Вторият триместър мина, давай смело МАЙска весела дружина

• 21 875
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, МАЙ-ски сладурани!
Мама 21, стискам палци да удържите положението с малкото диване, явно отсега проявява характер  Mr. Green  Hug 
Още малко остана, момичета. Ще стиснем зъбки и скоро ще ги гушкаме сладките пришълци   Mr. Green
Хай, болките долу са от разтягането и отслабването на сухожилията, предвид растежа на таза и увеличаването на теглото на матката. Нормално е, няма нищо фатално. Същото важи и за изтръпването на крайниците и крампите.
Относно магнезия- на последния преглед поисках да пия такъв, за да  отпускам мускулатурата и да я възстановявам и доки ми каза, че мога да го правя, но не повече от 10 дни. Защото по-нататък щяло да се наложи да се пие заради контракции и отпускане, а организмът се насищал на магнезий и от един момент нататък не действал толкова ефективно. Т.е. по-нататък, когато вече трябва да се пие магнезий за раждането- ще трябва да се мине на нещо друго, по-силно като състав. Така че, помислете си дали да не почнете да редувате или пък да правите паузи от по няколко дни   newsm78

Хубав ден от мен!

# 121
  • Варна
Tony Bonbony, след толкова изпито желязо и никакъв резултат на всяка цена трябва да ти направят изследванео на серумно желязо или как там точно се казваше. Защото ако то е в норма, а хемоглобина е толкова нисък може да става дума и за таласемия. Не е нищо страшно. Стига таткото да няма (както е при нас и имаха подозрение по едно време че и аз имам, защото тогава е голям проблем). Но се оказа че всичко си ми е наред - правих си изследване в центъра по хематология и трансфузиология и е отрицателно.
И аз същото щях да пиша като прочетох. Наистина веднага да ти направят изследване на серумното желязо, че ако е таласемия желязото е противопоказано! И ако се окаже таласемия и таткото да изследват, докато е време.

# 122
МАЙ-чета, имам едно питане към вас: Какъв стерилизатор мислите да взимате и колко време възнамерявате да го ползвате?   newsm78 От няколко места ме съветват, че повече от 2-3 месеца не е желателно да се ползва, за да привиква бебето и да си изгражда имунната система. (Дори и за изпуснатата на земята биба било достатъчно да се измие на мивката  newsm78 )
Други пък твърдят друго. Въобще- колкото хора, толкоз и мнения, обърках се вече.

Вие какво мислите?

# 123
  • София
Здравейте и от мен!
Галфи, дано всичко е наред за в бъдеще и да няма повече негативни емоции. Hug
Аз вчера забравих да ви кажа, че се записах на курса в клиниката на Щерев, който започва от следващата неделя. Laughing Обадих се по телефона и жената беше много мила, обясни ми за всяка лекция, дадох и телефон за връзка с мен в случай, че настъпи някаква промяна. В първата лекция ще се говори за всеки един етап от бременността, втората - какво трябва да вземем за болницата, самият процес на раждане, видовете упойки и т.н и третата - за следродилния период, кака да кърмим и т.н. Мисля, че ще ми е от полза, пък и нищо не пречи да отида да видя за какво става въпрос. Ще се радвам да се видим там, с който реши да се запише. Wink Мисля да отида и на курса на Света София (Тина Киркова) някой петък. Grinning
Вижте това: http://www.9m-bg.com/display.php?show_article=6&open_article=1342
Приятна почивка! Hug

# 124
аз ползвах стерилизатор авент за микровеле само за частите на помпата. все пак събирах кърма и замразявах и не ми се искаше да замразявам мляко с бацили някакви. а биберон спрях да стерилизирам в момента, в който пуснах детето по земята да се търкаля - като си налапа ръцете или набара чехлите ти и ги навре в устата си просто не виждаш вече смисъл да стерилизираш някакакъв си там биберон /шишета не съм ползвала нито едно/. така че във времето май до около 6-я месец се падаше. след това не се цедях толкова, а петранка беше хвърлена на гумени килимчета по земята.
със същия успех като стерилизатора на авент можеш да си купиш и по-голяма пластмасова купа за микровеле за 5 кинта. стерлилизаторът беше 40 лв. и май имаше някакви шишета в комплекта към него.

# 125
Здравейте в мрачния студен неделен ден... Взех да надничам при мартенските мами - там имат вече радости и се чудя защо казват че ако бебчо се роди в 8-мия месец имало много малки шансове, а в 7-мия по-големи. Някой да е запознат? Защото все пак познавам момичета родили здрави деца в 8-мия  newsm78

# 126
  • София
 TheBean, и аз разглеждам другите отчетни и се подготвям психически така. Grinning разгледах мартенските и те са започанли да раждат вече и съвсем нормално, защото те почти всичи са родили в  9 месец. А за осмия и на мен не ми е много ясно защо е по-опасно. Чувала съм, че дробовете още не са развити. Но защо пък в седмия е по-безопасно...  newsm78 някъде дори четох, че момченцата, родени в 8 месец, още по-трудно оцелявали и се наплаших. Аз другата седмица влизам в 8 месец. Laughing Нали уж повечето доктори казват, че след 34 седмица вече не е опасно да се ражда, но 34 г.с. е още 8 месец? Rolling Eyes

