Фентъзи и фантастика - 25

• 25 958
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Майничка
Там финалът не е баш финал, краят е отворен. Сапковски издаде още една книга от цикъла миналата година. Всяка от тях може да се чете и поотделно.
За мен "Вещерът" е класика в епичното фентъзи, с добре застъпена централноевропейска митология и теми. Ако трябва да правя паралел, то няма да е с фантастика, а с друг полски автор, Сенкевич.

# 661
  • София
Финалът е своеобразно отдаване в меланхолията, авторът е потънал там. Не съм чела биографията на Сапковски, но личната история предполагам му е мотив.
Интересното е, че при сериала сценаристите искат да променят масово нехаресвания финал, а Вещерът не иска. Държи да се следват книгите. И това е основната причина за оттеглянето на Хенри Кавил от главната роля в четвърти сезон.

# 662
Сериалът не успя особено много да ме грабне (не че и гледах много епизоди), но и до книгите (както съм подкарала с други поредици) скоро май няма да се докарам. Все пак точно покрай сериала се позачетох за книгите и ми стана така интересно относно този мъглив финал. Може пък и да е хубаво, че е точно такъв.

# 663
Прочетох Долината на драконите и продължението на Академията, за Еллохар. Сега почвам някаква Катрьона.
Катриона е малко разтеглена серия, уж всичко следва клишето, но финалната изненада си я бива. Аз, честно казано, не очаквах точно такъв щестлив край.
Лично мнение - Катриона определено е дразнещ персонаж. Мъжете покрай нея са доста по-интересни.

# 664
Ми то на Еленка не са й много силни женските персонажи Joy но е приятно за четене.
Вещерът е приятна поредица, сериала ставаше...заради Хенри. Иначе нищо общо с книгите не видях. Но ми беше приятно да го гледам в тази роля. Не знаех, че има продължение, но не знам дали ми се чете. Може ли някое спойлерче?

# 665
  • София
Не е продължение, а предистория, доколкото знам. И все още не е преведено на български.

# 666
  • България
Изненадващо доволна останах от поредицата на Рейчъл Гилиг за Краля пастир.

И никак не се изненадах, че не харесах първата книга от трилогията на Наоми Новик Магьосническа академия.
Увлекателно пише, зачитам се, но не е моят автор.

# 667
Приключих третата книга на Силоз - Прах на Хю Хауи. Автора си кара по права линия - предаването на емоции не му е силна страна Joy
Книгите се четат много леко и бързо.
По препоръка на приятелка прочетох и the giver на Лойс Лоури - интересна идея, но малко постна. Краят, за някои е отворен, за мен си беше ясен Fearful ама за мен и края на вещера не беше отворен, та проблема сигурно е в моя телевизор Joy

# 668
Сериалът ме позапали вече по “Вещерът”, но като знам, че съм пропуснала и класиката “Землемория” вече не знам как ще съвместя толкова много интереси 🙄🤯😅

# 669
Сериалът ме позапали вече по “Вещерът”, но като знам, че съм пропуснала и класиката “Землемория” вече не знам как ще съвместя толкова много интереси 🙄🤯😅
Не е много трудно. Хващаш вълната и я следваш. Като намалее интереса, минаваш на следващата. Wink

# 670
Интересен е там магическия свят, засега с филмираната версия (жалко че има разлики с книгите, това го проучих) е вариант, докато намеря време и за самите книги.
Не е като да нямам избор на поредици , вярно.

# 671
Какво мислите за "Сага за тъмните печалби" на Дж. Закари Пайк?

# 672
Какво мислите за "Сага за тъмните печалби" на Дж. Закари Пайк?
Мислех да я чета, обаче други поредици я изместиха. Засега не съм и сигурна, че ще е “моето”. Вижте, ако искате и отзивите в ГР.

# 673
Видяхте ли това?

# 674
Да, изглежда интересно и поне са само две книги .

Общи условия

Активация на акаунт