Фенове на тениса - тема 10

• 20 029
  • 622
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Иван Иванов отпадна в първите кръгове и на двата Challenger турнира в София.
Не му е лесно при мъжете, та да видим.

Колкото до условията за спорт в Родината:

# 481
  • София
Пусната е нова анкета! 😊
Кои ще спечелят US Open.

В неделя започва последният турнир от големия шлем - US OPEN. 😊

За съжаление без Григор Димитров, но пък Вики Томова е в борба за място в основната схема.

Ще имаме голяма битка за номер 1 в света и при мъжете (Синер или Алкарас) и при жените (Сабаленка или Швьонтек).
Конкретно при мъжете, ако Алкарас стигне по-напред в турнира от Синер, на 08.09.2025 г. ще стане номер 1 в света.
При жените няма как да има смяна на водачеството, но там към момента Сабаленка води с едва 500 точки на Швьонтек в ранглистата само за 2025 г. което е показателно, че тук нещата са на кантар.
Синер и Сабаленка защитават титлите си от 2024 г. Алкарас през 2024 г. отпадна в 2 кръг, а Швьонтек на 1/4 финал.

Този път Новак Джокович (Ноле обаче има тежък първи мач с Тиен) се падна при Карлос Алкарас, а също така трябва да се отбележи, че този път схемата на Карлитос изглежда по-сложната в сравнение с тази на Синер. Така имаме паритет 2-2. На Синер беше по-лесна на АО, а на Алкарас на РГ и Уимби. Разбира се всичко това е само след първи прочит на потенциалните съперници. Много често това изобщо не влияе в големия тенис.
Карлос трябва да внимава много още в 1 кръг, където го чака великана Опелка.

А ето и моите традиционни виждания за това кой с кого из схемата на турнира. 😉

Мъже
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_US_Open_%E2%80%93_Men%27s_singles

1/8 финали
Синер - Бублик (това би бил много любопитен сблъсък предвид последният им мач в Хале)
Музети - Дрейпър
Зверев - Рубльов
Хачанов - Де Минор
-
Джокович - Тиафо
Махач - Фриц
Шелтън - Лехечка
Медведев - Алкарас

1/4 финали
Синер - Дрейпър
Зверев - Хачанов
Джокович - Фриц
Шелтън - Алкарас

1/2 финали
Синер - Зверев
Джокович - Алкарас

ФИНАЛ
Синер - Алкарас
И нов триумф за моркова!

Жени
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_US_Open_%E2%80%93_Women%27s_singles

1/8 финали
Сабаленка - Мертенс
Рибакина - Паолини
Пегула - Самсонова
Мбоко - Мира Андреева
-
Кийс - Носкова
Осака - Гоф
Анисимова - Свитолина
Александрова - Швьонтек

1/4 финали
Сабаленка - Рибакина
Пегула - Андреева
Кийс - Гоф
Анисимова - Швьонтек

1/2 финали
Сабаленка - Пегула
Гоф - Швьонтек

ФИНАЛ
Сабаленка - Швьонтек
Титла за Арина!

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 03:05 от Diavolo

# 482
  • София
Първи ден - първа бомба, макар и очаквана донякъде заради трагичната форма на Медведев.
Но този мач ще се запомни с куриоза на мачбол за Бонзи при 5:4 в третия сет за 3:0, фотограф нахлу на корта да снима, точно когато Бонзи понеди да сервира за мачбола. Настана кратка суматоха, но Медведев реши да се прави на някакъв ''герой'' и спретна лют скандал продължил близо 2 минути. Според мен съвсем умишлено, за да разконцентрира французина. Няма такъв цирк просто. И разбира се Бонзи се стегна и пропусна, беше пробит и за малко ремонтиран... Но съдбата си знае работата и ''хитрият'' руснак беше наказан в края на третия сет.
Изобщо поредното гаменско поведение от страна на Медведев и към съдия и към съперник и към публика (особено). Те разбира се не останаха длъжни и го освиркаха бурно.

# 483
Медведев има такова отвратително поведение, че потривам доволно ръце всеки път, когато загуби.
Аз в началото имах резерви към Рубльов, защото и него го хапе кравата, но в последно време изгледах разни клипчета с тенисистите извън корта и той всъщност е симпатяга и е веселяк и не е злобар, та взех да му симпатизирам. Освен това очевидно се опитва да работи над бесовете си.

Днес по случайност успях да гледам мача на Опелка и Алкарас, на Опелка трябва да му забранят да играе тенис Joy Значи, по-скучен и досаден мач не помня откога не съм гледала, то нямаше игра. Той може само сервиси да бие, очевидно доста добри и...толкова. В първия сет средния брой удари на едно разиграване беше 2.1 Joy
Единственото нещо, което ми хареса беше ефективността на Карлитос на сервис - 85% в първия сет. След това очаквано свали нивото много, ама то срещу Опелка всичко останало си е хабене на енергия и сили. Grinning

Мачът на Дрейпър срещу аржентинеца пък беше интересен, но логично на последния не му стигнаха сили, иначе имаше хъс момчето и се получиха интересни разигравания.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 15:15 от Moderator (Bubanka)

# 484
Мислех си за Медведев как съдбата му дава пак среща с Бонзи за да видим дали ще се реваншира, защото при предната загуба беше казал, че французинът никога не бил играл така, само сега играл страхотно и че той самият се представил добре, но просто онзи път Бонзи надминал себе си. А сега какво стана.. не само, че падна, ами и се изложи.

