Фенове на тениса - тема 10

• 20 969
  • 681
  •   2
Отговори
# 315
  • София
И аз гласувах.
Алкарас ми е любимец, но симпатизирам и на Синер.
От толкова рекорди ми се замая главата Joy Затова посочих че няма невъзможни.
Иначе смятам, че и двамата имат шансове, като според мен Синер ще счупи тези, свързани с постоянството - най- дълго време като номер едно, най-много години на върха и т.н. Докато Алкарас смятам, че има шанс да счупи рекорди, свързани с брой титли.
С тази физика не ми се струва че ще е рекордьор в постоянството... Този на Федерер (и Граф) ми се струва недостижим (заедно с титлите на Рафа в един шлем), а сега конкуренцията е още по-голяма.

# 316
От двамата Синер има по-надеждна физика според мен, той е типичния тенисист, жилав, висок, без прекалено много мускулна маса.
Алкарас е по-тежък и казват, че това повече създава предпоставки за контузии, но да видим, надявам се да са здрави.

# 317
Благодарим за анкетата, Дяволо.

1) Алкарас
2) И двамата
3) Рекордът на Лейвър
4) Да, и двамата

Реално, радвам се, че и двамата са тук. Алкарас е “моят човек”, но и Синер заслужава адмирации. Смятам, че и двамата ще счупят много и големи рекорди. Алкарас поне като титли от ГШ на определена възраст е единствено зад Бьорн Борг (и доста пред Федерер и Джокович на същите години), та, ако се съхрани и е дълголетен в спорта, чисто аритметично не би имал проблем.

Рекордът на Лейвър (календарен Шлем) със сигурност е голямото предизвикателство. Такова е и днес, защото Синер е машина на хард (АО и USO), а Алкарас - на глина и трева (RG и Wimby). Но в рамките на 10 години кариера, съвсем възможно е някой от двамата да има лош ден/лош сезон и другият да се възползва. И все пак…очакването тук е, че този с добрия сезон ще е перфектен и няма да се появи още някой, способен да ги затруднява по пътя към титлите. Да видим.

ПС: Алкарас ще играе в Куинс май последно.

ПС2: Открих много приятен апп за следене на тенис - TNNS. Събира всичко най-хубаво от други апове, вкл. FlashScore. Споделям, ако ще е полезно някому. Simple Smile

# 318
  • Berlin
Днес отидохме на Берлин Опън, за мача на Виктория Томова от 2рия кръг на квалификациите, победи!
Скрит текст:

После видяхме и Сабаленка да тренира на другия малък корт.
Билетите за уикенда на квалификациите са безплатни, а и иначе май редовните не са много скъпи.

# 319
  • София
Да, страхотна победа за Вики.
Супер снимки abc. Simple Smile
Много е красив тениса на зелената трева.

Днес германката Татяна Мариа на 37 години спечели титла на любимата си настилка в Куинс. Тя Мариа си е основен фактор само на трева.
Мариа е номер 86 в света и титлата и е първа от категория 500. Втора титла на трева. Другите две са на клей. Татяна е и полуфиналист от Уимбълдън' 2022.

Елиз Мертенс пък спечели в Хертогенбош, като преди това на полуфинала Мертенс спаси 11 мачбола на Екатерина Александрова?!?! 😮

При мъжете очаквана за мен титла на Габриел Диало (чистокръвен канадец 😁 ) в Хертогенбош. Дебютна негова ATP титла.

Тейлър Фриц пък си остана непреодолим ребус за Саша Зверев. Поредна 'лесна' двусетова победа за Фриц срещу Зверев. И психологическата дупа за Саша продължава.
Титлата от Щутгарт е 9-та в кариерата на Фриц. Американеца ще е номер 4 от понеделник.

От утре започват любимите ми тревни турнир: Кунс и Хале.
Куинс е доста отслабен тази година. За жалост и Григор няма да играе.
Хале е много силен.
Да видим дали Алкарас и Синер ще продължат да доминират и на трева.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 09:26 от Diavolo

# 320
Какво мислите за смесените двойки, които ще играят на ЮСО? Търсен е шоу елементът, но за мен е ок това, защото тенисът става все по-еднообразен и супер комерсиален, така или иначе. Поне да е забавно. Аз бих ги погледала с удоволствие.

# 321
Харесва ми идеята, смятам, че ще е интересно и забавно, освен това те ще играят освободено, защото едва ли очакват некви невероятни постижения точно от смесени двойки, освен това сега е голямо жужене и вълнение покрай това, така че приветствам.

# 322
  • София
Аз съм скептично настроен.
Риск от контузии. Шоу, шоу, но някои тенисисти се увличат и забравят за това и ще искат да спечелят. Умора едва ли, защото натоварването на подобен мач е като на тренировка, но все пак в състезателен ритъм, по-скоро да не се получи някоя травма или чисто психологически някакво пренатоварване.

