Фенове на тениса - тема 10

• 20 641
  • 658
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Но Гоф е силно лимитирана. Връща, връща и това е. Форхенда и е слаб, сервиса също. Само заради атлетизма и психиката си има тези успехи.

Нима това не са едни от най-важните качества? Все още е на 21, та времето е пред нея.
Да не говорим, че Сабаленка не се държи като истински шампион.
Да се научи ако не друго, поне да понася грешките и загубите достойно.
Според мен Коко ще постигне много повече от нея в тениса.

Цитат на: EliG
Честито на Коко! Тиха, скромна, трудолюбива и с много добро поведение на корта, беше по-добра днес и заслужено победи. Вятърът беше ужасен и според мен това допринесе до многобройните грешки и при двете.
Сабаленка след онези неприятни истории в личния й живот още повече не я харесвам.

Абсолютно!

# 271
  • Los Angeles CA
Сабаленка беще най- голямата си опонентка  в този мач и в крайна сметка се победи сама.
Желая и успех на Уимбълдън. Тя е  чудесна тенисистка!
Психически стабилна бе  Коко, заслужи си победата. 
Успех на Карлос утре, не ми е фаворит, но го харесвам повече от Синер.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 21:49 от lindor

# 272
  • София
Преди малко с кафето изгледах какво казаха двете след мача!
Да повторя моето мнение - Сабаленка не се държи като велик спортист и започва да ми става още по-неприятна!
Не пропусна да каже, че Коко не е играла добре, просто тя играла зле и ако Ига била на финал щяла да победи Коко. И защото имала трудни срещи преди това, затова изгубила финала! Rolling Eyes

Сабаленка най-добре трябва да знае, че няма спортист, който има само добри дни! Такъв не съществува!
И тук идва ред на психика, дисциплина и т.н. И това различава великите от ругаещите киборги като нея!

Както написах и по-назад, не може да приеме нищо достойно и дано по-често да я приземяват!

Иначе, като цяло статистиката от мачовете между двете е 6 на 5 в полза на Коко!
Първата победа на Коко над Сабаленка е на 16-годишна възраст! И тогава ли звездите са й пречели на Сабаленка?
Да не говорим, че май Арина няма лесна победа срещу Коко и тук говорим за мачове изиграни, когато Коко е между 16 и 21 годишна възраст!

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 17:49 от mitkomitashki

# 273
Ще получа инфаркт.

# 274
Какъв мач между номер 1 и номер 2. Стискам палци за Синер аз.

# 275
  • София
Цитат на: mitkomitashki
Да видим утре сблъсъка на титаните!

Раздават се доста момчетата!
Много напрегнат мач в 5 сета, а Алкараз направи и невъзможното да го докара до тук  Hands Muscle
Да видим! Може това да е първият път в кариерата на Алкараз, в който обръща подобен мач Rolling Eyes

# 276
Мисля, че публиката изигра роля, явно смути Синер и той загуби четвъртия сет.  Да видим петия.

# 277
  • Berlin
Пфффф, голяма борба е!

# 278
  • София
Макар да не съм фен на нито един от двамата, момчетата правят брутално добър мач, в който има всичко, за да е доволен един тенис фен! Браво!

# 279
Има ли друг спорт с такава продължителност на срещите? Не се сещам. Освен някои маратонски бягания, но и те май-приключват малко по-бързо.

# 280
Е, нека му е честита титлата на Карлос!

# 281
  • София
Цитат на: mitkomitashki
Да видим утре сблъсъка на титаните!

Буквално си беше сблъсък на титани!

Тия момчета направиха брутален меч, евала и на двамата!
Огромни са!!! HeartHeartHeart

# 282
  • София
Карлос Алкарас ремонтира Яник Синер в епичен финал за историята на Ролан Гарос' 2025
Алкарас - Синер 4:6 6:7 (4) 6:4 7:6 (3) 7:6 (2)
Най-дългия финал на Ролан Гарос в историята!