Днес гледах мача Кийс на повторение, страшно невротична игра на Кийс, какво беше това нещо по-добрата тенисистка така да изгуби. Все едно гледах Фонсека или Шелтън (старата версия, сега е задобрял), където искат само уинъри да правят и всичко друго излиза в аут.

# 485
Гришо разказва, че е плакал няколко часа след злополучния мач със Синер.

https://tennis.bg/article/plakah-s-glas-za-nyakolko-chasa-grigor … shtu-siner/46543/

# 486
  • София
Иван Иванов е отпаднал на трети турнир при протата в Манакор, Rafa Nadal Open ATP Challenger в академията на Рафа, където учи.
Играл е с 220-тия в света 17-годишен немец Джъстин Енгел, който е с една година по-голям от него.
Мачът е завършил 7:6, 7:5, т.е. доста се е борил.

Да видим, да изгради още малко физика и опит и може да се получат нещата.
Сега го чака US Open за младежи и да се надяваме да се представи по-добре след трите чалънджъра, на които загуби в първи кръг Rolling Eyes

# 487
  • София
Швьонтек обърна Калинская от 1-5 и общо 4 сетбола в първия сет?!

Бублик и Пол направиха истинско шоу с уникални разигравания и удари в 4 сета. Петият беше протоколен, защото Пол имаше контузия още от средата на мача и в петия сет вече нямаш сили.

Много се радвам за Ожето. Алиасим ми е един от любимците и сега има отворен път към полуфинала. Дано да успее!

Синер се измъчи срещу Шаповалов, който принципно си е опасен шотмейкър и не знаеш кога ще му се играе и кога не... Синер изтегли късата клечка в случая. Дано този мач го посъбуди, защото играта я няма. Не ми харесва това, което виждам от него на корта. Срещу Саша ще трябва да вдигне много нивото, иначе е пътник. Ако Синер победи Бублик обаче, то за мен има магистрално открит път към финала.

# 488
Синер не игра добре вчера. Шаповалов, ако беше направил по-малко двойни грешки (че и поредни), като нищо щеше да промени изхода от мача. Положителното е, че дори на 80% от възможностите си, италианецът се справя с противниците си. Което е характерно за големите шампиони.

Бублик и ФАА ме изненадаха. Не очаквах да стигнат до този етап или по-скоро не очаквах да се справят с Пол и Зверев съответно.

Интересен следващ кръг се очертава. Само двама души са побеждавали Синер тази година - Алкарас 3 пъти и Бублик 1 път. Следващият сблъсък е Бублик-Синер. Ако няма изненади - стремглаво вървим и към вече добре познатия финал на ГШ, Алкарас и Синер. Долната половина също е магистрално разчистена.

Скучноват турнир. Има обрати в първата седмица, да, и интересни мачове, но ми се струва, че па’ ше гледаме 1 и 2, колкото и да се пънат всички останали.

# 489
Даниил Медведев и Жил Сервара вече няма да работят заедно. Французинът беше треньор на Мечката в продължение на 8 години. Не знам дали тази промяна е за добро, но определено е нужна някаква.

# 490
Този турнир малко го поизтървах. Джокович продължава ли?

# 491
Джокович ще играе срещу Ян-Ленард Щруф довечера във вечерната сесия, което е 02:00 часа БГ време на 1 септември.

# 492
  • София
Алкараз и Джокович без проблеми с победи в 3 сета продължават.
Карлос за момента показва доста по-приятна игра от Яник, да видим.
Забавлява се, а Синер миналия ден изглеждаше доста измъчен.

Младежите Иван Иванов и Александър Василев с победи в първия кръг.
Интересно как ще се представят.
Някой знае ли къде може да ги гледаме през следващите дни? Rolling Eyes

# 493
Алкарас ме впечатлява силно дотук в турнира с постоянната си игра и липсата на стандартното му чоукване. За пръв път няма големи амплитуди в играта и е много фокусиран и държи високо ниво. И генерално изглежда вдъхновен, сервисът му е много подобрен (да кажем, че вчера в първия сет беше слаб, но след това вдигна нивото над 70%), а това, което прави, е просто гениално и истинска наслада за окото.

Синер в момента е на другия полюс, не изглежда много себе си, срещу Шаповалов правеше много нетипични за него грешки, сервисът му е под всякаква критика,  само стандартно високото му ниво го спаси. Ще ми бъде интересно какво ще стане с Бублик, който съм сигурна, че е твърдо решен да умре на корта, но да направи всичко възможно да победи Grinning

# 494
  • София
Рубльов си замина след загуба на нула, което е добре Smile
При дамите, преди малко Осака прегази Гоф.
Швьонтек за момента е машина, та много се надявам ругаещият киборг Сабаленка да загуби на или преди финала Satisfied

--------------

Тая нощ Яник е размазал Бублик Satisfied Направо го е попилял с 6:1 6:1 6:1 и следващия мач ще е срещу Музети.
Ще го превъртя днес да прегледам, явно се е разиграл най-накрая Satisfied

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 08:19 от mitkomitashki

Общи условия

Активация на акаунт