Фентъзи и фантастика - 25

• 27 033
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм си обещала от догодина да дам шанс на фентъзито като жанр, че го избягвам, но искам да избягам от романтичните такива. За начало имам Анджей Сапковски и Джо Абъркромби, приемам препоръки и за други. Брандън Сандерсън е ясен, но там съм планирала друго за първа среща. Моля без такива за Хари Потър, не ме блазни грам.

# 571
Бих предложила Хобит на Толкин. Класиката си е класика.
Тази година доста четох в жанра, въпреки кървавите елементи харесах Абъркромби и Джон Гуин, запалих се и по книгите на Джордж Мартин, Робърт Джордан ми допадна, Робин Хоб е сред предстоящите, както и някой ден Урсула Ле Гуин, споменах няколко пъти с коя книга ме спечели и Сандерсън, ще продължа и догодина да чета “Летописите”, но заедно с тях ще вмъквам и други книги и поредици, а вероятно ще препрочитам и една доста интересна и сложна книга - легендариум.

Бъдете здрави и нека хубавите книги бъдат с вас!

# 572
На първо четене се сещам за Катрин Арден, Антъни Райън, Джей Кристоф, В. Е.Шуаб, Лий Бардуго, Р.Ф. Куанг, Сюзан Денард.

# 573
  • Майничка
Реймънд Фийст, Робин Хоб

# 574
Урсула Ле Гуин, Толкин, Робърт Джордан,
Зелазни, Шекли, както и Зелазни+Шекли (Донеси ми главата на принца)
Според мен, тези са задължителните като начало

# 575
Аз съм си обещала от догодина да дам шанс на фентъзито като жанр, че го избягвам, но искам да избягам от романтичните такива. За начало имам Анджей Сапковски и Джо Абъркромби, приемам препоръки и за други. Брандън Сандерсън е ясен, но там съм планирала друго за първа среща. Моля без такива за Хари Потър, не ме блазни грам.
Абъркромби с две ръце!
Иначе мога да добавя Р.Ф Куанг, Робърт Джаксън Бенет, Брент Уийкс, Браян Маклелан, Скот Линч.

# 576
  • София
Аз добавям и Лоис Макмастър Бюджолд с поредицата й за Шалион.

# 577
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И от мен един глас за "Донеси ми главата на принца".

# 578
  • България
Добавям Едингс и Асприн.

# 579
Сега се сетих и за две по-нови в жанра книги, които по принцип съм набелязала, още не съм чела, но ми изглеждат интересни - Начинаещ злодей, Джон Скалзи и Сагата за тъмните печалби на Закари Пайк.

# 580
Мартин и Ротфус умишлено не ги писах. И двамата лъжат, че ще си довършат поредиците.

# 581
Май никой не спомена Марк Лоурънс нагоре. Много леко и четимо пародийно фентъзи, но не чак Пратчет тип пародия, на ръба да е сериозно.

# 582
Коя поредица от неговите ще препоръчате като първа, не ми е попадала негова книга?

# 583
Аз не бих нарекла книгите на Марк Лорънс леки и четивни. От "Принцът на тръните" прочетох две страници, стигнах до разпорения баща, изнасилването на щерките му и как врещели, докато ги изгаряли живи и бях дотам.

# 584
От доста време го обърнахме само на фентъзи, а темата е и за фантастика все пак, и в този ред на мисли.. някой чел ли е "Червен изгрев" - Пиърс Браун? Доста добра фантастика от новото време, чел съм книгите два пъти / физ.вариант + строител. Наскоро я препоръчах на приятел и той много я хареса.
Ако някой е чел, ще се радвам да чуя отзиви. Също и препоръки за други книги които са ви грабнали.
Лично аз съм вдигнал око на "Трите тела" и някои от книгите на Тед Чанг.

Общи условия

Активация на акаунт