Фенове на тениса - тема 10

• 20 677
  • 659
  •   8
Отговори
# 300
Моски, той Синер си има и походка ала Робокоп. Не си ли забелязала как се движи, особено между линиите когато се налага да посреща или бие сервис. 😀

Аз най-много харесвам като изкара психопатския поглед Joy Изглежда като да обмисля дали да бие сервис или да пречука 100-200 души от зрителите Joy Е така ми изглежда напоследък, като да му излязат лазери от очите и да почне да реже наред Joy

Но встрани от шегата, аз наистина смятам, че той е много мило и добро момче и неведнъж съм го виждала на корта, че отвътре му ври и кипи, просто не си позволява да го показва. Което както и ти каза, е достойно за уважение, няма нужда всички да блъскат, да скачат и да нервничат.
Анди Мъри например, е тенисистът, който никога не бих могла да уважавам заради отвратителното му поведение на корта. Няма да забравя как на един мач вдигна скандал на съдията, защото вятърът се блъскал във включения му микрофон и му пречел да се концентрира! Rolling Eyes

За рекордите - според мен има висок шанс да паднат, особено ако се задържат само двамата. Между тях и останалите има не разлика, а пропаст направо. Синер е терминатор отсега, а Алкарас тепърва ще стабилизира играта си още повече, нека не забравяме, че каквито и постижения да имат вече, те все още са просто едни 20тина годишни младежи.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 20:08 от Mosquita

# 301
Хаха, точно психопатския поглед, като на Уилям Дефо злодейския вид ми мяза на моменти Grinning

Но ще е вълнуващо някой да се доближи по сила до тях.
Може това да е Руне, Фонсека или кой знае.. Иван Иванов...

# 302
Според мен с най-големи шансове да се доближат до Алкарас и Синер в момента са Дрейпър, Мусети и Шелтън. Руне…има много работа, за да се докосне до тях и НЕ е на прав път, но чисто като даденост/възможности, смятам, че са налице. Зверев, Циципас и компания изтеглиха късата клечка - от Big 3, които ги биеха, на Big 2, които ги бият. Лош тайминг. Но там и талантът, макар да е много, не е в същото количество, ако трябва да сме съвсем честни.

За мен рекордите за брой титли могат да отхвърчат. Също и тези за седмици/години като номер 1. Особено ако Алкарас се контузи, Синер може и от съблекалнята да бие останалата част от тура. Обратното е по-малко вероятно - Алкарас не е толкова постоянен/консистентен и сякаш има нужда да играе срещу някой изключително добър, за да намери мотивацията да покаже най-доброто от себе си. Онези минути, в които Синер игра сякаш е от друг свят, а Алкарас - сякаш е от друга вселена. Та…ако Синер се контузи, Алкарас може и да му отпусне края и да раздаде титли/ранкинг.

Дано са живи и здрави и двамата, а надпреварата между тях да ги избута до нови и нови висоти. Ние феновете пък да видим най-важното - как падат рекордите за най-дълги финали във всички 4 турнира от ГШ и да се радваме на епос след епос. Има всички предпоставки за това.

ПС: Усещам някакъв много топъл оптимизъм за бъдещето на тениса. Знаех колко са добри, вярвах, че всичко ще е наред, но вчера повярвах всичко това.

# 303
Зверев и ко били сандвич поколението, казваше един от коментаторите Joy

Ами Фис? Мен ми се вижда като да е адски амбициозен и да се труди много здраво.
Музети например ме притеснява, че може да остане нереализиран талант поради липсата на физика и на достатъчно агресивност в играта му, която явно е нужна..
Руне абсурд, и той като Зверев има изначален проблем с психиката, който не мисля, че е решим.

# 304
  • София
Да попитам, Иван Иванов, който в момента тренира в училището на Рафа, някой има ли представа от колко години живее и тренира в чужбина?
Като го слушам, или се притеснява много, или му е леко труден българския. Напомня ми на Григор.

Всъщност питам, защото ме интересува дали тренировките извън България ще му помогнат да постигне повече от останалите български тенисисти.
Вероятно ще е така, точно както е било и с Гришо, та някой знае ли как и къде се е развивал до момента?

# 305
Единствената информация, която намерих е, че е тренирал във Варна, преди да замине за академията на Рафа през 2022 г.

