключваме вариант само 22 деца да са класирани. Просто до тази бройка са класирани в платформата.

Простете за невежеството, но къде може да се види брой записани деца в дадена паралелка (освен това да е паралелката, в която е приет ученик, и да се пита в момента на записване)?

# 1 533
  • София
Здравейте,
На някой друг случвало ли му се е докато се записва на 1-во или 2-ро класиране, да забележи разлика между обявените бройки за съответната паралелкла (напр. 26), а в списъка в училище с класирани деца да са по-малко (напр. 22)?
Интересно ми е дали в действителност директорите имат правото да си запазят няколко бройки. Нали уж всичко е в платформата и след като в официалните списъци се приемат 26 деца в дадена паралелка, очакваме толкова да са и приетите деца на 1-во и 2-ро класиране. Тук говорим за паралелки (Бал430-460), тоест изключваме вариант само 22 деца да са класирани. Просто до тази бройка са класирани в платформата.

Простете за невежеството, но къде може да се види брой записани деца в дадена паралелка (освен това да е паралелката, в която е приет ученик, и да се пита в момента на записване)?
когато излезе 1 класиране балове и имаше брой места в паралелки и някои бяха с намален брой
Но сега колко и какво има, ще видим след няколко дни

# 1 534
Ох, не знам защо са тези конспирации. При тях идва списък с приетите деца, те отбелязват кой се е записал. Нали ви излиза в сайта като ви запишат?
Сигурно има начин за връзкари, но той не е през системата в режим на нормално ползване.

# 1 535
Скрит текст:
Решихме вкъщи да "си плюем в пазвата" и да се пусне наборът на трето (може би по-скоро ще е четвърто) класиране, в името на желаното училище Simple Smile Обаче .... сега като е приет на второ, според вас достатъчно ли е само да не се запише и автоматично системата ще прехвърли неговия профил към 3-о класиране?
Вече са ви отговорили. Но аз да напомня, че на 3 класиране все едно стартира класирането отново за незаписаните никъде, но само за обявените свободни места. И максималния и минималния бал от 1 и 2 класиране нямат никаво значение вече и немогат да служат за ориентир.
Някой по-горе спомена за деца с по 90 точки на матурите и некласирани никъде, защото са си сложили най-високобаловите и според бала от миналата година те са си влизали.
 Аз ако не бях чела тук и нашия син, сега щеше да е на 3 класиране. Така, че тук  е момента да благодаря на всички за ползотворните седмокласни теми:)
на мен пък това ми е малко като "не пускайте за трето (за да няма конкуренция)"... чак пък толкова деца с добри балове и неприети никъде. Децата умни, родителите ... да не казвам какви.... едва ли са наредили само по 1-2 желания.
Щом са успели да проверят и сметнат по стари години, едва ли са толкова ... ограничени .... (да не казвам друга дума), че да не се сетят, че все пак трябва да има и резерва с по-неелитни училища.

# 1 536
  • Sofia
aDream, взе ми думите от устата Simple Smile И аз си мисля същото, но пък някои дадоха примери със свои познати, та явно се намират и такива.
Аз пак се шокирах от въпрос в една група във фейса : )  Приели ги на второ желание, ама не им харесало и отишли в училището от първо класиране да се запишат.... Детето вече не харесвало новата паралелка, били скочили цели 4 желания напред. От първото училище им били гарантирали, че мястото се "пази". Обаждали се и в инспектората да се оплачат, че не им го пазят. Голяяяяма дискусия се развихри, ама изключиха коментарите. Аз още недоумявам какво сложно има. Хората нямат време да четат или наистина не схващат. Да се надяваме, че е първото.

# 1 537
aDream, взе ми думите от устата Simple Smile И аз си мисля същото, но пък някои дадоха примери със свои познати, та явно се намират и такива.
Аз пак се шокирах от въпрос в една група във фейса : )  Приели ги на второ желание, ама не им харесало и отишли в училището от първо класиране да се запишат.... Детето вече не харесвало новата паралелка, били скочили цели 4 желания напред. От първото училище им били гарантирали, че мястото се "пази". Обаждали се и в инспектората да се оплачат, че не им го пазят. Голяяяяма дискусия се развихри, ама изключиха коментарите. Аз още недоумявам какво сложно има. Хората нямат време да четат или наистина не схващат. Да се надяваме, че е първото.
Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes по повод Фейса, явно всякакви случаи има

Обаче за познатите, моля, който има, да сподели къде толкоз са писали онези деца, че да не ги приемат. Около мен няма подобни случаи и ми е доста любопитно.