Браво на Карлитос.
Това е новия гладиатор, който сякаш е взел най-доброто в този аспект и от Надал и от Джокович.
Но респект и за двамата!
Ще си повторя думите. Синер и Алкарас по абсолютно нищо не отстъпват на Джокович, Надал и Федерер. Даже ги изпреварват с това което са спечелили за годините си спрямо годините на тримата велики и това което те са постигнали на 21 и 23 г.
Оттук-нататък бъдещето ще покаже докъде ще стигнат и дали ще счупят рекордите на Федалович.

Стана епичен, велик финал, един достоен завършек на турнира.
Страдам за Синер, но и се радвам за този магьосник Алкарас, който прелива от талант, а има и силата и психиката и волята.
Алкарас спечели 5 ГШ титла и дръпна с 2 на големия си съперник. Втора поредна на Ролан Гарос!
Алкарас дръпна на Синер с доста в ХТХ с 8-4 и с 3-1 на ГШ. Алкарас два пъти обръща Синер от 1-2, а сега го обърна от 0-2!

Ключовия сет тук беше четвъртия, като гледах мача си казах, ако Синер не заключи в 4 ще загуби в 5. Така и стана. 3 поредни мачбола?! Не един, не два, а три?! Абсурдно...
Толкова, толкова беше близо Яник, но историята се пише от победилите... Какво нещо е този спорт.
Но, Синер непрекъснато се развива и надгражда и просто е предопределен за велики дела по неговия си начин. Същото може да се каже и за Алкарас, но той е по-непостоянния от двамата и сякаш влага всеки път прекалено много от себе си за тези победи и титли и не знам дали ще успее да задържи това темпо.
Това над което и двамата трябва да поработят е сервиса. Особено при Синер не може играч с неговия ръст да няма много по-категоричен сервис, който да му спестява голяма част от главоболията срещу Карлитос.

Синер спечели и 31 поредни сета на ГШ. От загубения сет срещу Холгер Руне в АО до 3-ия сет днес. Така той подобри постижението на Джокович и Надал от 29 поредни сета на ГШ. Това постижение на Синер е трето в историята след:
1. Федерер 36 поредни сета (2006-2007)
2. Надал 35 поредни сета (2020-21)
2. Макенроу 35 поредни сета (1984)

Тъй като Алкарас е по-харесвания и популярен (сякаш) тенисист, а и той освен това е едно винаги усмихнато и позитивно момче, то искам да напиша за незаслужено хейтения от някои Синер.
Цялостното му поведение и излъчване на корта трябва да е пример за всички тенисисти. Отдаден изцяло на играта. А какво да кажем за спортсменската му проява с която даде точка на Алкарас и то в толкова напечен момент. Края на сет 4 на финал на ГШ срещу най-големия му противник. Това се вижда изключително рядко през годините.

Най-хубавото е, че тенисът е спасен и Синер и Алкарас ще направят едно незабравимо съперничество, като двамата непрекъснато ще се гонят и дърпат един друг нагоре към преследването на рекордите.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 22:19 от Diavolo

# 283
Изключително впечатлена съм от психиката, която Алкарас показа, спечели невъзможен мач.
И двамата много ги харесвам, чудесни тенисисти са, чудесни момчета са и се радвам, че можах да гледам такъв мач.
Дори не знам къде Алкарас успя да надвие, спечели загубен мач, такъв дух рядко се среща.

# 284
  • Berlin
Честно казано някакси по едно време не очаквах Алкарас да обърне така, ама трябваше да готвя и да почиствам вкъщи, та 3ти и 4ти сет малко ги изпуснах. Като дойде мачпойнт за Яник и леко загубих интерес, а то какво стана после.

Алкарас водеше с 5:3 накрая,  нали? След това на 5:6 малко почнах да се притеснявам. Страхотен мач обаче!

Общи условия

Активация на акаунт