Фенове на тениса - тема 10

• 17 291
  • 554
  •   1
Отговори
# 15
Брей! Браво на Джокович за златото! Не вярвах, че ще бие младото испанче. Сърбите сигурно са на седмото небе от щастие.

# 16
  • София
Не знам какво е останало за продан, но ще разберем утре.
Тези на втора линия Ок ли са или ще трябва бинокъл...
Зад тенисиста ли е най-добрата позиция? D.1.3 Wink

# 17
Най-добре е зад тенисистите или ъглово.
След това е латерално срещу съдията.
Последно е латерално зад съдията.

Когато се седи странично на корта, пада голямо въртене на главата.

Без значение от страната - колкото по-напред, толкова по-добре.

# 18
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Освен за трационните ни въпроси свързани с предстоящия турнир от ГШ се пита и за скандал със Синер.

При мъжете за пореден път Синер и Алкарас са в едната половина и няма да видим така чакания от всички първи финал за титла от големия шлем между двамата бъдещи властелини в мъжкия тенис.
Интересно ми е как ще се справи чисто психологически Яник Синер с никак не леката ситуация в която попадна след истерията, която се получи след разкритията за Индиън Уелс.
За мен чисто игрово е големия фаворит за титлата, защото очевидно твърдия корт му пасва най-добре на играта, защото спечели Синсинати и защото чисто физически и ментално би трябвало да е много по-свеж от Алкарас и Джокович, които се вложиха много на Ролан Гарос, Уимбълдън и особено Олимпиадата в Париж.

Според мен Джокович ще отпадне рано, а за него ранно отпадане е преди 1/4 финалите.
Рискова прогноза разбира се, но според мен ще е изтискан физически и най-вече психологически след най-големия си триумф в Париж съвсем скоро.

От Григор не очаквам някакви подвици. Според мен ще отпадне рано, защото настилката в Ню Йорк не му допада и защото ще е доста уморен от тежкия и успешен дотук сезон.

При жените очаквам титла за Сабаленка и атака на номер 1 в света в края на годината.
В много добра форма е, а Швьонтек има доста проблеми и не са само игрови... Според мен Ига ще стигне макс до 1/4 финал. Пак рисково, но пак с доста логика.

По традиция бързи прогнози

Мъже:

1/4 финали
Синер - Медведев
Алкарас - Хуркач
Фриц - Зверев
Рубльов - Шелтън

1/2 финали
Синер - Алкарас
Зверев - Шелтън

Финал
Синер - Зверев
Титла за Яник Синер!

Жени:

1/4 финали
Швьонтек - Пегула
Рибакина - Мухова
Бадоса - Наваро
Куинвен Джън - Сабаленка

1/2 финали
Пегула - Рибакина
Наваро - Сабаленка

Финал
Рибакина - Сабаленка
Титла за Арина Сабаленка!

# 19
Вярвам, че Синер е невинен. Талантлив и упорит е, “предаши” наред последните години и ми се струва малко вероятно да си застраши кариерата по подобен начин с допинг на млада възраст. Обяснението ми се струва правдоподобно и браво за светкавичната реакция на правния отбор, но в същото време подобно несериозно отношение към допинг от екип на топ атлет е крайно непрофесионално.

Стискам палци на Синер и на Алкарас, един от двамата ще вдигне купата след две седмици според мен.

# 20
  • София
Синера ако изкара до 1/4 ще е добре. Без да гледам половината му...
Ще "викам" за Музети, новия ми любимец. От старите - нямат шанс, дори за полуфинал.
ПП: Кириоз има ли шанс да се върне и какво точно го спира?

# 21
Благодаря за анкетата, Дяволо.

Синер: Анкетата не ми позволява да отговоря според съжденията си. Не смятам, че Синер осъзнато и целенасочено е приел забранена субстанция, с която да подобри представянето си. В този смисъл, не е виновен. Същевременно, смятам, че е отговорен за хората в екипа си и техните действия и в крайна сметка се е оказал с допинг по време турнир. В този смисъл е отговорен за случилото се. В цялост, намирам го за безвиновно отговорен (има такава концепция в правото).