Днес има супер мач в Хале. Двама шампиони един срещу друг. Синер (настоящия шампион) срещу Бублик. Много тежък мач за Яник.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:56 от Diavolo

# 323
  • Berlin
На мен като цяло никакви двойки не са ми интересни.

# 324
На мен ми звучи страхотно идеята за звездните двойки. Мисля че всички ще излязат за шоу и няма да се напрягат толкова.

Настаних се да гледам мача между Синер и Бублик, но се доиграваше този на Сонего и Зверев. Бре, изглежда Звяра си е взел поука от загубата от Джокович, много агресивна игра показа накрая и си спечели мача с много завършващи удари. Дано и занапред така играе.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 22:14 от dar.anibas

# 325
Уау, не очаквах Бублик да бие Синер днес, на осминафиналите в Хале. Алкарас също се измъчи здраво срещу Мунар - над 3,5 часа игра в същата фаза на турнира Куийнс.

Не мисля, че, което и от двете е показателно за Уимбълдън. Три от пета сета е друга история. Но днес и двамата изглеждаха уязвими, което е сериозна промяна от сезона на глина.

# 326
  • София
Синер не е робот все пак... 😀😉
Не съм изненадан от загубата. Още като излезе жребия коментирах това. Бублик на трева в първите кръгове е ужасен жребий, каквото и да си говорим. Сетове 2 и 3, Бублик ги изигра на един дъх. И въпреки плейстейшън режима от страна на Бублик, Синер имаше много шансове. Има и такива дни. Особено пък на трева.
Ако се погледна от добрата страна, Синер ще е свеж за Уимбълдън и там мине ли първата седмица ще се превърне в тежък фаворит за титлата.
Бублик е първия от 2023 г. насам, който елиминира Синер преди 1/4 финална фаза на турнир. Карй и на феноменалната серия от Синер от поредни финали. Преди тази загуба, Синер имаше серия от 8 поредни финала! Даже 10 ако броим и демонстративния турнир така широко рекламиран в Рияд (където победи в 3 сета Джокович, а после на финала победи Алкарас в епичен трисетов финал) и отборния купа Дейвис.
Бублик е едва петия човек, който побеждава Синер през последните 2 години.
Край и на серията на Синер от 66 поредни победи срещу играчи извън топ 20.

Алкарас с поредния си епичен обрат. Това момче не пести сили без значение дали играе със Синер или... Мунар!
НО, прекалено много усилия хвърля в тези турнири, което не е добре генерално погледнато (за годините напред). Конкретно сега, голямата цел е Уимбълдън и там трябва да е свеж. Днешния тенис е много изтощаващ, защото всички удрят много сериозно (нищо общо с това което беше дори преди 10 г.). Развиха се много ракетите, хаповете за възстановяване и т.н. и т.н. и тези турнири категория 500 някак си не ми се струват толкова важни, за да се правят такива къртовски мачове.

# 327
Рафаел Надал Парера вече е с  наследствена титла
Маркиз на Льевант де Майорка .

Редактирам си поста, защото ми излезе като информация и това: Яник Синер направи изненадващ дует с известния италиански тенор Андреа Бочели.

Ето, по този начин се почитат  спортистите, които са национална гордост!

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 22:29 от chimaera

# 328
  • София
Днес са полуфиналите в Хале и Куинс при мъжете и Берлин и Нотингам при жените.
Виждам Бублик, Дрейпър, Вондроушова и Срамкова с титлите. 😀

Яд ме е, че вчера нямаше къде да се гледа мега сблъсъка между Сабаленка и Рибакина. Твърде рано се срещнаха една срещу друга, още на 1/4 финал. От много години нито една родна телевизия не предава WTA. Само на големия шлем можем да ги гледаме.
Сабаленка спаси 4 поредни мачбола?! От 2:6 точки в тайбрека на третия сет до 8:6 и победата.

Днес очаквам голямо зрелище между старите познайници Зверев и Медведев, но от четирите мъжки полуфинала в Хале и Куинс бих си платил само да гледам шоуто на Бублик. Човека в момента е в зоната и до каквото се докосне го превръша в злато. Буквално изглежда непобедим на трева в момента по начина по който играе. Дано психологически не изпуши.
Както вчера например нарави Холгер Руне, който се държи като човек със сериозни неврологични проблеми...

# 329
Дяволо, какви ги е вършил Руне?
Аз като видях, че е паднал от Баутиста Агут почти се изненадах, ама само почти, Руне уверено върви към това всички да могат да го бият.
Иначе героите явно са уморени, Синер отпадна, Гоф отпадна, Алкарас едвам продължи, може би имаха нужда от повече време за възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт