Вторият триместър мина, давай смело МАЙска весела дружина

• 21 873
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Преди раждането ли се мажеше с Гарместан? newsm78
Аз също дръжа да я кърмя, ако живот и здраве имам кърма, затова така разпитвам.

# 136
  • Варна
Привет тумбачета  Grinning!

За стерилизатора-аз не мисля да си взимам такъв.Според мен е напълно излишен, при положение , че мога най-спокойно и лесно да си изварявам шишетата и бибите.Пък и една майка от курса за бременни каза, че никаква работа не върши Crossing Arms

Изваряването е вариант, но е опасно от преумора да не се забравят на котлона, както съм правила с преварената вода и само дето не подпалих къщата. А и се захабяват много бързо шишетата. Но всеки сам си решава.
А тази майка как така реши, че стерилизатора не върши работа? newsm78
А за стерилизиращите разтвори много майки ги ползват, но на мен ми мирише на хлор и ги ползвам само, когато сме някъде където няма МВ.
Аз позвах Гармастан само след раждането и много ми помогна. Peace

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 18:20 от Katia_N

# 137
Ами при първото си дете е ползвала стерилизатор на Авент и не го е намерила за особено ефективен.Иначе за забравянето на котлона си права. Tired

# 138
  • Варна
Ами при първото си дете е ползвала стерилизатор на Авент и не го е намерила за особено ефективен.Иначе за забравянето на котлона си права. Tired
Ами пак не разбрах. И аз го ползвам и не виждам кое му е неефективното. Засега Преслав не е имал стомашни проблеми или да е боледувал, значи си върши работа. Единственият начин да се разбере, че е неефективен е да се установи дали има бактерии по шишетата след стерилизация, а аз не вярвам тя да ги е гледала под микроскоп.  newsm78 Не се заяждам, просто разсъждавам как може да е стигнала до този извод, защото за първи път чувам някой да каже, че стерилизатор (какъвто и да е той) е неефективен. Може да не се наложи да го ползваш дълго време например, но това е друго. Както и да е. Всеки си има право на мнение. Hug

# 139
По повод стерилизатора- с дърщеря ми не съм ползвала, но както писа майчето - една купа в микровълновата върши чудесна работа, а и няма опасност за забравиш котлона  Naughty

# 140
Здравейте и от мен!!!
добре дошли на новите майчета!!! Hug
Мама 21-да се пазиш много,чу ли-никакви пътувания и т.н.,всъщност ти си знаеш де .Ако ти предложат да влезеш в болница и аз като другите ще те посъветвам да не се пазариш.Пиши какво става Hug
Иначе и аз си имам и контракции и схващания,и болки  в таза,но...трябва да стискаме зъби в името на нашите слънца!

# 141
Добре дошли на новите майки  Simple Smile
 Аз се мислех за раждане във вода, четох и статията им в списание Кенгуру и всичко беше описано толкова добре и интересно, а то какво се оказва, че излиза доста скъпо. Добре са го измислили с избора на лекар- изнудвачи.
 В 8-я месец бебето има дни, в които дробовете му работят самостоятелно, но има и дни в които не работят и затова се води, че е по-рисков месец от 7-я.

# 142
ми аз така и така в 34 г.с. мисля да платя VIP пакетната улуга за раждане, която е 900 лв. и включва /пак копирам/:
 Избор на лекар
 VІР зала за раждане
 Раждане в присъствието на мъжа
 Раждане във вода
 Следродилен престой във VІР стая
само дето няма да използвам VIP зала за раждане, защото ще ме режат в общата операционна и опцията за раждане във вода. язък, че ще ги изтърва, но няма как. но поне пише: "С предимство при настаняване във VІР сектора се ползват пациентките избрали пакетни услуги.", т.е. със сигурност ще имам място във вип стая, което не е ясно дали ще е така, ако си плащам на порции. предния път раждането ми излезе 975 лв. /500 избор лекар+100 присъствие на мъжа ми+375 вип стая/, така че пакетната услуга явно е мааалко по-изгодна.

# 143
Здравейте и от мен Simple Smile
добре дошли на новите майчета Simple Smile
за стерилизатора - смятам, че е много полезно нещо, слагаш чашка вода и шишетата и за 4-5 мин всичко е готово, няма да се чака на котлон или каквото и да било. Моят е на браун и съм доволна. Виждала съм и на бертони, някъде около 19-20 лв беше.
За подготовката на гърдите - нищо не бях правила и много ми се бяха разранили, плакала съм докато преминаха и кърмех, но много исках да кърмя и устисках. Гармастана ме спаси, той заздрави всичко. Сега се надявам като ми е второ дете да не ме боли така, че..... #Crazy Аз си мисля, че има значение какви са зърната на жената, мойте определено нямаха никакво оформление и докато се придобие боли, няма как....
Лека вечер от мен Hug