За мен, по-големият проблем в случая е очеизвадният двоен стандарт, който тенис федерациите прилагат. Първи положителен тест - оставен да играе. Втори положителен тест - отново оставен да играе. Обществото разбира 5 месеца по-късно, когато вече случаят е изчистен. Първо, на колко други състезатели някой би позволил да играят след дори един положителен тест? И, второ, на колко състезатели АТР/WTA биха осигурили комфорт от 5 месеца, в които да решат/измислят как това да бъде комуникирано? Какво да кажат хора като Халеп, например?

В този ред на мисли, смятам, че или Синер трябваше да бъде суспендиран за някакво време, или правилата трябва да се променят за всички. По-скоро подкрепям второто - при положителен тест, прекъсваш състезателни права за 6-12 седмици за абсолютно всеки дал положителна проба. Правиш първоначално разследване и, ако няма виновност, възстановяваш правата; ако има виновност - удължаваш прекъсването.

В момента изглежда, да цитирам Оруел, че “всички животни са равни, но едни животни са по-равни от други.”

US Open: Синер и Сабаленка виждам като леки фаворити, но очаквам изненади от Алкарас, Джокович, Медведев, Гоф и Швьонтек.

# 22
  • Los Angeles CA
Напълно споделям написаното по-горе относно Синер. Как ли се чувстват другите тенисисти ?  Различни правила, за различните играчи. Не е справедливо!

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 07:16 от lindor

# 23
Активността в темата покрай турнир от ГШ е доста слаба. Какво се обърка с USO според вас? На мен също ми е някак скучен, предвидим…пускам го за фон, но този път изобщо не ми привлича вниманието като Уимби, РГ или АО.

Синер и Сабаленка ми се струват като абсолютни фаворити във финалите.

# 24
  • София
Промени много играта си Арина, разбра, че няма как само с блъскане.
Браво, ето го резултатът. За мен в твърд фаворит за номер 1 в края на годината. А и нека има малко разнообразие, че Швьонтек поумръзна. Това ниво на Арина ще вдигне (би трябвало) още повече и нивото на самата Ига.

Много хубав финал се получи, развностоен и с много качествени разигравания.
Реално Пегула имаше своите шансове и в двата сета. Сетбол в първия сет и сервиране за сета във втория, но точно когато трябваше, Сабаленка вдигаше твърде много нивото си.

# 25
  • София
Голям Яник, много съм радостен.
Синер има всички предпоставки да счупи много рекорди и да стане един от най-великите за всички времена. Развива се постепенно и равномерно, дори е далеч от своя пик.
Двамата с Алкарас ще подобрят страшно много рекорди и ще запълнят огромната дупка, когато и Надал и Джокович се откажат.

Самият финал бе скучен и не блестеше с кой знае какво качество, като Синер дори не игра на върха на възможностите си. Не му се и наложи, защото Фриц разочарова. Но нормално за него. Негов първи финал на ГШ, а е далеч от нивото на орлите и знаем всички много добре какво се случва с подобни финалисти.

Синер стана едва четвъртия мъж с дубъл в една година, АО и УСО. Другите трима са Федерер, Джокович и Виландер.

# 26
  • Los Angeles CA
Скучен финал, съжалявам за Фриц. Синер не трябваше да играе на този турнир, докато не се разнищи случая, даже и според Федерер.

# 27
Привет. Ще гледате ли довечера някъде Smiley Ако има някой вредил се за залата е късметлия като гледам сагата с билетите.

# 28
  • София
Успях да си взема билети в 3-минутната патаклама на ивентим. Не знам колко човека ще сме на една седалка Grinning

Ще направят хубаво шоу Григор и Ноле.

# 29
Не знам колко човека ще сме на една седалка Grinning

LaughingLaughingLaughing

Аз ще съм пред ТВ.

Общи условия

Активация на акаунт