# 127
  • Варна
За стерилизатора-аз имам този на АВЕНТ и още го ползвам за шишетата от мляко. Казват, че от млякото се развивали някакви опасни бактерии. Иначе друго нищо не стерилизирам, откакто Преслав като Петра се търкаля по земята, че дори и от преди това. То не, че по земята няма опасни бактерии. Wink Може и да няма много логика Rolling Eyes, но така съм свикнала. Simple Smile
Иначе в комплекта има две шишета по 260мл. Ние с тях си караме и още две от комплекта с помпата по 125мл. за вода.
А за мартеничките-Преслав беше първото мартенско бебе от отчетните за 2006 и сега много се вълнувам Crazy. И аз постоянно надничам в отчетните за февруари и март. Grinning

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 13:14 от Katia_N

# 128
Yanche, Katia N, благодаря ви за съвета и подкрепата. Hug
Утре ще ходя до поликлиниката да ми гледат изследванията докторицата и акушерката. Дано да няма нищо тревожно и да не е тази таласемия. За таткото си нямам хал хабер дали има такова нещо, надявам се, че също няма.
Утре ще докладвам.

Т.

# 129
  • София
Tony Bonbony, изследване за таласемия немогат да ти направят в поликлиниката или обикновена лаборатория. Към Клиниката по хематология и трансфузиология си има Център по таласемии и патологични хемоглобини. Това цялото се намира при Ракова болница (т.е. то е част от нея). Ако се стигне до там ми пиши на лични или тука в темата да ти обясня подробно къде се намира. Най-сигурно е изследването да се направи там (всъщност не съм сигурна, че изобщо някъде другаде до правят). Иначе за желязото мисля, че в повечето лаборатории го правят, но то не се включва в регулярните кръвни изследвания, а се пуска допълнително.  На мен след нисък хемоглобин, док ме прати на хематолог с направление. Отидох в поликлиниката на Мед. Академия, там докторката ми пусна желязо и после ме прати за таласемията. Всичко се прави БЕЗПЛАТНО! Не съм плащала нито "такса взимане на кръв", нито нищо.

майчето, абе да ме прощават тея ама ще пропусна ваната. Иначе бих се навила, но е много подло да те принуждават да си избираш лекар по този начин. Т.е. не 250, а 750 ти струва раждането. Поне... А не мерси. Може би за третото ми дете тази услуга ще се предлага и на други места или поне при други условия, та тогава може и да се възползвам, защото съм много навита.

# 130
Блатодаря ти, Yanche!

Утре така или иначе ще ходя на поликлиниката да ми гледат изследванията и ще настоявам да ме пратят и на такова изследване. Дано ниският хемоглобин да е с друга причина, а не таласемията. Така или иначе утре следобяд ще пиша.

Лека почивка и още веднъж благодаря за съветите!

Т.

# 131
Привет на всички в този стеден и мрачен ден.Аз преварявах шишетата и бибероните някъде до 6 месец, след това веднъж в седмицата само, но като започна да си пъха всичко в устата спрях, само ги измивам с топла вода. Чувам че някои мами ползват стерилизираща течност или хапчета на Чико дори и за играчките, според мен не е необходимо защото детето трябва да си изгради имунитет.Моето момичинце ме просмука още на втория ден, зърната ми беха станали рана,  smile3518много ме боляха въпреки че се бях мазала  зърната с гарместан от осмия месец. Някои от вас ползва ли го този крем. Силиконовите зърна на Авент ме спасиха, от болките. Тях също ги преварявах преди всяко кърмене. Ползвах ги около месец.Относно раждането в 8 месец съм чувала че е опасно защото има 10 дена в 8 месец когато ставало кръвопреливане между майката и плода, и ако тези дни са преминале не е опасно. Пожелавам на всички да стигнем до края без никакви праблеми и усложнения. newsm10

# 132
Взех да надничам при мартенските мами - там имат вече радости и се чудя защо казват че ако бебчо се роди в 8-мия месец имало много малки шансове, а в 7-мия по-големи. Някой да е запознат?
Имам някакви бледи спомени от следването си по психология, че осмачетата се водят за рискова група ... но защо никакъв спомен. Но реално погледнато на всяко дете родено преди или след термина се обръща по-голямо внимание. Единственото медицинско лице, което съм питала за това, сега покрай бременоста ми, е на мнение че това е просто широко разпространена легенда, нямаща нищо общо с действителноста. Наистина много се говори на тази тема, ама и сега като попитах защо, не можаха да ми отговорят.  Cry Иначе аз съм осмаче - съвсем нормално и без проблеми родено ....

# 133
 Привет тумбачета  Grinning!

Тъкмо щях да питам за силиконовите зърна , и видях , че вече е писано за тях Simple Smile
Kar4ita, а бебето не среща ли трудности при тези зърна? В смиссъл, не са ли прекалено големи за неговите устенца? newsm78

За стерилизатора-аз не мисля да си взимам такъв.Според мен е напълно излишен, при положение , че мога най-спокойно и лесно да си изварявам шишетата и бибите.Пък и една майка от курса за бременни каза, че никаква работа не върши Crossing Arms

А по повод дилемата със седмачетата и осмачетата и аз много се заинтригувах.Утре като отида на консултация и ще разпитам най-подробно.

# 134
Здравей Mina 21
Когато ги видях силиконовите зърна и аз си помислих че няма да засуче. Но бебо като огладнее всичко приема. Сучеше си много добре.Но болката  е ужасна. Аз бях подготвила гърдите. Казаха ми че трябва от осмия месец когато съм под душа да ги масажирам и леко да стискам зърната си по един два пъти за да се отпушат каналчетата и ги мажех сутрин и вечер с Гарместан и въпреки всичко пак ме болеше и станаха на болезнени рани. Но не се отказах , страшно много държах да я кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт