Фенове на тениса - тема 10

• 21 117
  • 685
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Агут между другото е много корав съперник. Навремето редовно измъчваше Джокович и то на хард и трева. И то Джокович в пиковите му години и форма.
Така че днес очаквам изключително тежък мач за Карлитос.

Ами Руне не се спря да кълне своя щаб. Бяха му виновни за всяка неспечелена точка едва ли не. То гримаси, то упреци, то какво ли не бълваше. По едно време щеше да се разпадне, пък след това изведнъж търчи като изоглавен.
Момчето определено има някакви дефицити. Или в най-добрия случай някаква невиждана 'хиперактивност'
Да не казвам за странния му избор на удари и как изобщо не може да си владее нервите.

# 331
И Дрейпър замина, Дяволе. Този тревен сезон сервира изненада след изненада.

Да видим дали РБА сега няма да обърне и Алкарас, та всички прогнози (поне мои) да изтекат в канала. 😁

# 332
  • София
Алкарас с 17 поредна победа!
250 победа в ATP тура за Карлитос. Трето най-бързо постижение в историята. Преди него са само Рафаел Надал и Джон Макенроу.
След изключително тежкия мач с Мунар, Карлитос играе така все едно е почивал цяла седмица. Нямам обяснение. Феноменално е това. Очаквах Агут да окаже съпротива, но нищо подобно.
На финала едва ли ще има проблеми с Иржи Лехечка. Дрейпът е неудобен на Алкарас, но Дрейпър удобно си замина и то заслужено, защото беше надигран от чеха.

Медведев и Зверев сътвориха очакваното шоу. Супер мач стана, голямо шоу, а Мечо на моменти играеше като в най-добрите си години.
Саша Бублик обърна Хачанов и ще спори за втори трофей в Хале. Предполагам, че букитата ще определят Медведев за фаворит, но за мен всичко е на ракетата на Бублик и как ще играе.

# 333
  • България
Не знам колко е по темата за тениса като спорт, но Циципас се е спукал днес да поства motivational new age videos как парите не са важни, колко е важно доверието, как можеш да се бориш за една единствена цел с години за днес засега е пуснал 4. Освен това си снимал манджите на маса в Хърватия. Спуквам се да се смея на интернет поведението му, присъщо на буумър във фейсбук през 2012-та. LaughingLaughingLaughingLaughing

# 334
  • София
18 поредна победа за Карлос Алкарас и титла в Кунс!
Да видим дали ще бие най-добрата серия на Яник Синер от 26 поредни победи. Simple Smile
Много качествен финал се получи в Куинс с два равностойни първи сета и с огромно предимство за сервиращите. В третия сет обаче както го е правил много пъти досега, Карлитос вдигна много нивото и дори намиращия се в чудесна форма Иржи Лехечка нямаше никакъв шанс и беше пометен.
Втора титла на Куинс за Алкарас. Четвърта титла на трева! 5 титла за сезона за Алкарас. Синер остава само с 1.
Ако спечели и Уимбълдън ще изравни постижението на Надал от 2008 г. - Ролан Гарос + Куинс + Уимбълдън.
От утре в ранглистата, Алкарас ще изостава на 1130 точки зад Синер, като има всички шансове да стане номер 1. Всичко ще се реши освен на Уимбълдън и на хард корт сезона в САЩ и Канада + турнирите в зала в Китай и Европа + финалния турнир на 8-те най-добри.

Александър Бублик с втора титла в Хале след триумф над Даниил Медведев.
Много се радвам. Познах тук.
След като взе два поредни сета на машината Синер нямаше кой друг да спечели титлата.
Медведев изигра най-добрия си мач от години на финала и пак не успя дори сет да вземе. Впрочем първа победа за Саша срещу Даниил.
Бублик ще е поставен на Уимбълдън и за мен той се превръща в основен фаворит за титлата наред с ясната тройка: Алкарас, Синер и Джокович.
Бублик доказа, че може да е сериозен и концентиран. Ако пренесе това си ниво в Лондо след 10 дена ще е изключително труден за побеждаване дори и от най-добрите в света.
Много качествен финал се получи. Който не е гледал е изпуснал.

Радвам се и за титлата на Маркета Вондроушова в Берлин.
Браво на чехкинята! Познах и тук. Очаквана нейна победа. Маркета е и един от основните фаворити на Уимбълдън, а тя заедно с германката Татяна Мариа и американката МакКартни Кеслър (спечелила днес титлата в Нотингам)  ще са истински кошмар за топ поставените Simple Smile

# 335
Много се радвам на титлата на Бублик. Аз харесвам криваци като него - не са политкоректни и винаги избират да са себе си. Хич не е лесно да се играе срещу него, когато е сериозен.

# 336
Много съм доволна и от двата финала, и от двамата победители!

Бублик е симпатяга, освен това приема всичко по-леко и с хумор, а като допълнение и играе добре и неочаквано.

За Карлито вече всичко е казано, това, което в този турнир ми направи впечатление, е неговата енергоспестяваща политика - играем една идея по-добре от съперника, няма нужда да се напъвам и да изкарвам целия потенциал.
Снощи Лехечка игра относително хубаво, хареса ми момчето, но е нестабилен и сам се прецака в не един момент. Освен това малко повече разчита на сервиза, отколкото е здравословно, че като не влезе и става проблем.
Също така ми направи много добро впечатление сервиза на Алкарас - страхотно подобрение спрямо Ролан Гарос, където май играеше в 50% от случаите на втори сервиз.

Изненадвам се, че Синер чак толкова тежко е приел загубата в Париж и му се е отразило толкова силно (по неговите думи). Стискам му палци да се възстанови емоционално от тази загуба.
В интерес на истината, смятам, че от тази гледна точка, ако Алкарас беше загубил, щеше да му е по-лесно, той е перде и не си го представям да изпадне в депресия, най-много да се амбицира още повече Grinning

# 337
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Прогнозирайте кои ще спечелят Уимбълдън

В понеделник започва най-стария турнир от големия шлем - този на Уимбълдън.
Григор Димитров и Виктория Томова ще представляват България.
Вики ще играе в понеделник срещу Онс Жабер, а Григор ще играе във вторник срещу Йошихито Нишиока.

Ще имаме ли нов голям финал между световните номер 1 и 2, Синер и Алкарас. Това е големия въпрос.
Ще успее ли Сабаленка най-накрая да счупи каръка от загуби на финал на ГШ (две поредни загуби и двете тази година)?

По традиция давам бързи прогнози на прима виста, като разходка из схемите при мъжете и жените

Мъже

4 кръг
Яник Синер - Томи Пол
Бен Шелтън - Лоренцо Музети
Александър Бублик - Якуб Меншик
Алекс Де Минор - Новак Джокович
-
Тейлър Фриц - Даниил Медведев
Хуберт Хуркач - Александър Зверев
Холгер Руне - Франсис Тиафо
Андрей Рубльов - Карлос Алкарас

1/4 финали
Синер - Музети
Бублик - Джокович
Фриц - Зверев
Руне - Алкарас

1/2 финали
Синер - Джокович
Фриц - Алкарас

Финал
Синер - Алкарас

Шампион
Синер

Горната половина при Синер ми изглежда далеч по-силна, особено ако говорим за кой как играе на трева и колко е опасен.
Фриц има кошмарен жребий в първите два кръга, а и като цяло от всички фаворити.

Жени

4 кръг
Арина Сабаленка - Елизе Мертенс
Дона Векич - Мадисън Кийс
Линда Носкова - Беатрис Хадад Мая
Йелена Остапенко - Кинуен Джън
-
Мира Андреева - Ема Наваро
Екатерина Александрова - Татяна Мариа
Ига Швьонтек - Елена Рибакина
Людмила Самсонова - Даяна Ястремска

1/4 финали
Сабаленка - Кийс
Хадад Мая - Остапенко
Наваро - Мариа
Рибакина - Ястремска

1/2 финали
Сабаленка - Остапенко
Мариа - Рибакина

Финал
Сабаленка - Рибакина

Шампион
Елена Рибакина

При жените очаквам много изненади, а най-голямата ще е изхвърчането от турнира още в 1 кръг за Коко Бот.
Има голяма вероятност и Сабаленка да си замине още в 3 кръг от Маркета Вондроушова. Ако мине този рубикон може да атакува пореден финал.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:55 от Diavolo

# 338
  • Berlin
Diavolo, като гледам прогнозата ти, май и ти не вярваш на Сабаленка.😀
Аз мисля, чееее няма да е Синер на финал. Стискам палци на Алкарас и Бен Шелтън по принцип. Дано и Гришо мине по-напред.

# 339
Имам и аз някакво усещане, че на финала при мъжете може и да не е Синер. И за Джокович не съм сигурен. Горната половина на схемата при мъжете е някак по-непредвидима. От долната - очаквам Алкарас, въпреки някой и друг Napкарас епизод в мачовете, да се справи. За шампион също той има преимущество от гледна точка история и моментна форма. Та залагам на Карлос при мъжете.

При жените доста ни се различават очакванията. Изобщо не гледам схемата - кой е 1, 2, 3…30…50 и т.н. За сезона на трева WTA ранкингът сигурно е най-безсмислен - всичко е възможно и нищо не е невъзможно. Очаквам пак някаква полу-изненада в стил Вондроушова, Крейчикова, Рибакина, а защо не е и Жабер. От времената на Барти (4-5 години вече) предвидимост при дамите на този турнир няма никаква. Та не се наемам с прогноза, но гласувам пожелателно за Сабаленка.

# 340
Аз съм доста зле с женския тенис, просто няма къде да ги гледам, освен по платформата MAX по време на шлемовете. Все пак гласувах за Рибакина, симпатична ми е, играе добре, дано тя спечели.

При мъжете гласувах за Алкарас, в силна серия е, така че си остава фаворит. Дано физически е ок до края, защото му се натрупаха доста мачове за кратък период.

Стискам палци на българите да стигнат навътре в турнира, днес Вики спечели мача с Жабер. Очаква я Картал, преодолима съперничка във втори кръг.

# 341
  • София
Ъъъъ, Алкараз завърши първия сет с много приятни сервизи! Фонини май не разбра какво се случва Laughing

А Медведев замина. Циципас и той замина.

----

Доста приятен мач, особено втория сет. Да видим.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 00:20 от mitkomitashki

# 342
Много изненади днес, Руне също си замина преди малко, а Алкарас се мъчи изненадващо срещу слагащия край на кариерата си Фонини. Не знам подценил ли е съперника, но неочакван за мен развой на мача. Като цяло късметът е с него при жребия, почти никой сериозен, който да го затрудни.

# 343
  • София
Кой да очаква такъв мач! 😁 Да видим колко още ще му издържат силите на Фонини! 🍷

# 344
  • София
Голяма сеч още в първия ден на турнира при мъжете - Руне, Медведев, Циципас. Всеки с различни проблеми, но загубите са изненадващи.
Да видим и Синер как ще отговори след тежкото поражение в Париж. Бих заложил, че ще е по-гладен от Алкарас.

Общи условия

Активация на акаунт