# 144
Добро утро майчета!
Вие сте исписали темичката в почивните дни.
 Laughing
Мама21 и аз да ти кажа въпреки че е излишно защото ти си знаеш но....пази се още малко остана.
Виждам че обсъждате теми за стерилизатори но аз не мога да се включа тъй като нищо не съм купувала и не мисля докато не мине всичко. За болките мвжду краката и в таза - и за ги имам и то като започне доста ме боли. Ноември си бях купила дънки за бременни но не бях ги обувала скоро че беше топло. Снощи реших да ги пробвам и истанових че са ми станали тесни в таза. Стават ми обаче .....не ми стоят както преди. Аз като някоя малоумна но да ви попитам - дали след раждането тазовите ни ще се възстановят
С първото си дете нямам спомен защото първо даста надебелях и .....абе изобщо не знам защо не си спомням.
Хаиде чао и лека седмица от мен. Hug

# 145
Добро утро,момичета!Аз ,защото ви казах по-оптимистично,та питайте ме колко ОПТИМИЗЪМ ми остана вчера(много ме боля).Май просто вървяь няколко седмици след вас и така съм по-подготвена какво ми предстои.
Някой от вас да знае какви са тези ПРЕВРЪЗКИ за родилки?На коя фирма и къде се продават?
Удачни ли са за болницата  мокрите кърпички за кърмачки (мисля ,че Chicco ги имат само) и абсорбиращи подплънки?
За стерелизатора-не зная кой да избера,защото не съм избрала дали ще ползвам силиконов или каучуков биберон(нали в комплектите има по 1-2 шишета).Вие какво ще кажете за моите ЧУДЕНКИ?
Желая ви прекрасна седмица с много усмивки и бодро настроение!

# 146
Здравейте мами:)))
ние правим още този прословут ремонт в къщи.....е.дна скапана стая, но ни отне толкова време да се справим с боклуците вътре и да я разчистим до паркет за новите мебели, че направо ....не е за разправяне.

Иначе за да се включа в разискванията......и аз мисля да не купувам стерилизатор, поне засега, ако ми потрябва ще купя.
Май трябва да се замисля за подготовка на гърдите, че като слушам за болки и рани лошо ми става, те сегас ме болят зверскли като ми стане по - студено. Иначе си имам коластра - от едната гърда повече, но рядко .
И аз четох малко във февруарското форумче....леле леле, голямо напрежение, но и хубави новинки, тази родила, онази родила....супер, но като дойде нашия ред - не ми се мисли, квато съм паникйорка.....дано не оплескам работата.
Иначе да ви се оплача....отесняват ми зимните връхни дрешки....якето на което разчитах едвам го закопчавам, а нещо си захладня и не знам.

Хайде лек ден ви пожелавам....по късно пак ще пиша иии да ви се похваля.....на 23 март трябва да излезна 45 дни болничен преди термин и си взех и 10 дни платен отпуск и на 9 март ми е последния работен ден:)))))

# 147
еее, ми то това е другата седмица.
бравос, бре. добутахме я кажи-речи.
аз в другите отчетни не ща да чета, че ще се депресирам. хеле пък в тия дето сега раждат. ама трябва да се престрашавам. вече му е време да се постресна.

по въпросите не мога да дам особено мнение - тазът ми така и не се стесни след като родих петра,з ащото пак забременях  hahaha превръзки за родилни не съм купувала - в началото ползвах болничния лигнин, а после нощни превръзки, ама не помян какви. чела съм, ч епревръзки зародилки имало в аптеката на шейново. но може и в аптеката на св. софия да има и изобщо в тия до родилните домове. логично би било. мокри кърпички за кърмачки не съм вземала нито преди, нито сега. взех си 2 пакета от бебешките, които ползвам сега - единият за бебето, другият за мен; подплънки за гърди ползвах на чико. мног са добри. опитах и с някакви евтини, ама не става, ако кърмата извира. вярно, че кутията е 17 кинта, но си струва. биберони за шишета - идея нямам. шишета аз не съм ползвала, ама хич.

# 148
Здравейте мацки! Дали има по бЪрзо-изписваща 15 странички от нас дружина LaughingАз също чета из отчетните на мартенки и гледам там са заваляли бебета което ме навежда на мисълта, че след месец е април #Crazyи при нас ще завалят,тъи като много от нас тогава влизат в 9 месец. Много ви се радвам на покупките,моите също почти са избрани но съм суеверна тъй като е парвото ми бебе newsm78 и всичко което сега си избирам до наи-малката подробност ще е доставено в нас след като родя живот и здраве.Те покупките са от 1-2 големи магазина.Моето пате тръгва с джипа и обира всичко(в смисъл купува hahaha),което сме избрали и го подрежда в нас а бабите и дядовците ще стоят и ще дават парите и акъли-много ги обичаммммммммм Hug

# 149
Превръзки: и аз ползвах легнин, но само докато бях в Майчин дом, тогава беше най-обилното кръвотечение. После минах на най-дебелите Always, но не се сещам с колко капки бяха.
За зърната си бях взела Гармастан, но грам не оказа ефект и си купих Лансинох, пак на същата цена, но в по-малък грамаж. Та той ме спаси.
Стерилизатор: една приятелка ми даде нейния на Авент. Доволна съм, макар че го ползвах доста по-късно. Първите 6 месеца бяхме само на кърма и нищо друго. Не мога да си представя особено в началото, когато бебето още няма режим и си уморен да ставаш през нощта и тепърва да включваш котлони, завираш вода и ала-бала. Със стерилизатора става за минути в микровелето.

Общи условия

Активация на акаунт