# 1 538

на мен пък това ми е малко като "не пускайте за трето (за да няма конкуренция)"... чак пък толкова деца с добри балове и неприети никъде. Децата умни, родителите ... да не казвам какви.... едва ли са наредили само по 1-2 желания.
Щом са успели да проверят и сметнат по стари години, едва ли са толкова ... ограничени .... (да не казвам друга дума), че да не се сетят, че все пак трябва да има и резерва с по-неелитни училища.
Това го написах не за да спра, някой да гони мечтата си. Който иска и е уверен, че ще му стигнат точките и няма какво да губи, може да ходи на 3, 4 и 5 класиране. Ние няма да ходим на следващи класирания. Няма да оставя питомното за да гоня дивото. За там където искахме само една точка не ни стигаше. Но на трето едвали вече ще е само една. Не съм хазартен тип и не смея да рискувам. Само в няшия клас знам за няколко деца със зле подредени желания и с по-висок бал от нашия.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 13:58 от dalil

# 1 539
Малина, какво значи над "Среден 3"?  Оценки на НВО няма, всичко е в точки.
Става въпрос за прием след 4ти клас в СМГ, когато се вземат няколко олимпиади като балообразуващи. Въпросното момиче близнак имаше много нисък бал, което значи че се е представило зле на всички състезания и очевидно математиката не му е сила за разлика от резултатите на брат ѝ. И въпреки това родителите са натиснали за СМГ. За мен това не е нормално дори и като надпланов прием, защото е ясно, че детето не е за там. Със сигурност има други заложби. Представете си дете, което има пропуски по математика автоматично да бъде прието точно в СМГ. Не знам как се е чувствало самото дете и съучениците му, пък макар и с надпланов прием. За мен вторият близнак трябва да покрива някакъв лимит от последното прието дете с най-нисък бал за да е равнопоставено на останалите.
А ако в класа се окажат 2-3 такива деца целият клас ще почне да страда.

# 1 540
  • София
Малина, какво значи над "Среден 3"?  Оценки на НВО няма, всичко е в точки.
Става въпрос за прием след 4ти клас в СМГ, когато се вземат няколко олимпиади като балообразуващи. Въпросното момиче близнак имаше много нисък бал, което значи че се е представило зле на всички състезания и очевидно математиката не му е сила за разлика от резултатите на брат ѝ. И въпреки това родителите са натиснали за СМГ. За мен това не е нормално дори и като надпланов прием, защото е ясно, че детето не е за там. Със сигурност има други заложби. Представете си дете, което има пропуски по математика автоматично да бъде прието точно в СМГ. Не знам как се е чувствало самото дете и съучениците му, пък макар и с надпланов прием. За мен вторият близнак трябва да покрива някакъв лимит от последното прието дете с най-нисък бал за да е равнопоставено на останалите.
А ако в класа се окажат 2-3 такива деца целият клас ще почне да страда.
абсолютно не може да бъде така. Близнаци не се разделят. Вече е до родителите дали ще преценят да ги разделят и е техен проблем, ако мъчат детето в училище, което не отговаря на неговите възможности.

Но много се дразня с това СМГ и видиш ли тъпите деца, дето взимат местата и смъкнат бала.
Не всичко се върти около СМГ

# 1 541
  • София
Не всичко се върти около СМГ, но в случая е ясен пример. За слабо по математика дете обучението там би било истински кошмар. Може би не е лошо да има някакъв коректив на болни родителски амбиции и крайно неправилни преценки.

# 1 542
  • София
Съгласете се, че в София борбата за хубави места е жестока, конкуренцията е безумно голяма (чудя се защото не откриват повече от желаните паралелки, много добре се вижда какви профили предпочитат децата, излиза тази статистика, все пак) и е нормално хората да се питат как се заема всяко едно място в тях.
Никой не е  отрекъл горното...
Скрит текст:
Но това как стават нещата си го пише в съответния нормативен документ, беше обяснено и тук преди  15-ина дни, повторно и сега. Ако човек прочете предоставената му информация, ще има  търсения отговор и няма да пише, че  само по социален елемент се насочват децата.. Кой родител на дете с качествени оценки, предполагащи затруднения в обучението,  би го тласнал  към високобалова паралелка (дори и да можеше).. Родителските амбиции понякога нямат граници, да, но твърдо вярвам, че конкретно родителите на деца със сериозни заболявания и/или  обучителни затруднения много  внимателно подхождат към това къде ще учи детето им 5 години..

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 14:11 от пенсионирана русалка

# 1 543
Аз имам едни братовчеди, които много страдаха, че не могат да използват предимството за близнаци и в университета. Така единият е архитект, а другият "прост" строителен инженер.

# 1 544
Моето дете е със СОП, на количествени оценки, но много страдаше заради подигравките на други деца от класа, че и от съседни класове за това, че е със СОП. До колкото разбрах, дори от страна на колеги е имало коментари за това. Не видях нейната диагноза в списъка на РУО и НЕ попитах дали може да влезе с ТЕЛК в желаното високобалово училище, за да не попадне пак на подобно отношение.

Общи условия

Активация на акаунт