# 306
  • София
Пусната е новата анкета!
Доста любопитна анкета съм ви подбрал този път. Моля, бъдете активни. Simple Smile
Ще станат ли Синер и Алкарас новите 'козели ~ ГОАТ-и' или няма да станат?
Таман да запълним времето до старта на Уимбълдън след около 2 седмици. Wink

А пък в момента текат Щутгарт и Хертогенбош за мъже и Куинс (за първи път от 50 г. насам) и Хертогенбош за жени.
Днес, петък са 1/4 финалите на четирите турнира.

За стартиращия Куинс' 500 от понеделник под въпрос са Алкарас и Димитров, а Пол, Музети и Беретини вече се отказаха от участие.
Синер ще участва в Хале' 500 (също стартиращ в понеделник).

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:08 от Diavolo

# 307
  • София
Много трики анкета признавам Stuck Out Tongue

Голям шлем, седмици номер 1 и 14 титли от Гароса. Това ми се струва тотално невъзможно. Ще видим времето с какво ще изнеда всички ни.

# 308
Ами от сегашна гледна точка и тоталната доминация на първите двама, всеки рекорд е постижим. Поддържането на здравето се подобряват, превенциите от контузии, които треньори и специалисти подмогат, също, така че всеки рекорд може да се достигне и надмине. Това е ново поколение, което ще черпи от ползи на медицината и модернизацията.

Отново по въпроса кой може да се доближи до най- силните - пропуснах Дрейпър и Меншик. В тях виждам нещо целенасочено и кораво, виждам ги като атлети, които биха вложили много труд, за да постигнат високите си цели.
Ех, нямам търпение да разбера Grinning Тенисът е страшно вълнуващ, нямам търпение за Уимбълдън Simple Smile

# 309
  • Berlin
Гласувам им доверие и на двамата. Кой какъв рекорд ще подобри не знам, но се надявам да го направят. Симпатизирам засега повече на Алкарас. Кой друг - нямам идея.

# 310
  • София
Аз лично се надявам да се появят още 1-2 като тях, ако може и повече Rolling Eyes
Да се надяваме, че ще видим още надъхани младежи, а рекордите не са толкова важни.
Важното е да са истински спортисти и хора, като тези младежи.
И да ни радват с истински тенис и истинска борба на корта.

И ако може и при дамите да има по-добри спортиси, ще е супер!

# 311
Понеже рекорди не ме интересуват, и не следя кой какви цифри трупа, много ми се иска да има повече играчи като Алкараз и Музети и по-малко (моля феновете на двамата да не го приемат лично) като Джокович и Синер. Обичам да се наслаждавам на красивата, технична игра, както и на отлични атлети, емоционални и колкото е възможно с естествени реакции. Не ми е интересно да гледам безизразни лица, арогантност и клоунади.

# 312
И аз гласувах.
Алкарас ми е любимец, но симпатизирам и на Синер.
От толкова рекорди ми се замая главата Joy Затова посочих че няма невъзможни.
Иначе смятам, че и двамата имат шансове, като според мен Синер ще счупи тези, свързани с постоянството - най- дълго време като номер едно, най-много години на върха и т.н. Докато Алкарас смятам, че има шанс да счупи рекорди, свързани с брой титли.

# 313
  • София
ооо, Москитке, има още един тон рекорди 😀
Аз просто нахвърлих, най-най-престижните и тежките.

Преди малко малкия мечо (Медведев) се самоуби ритуално срещу гиганта с нежно сърце, Райли Опелка.
Мечо не спря да се дръгляви със съдията. Все му пречи нещо на човека. В случая беше тревата, линиите, сцеплението.
Накрая на Мечо му писна и заши три поредни двойни грешки съвсем демонстративно в края на втория тайбрек и загуби мача.
Така сушата за Даниил продължава. Без титла от Рим' 2023 г.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 20:26 от Diavolo

# 314
Мечо е твърде мило звание за това шило Медведев. То даже й шило е твърде мило Joy
Гледах го скоро в някакво клипче как се караше, че съдията е неграмотен и тн. Много неприятно човече, когато и да пада, все ще съм доволна Sunglasses

Дяволи не знам дали ще могат да подобрят всички рекорди, ама имат шанс. Е сега Карлито да бие на Уимбълдън и е паднал рекорда на Фед от пет поредни победи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт