Фенове на тениса - тема 10

• 16 574
  • 549
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

# 76
Дяволо, благодаря за анкетата, то вторият въпрос е малко с предизвестен отговор, в крайна сметка имаме ранглиста, точки, титли, класиране, ясно е кой е най-добрият Grinning
Така че то е ясно, че най-добрият за тази година е Яник Синер. Иначе аз гласувах за Алкарас, ей така, щото ми достави най-голямо удоволствие да го гледам, и защото все пак спечели две големи титли.
При жените - Сабаленка май също е безапелационно първа.

# 77
  • София
Не знам сега какво ще правя.
Рафа беше любимият ми спортист. В сърцето ми остана една огромна празнина.
Но съм горд и щастлив, че проследих цялата му кариера още от 2004 г. когаот изгря.
Най-големия спортсмен и боец в историята, най-великия състезател в историята и КРАЛЯ НА КЛЕЯ!

# 78
  • София
Откакто бях малко хлапе, Рафа винаги е играел тенис. 20 години го следя, видях много, изпитах всякакви емоции покрай него. Той толкова промени света на тениса, че неговите опоненти трябваше да започнат да играят по раличен начин, за да могат да го побеждават. Малцина са завладявали по подобен начин тълпата - Джордан, Шумахер, Фелпс, Болт. Но той беше с мъничко и над тях.
Иначе едва-едва следя тениса от 2020 насам. Турнири само с участието на Рафа и сега ми е доста безраличен този спорт. Нищо интересно не се случва. Чакам Ноле да се откаже и дано спечели още някой голям трофей. На останалите пожелавам да си намерят свой любимец, свой идол. Аз моят го изпратих вчера. Надал ще отвори нова глава в своя живет. Все пак е едва на 38 години. Vamos, mi amigo!

# 79
И аз се присъединявам към горните мнения и съм горд, че имах шанса да проследя кариерата на Рафа, в нейната цялост и да изпитам неописуеми емоции като негов фен. Помня как победи Федерер през 2004 и се заговори за него. Аз като дете въобще не харесвах швейцареца, главно защото на няколко пъти спираше предишния ми любимец Андре Агаси и много исках някой да му разклати доминацията и да направи спорта интересен. За мои късмет се появи Рафа и започна да доминира на клей. След това, стъпка по стъпка, започна да печели и на другите настилки и стана хегемон в тениса. Ако не бяха някой контузии, до 2011 щеше да е спечелил много повече титли, отколкото беше. След това Новак се включи на максимални обороти и допринесе да видим може би най-силното тенис съревнование като качество на игра, в историята.

През всичките тези години успя да направи редица феноменални и наглед невъзможни завръщания, с които не само заплени зрителите, но и показа че всичко е възможно. Ако беше здрав, щеше според мен да е рекордьор по големи титли, но реалността е друга. Въпреки това, за огромен брой фенове, той остава номер 1 и докато съществува тениса, винаги ще бъде помнен.

Аз също се надявам спорта да намери интересни нови лица, които да палят такава страст и емоции, като мачовете между голямата тройка/четворка. Просто е необходимо, за да се държи интереса, защото сегашните играчи, изглеждат много далеч игрово, да не говорим като харизма.

На Рафа му пожелавам здраве и семейно щастие. Той другото ще го постигне, както направи на корта, през последните 20 години. От мен едно последно Vamos в негова чест!

# 80
Едни от най-вълнуващите мачове, които съм гледала, бяхе тези между Надал и Федерер. Големите шлемове бяха истински празник...Сега ми липсва това усещане. Стилът на Надал не е моят, но изключително много го уважавам. Институция в спорта е и е много голям Човек. От тримата големи, само той ми допада като личност.

# 81
  • Berlin
Великан! Каквото и да напиша, ще е недостатъчно.

Какво прочетох вчера и ми направи впечатление - Надал е изпуснал през времето 11 (някъде пише дори 18, така че може да съм запомнила грешно) турнира за Големия шлем поради контузии и има с 2 по-малко титли от там от Джокович, който има най-много (22 с/у 24).

# 82
  • София
Италия пред историческо дублиране на титлата от купа Дейвис.
Голям мач между Беретини и Кокинакис.

Анди Мъри е новия треньор на Новак Джокович?!?! 😮😀

🤗😊😥

# 83
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Радвам се, че Ноле все още държи фронта и не се отказва. Но като цяло великолепната четворка много ще липсва на всеки един тенис фен.
След Надал, остана само той, последния мохикан Grinning

# 84
  • София
ФОРЦА ИТАЛИЯ!
Белисима Италия !
Световната сила номер 1 и при мъжете и при жените. Фантастичен дубъл. Исторически дубъл.
Само САЩ от 1990 г. са постигали подобен исторически дубъл: Куша Дейвис + Били Джийн Къп/Фед Къп. 

Грикспор направи фантастичен първи сет и след това логично нивото му падна. Синер е машина.

Беретини се преобрази и очаквам силна 2025 г. за него. Дано да се опази от контузии.

# 85
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
За много години и повече приятни тенис емоции! Simple Smile

АО чука на вратата, време е за традиционната ни анкета и моите бързи прогнози

Жребий при мъжете
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_singles

Жребий при жените
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_Australian_Open_%E2%80%93_Women%27s_singles

Мъже

Григор Димитров с много тежък жребий. Започва с дон Фабио, след това Гофен или Бонзи, а в 3 кръг Лехечка от когото загуби в Бризбън, а после евентуално Новак...
Самият Джокович също е с много тежък жребий. Този път пословичния му късмет от последните години изневери и Ноле има изключително трудна схема, като още в 3 кръг има потенциално отпадане срещу Опелка/Махач.
Големия късметлия в жребия е защитаващия титлата, Яник Синер, който на хартия има отворен път до финала!

1/8 финали:
Яник Синер - Хуберт Хуркач
Стефанос Циципас - Алекс Де Минор
Тейлър Фриц - Лоренцо Музети
Андрей Рубльов - Даниил Медведев
Новак Джокович - Григор Димитров
Танаси Кокинакис - Карлос Алкарас
Каспер Рууд - Томи Пол
Артур Фис - Александър Зверев

1/4 финали:
Синер - Циципас
Фриц - Медведев
Джокович - Алкарас
Рууд - Зверев

1/2 финали:
Синер - Фриц
Алкарас - Зверев

Финал:
Яник Синер - Карлос Алкарас

Шампион:
Яник Синер

Жени

Вики Томова започва срещу номер 9 в схемата, Дария Касаткина. Тежък жребий, успех на Вики!
Ако мине през Касаткина обаче, има реални шансове за 4 кръг.

Голямата фаворитка за титлата е Арина Сабаленка.
Волята на жребия събра моят топ 3 претенденти за титлата в горната половина на схемата. Сабаленка, Джън и Гоф. Евентуално Пегула би мога да обърка нечии сметки.
В долната половина Рибакина и Швьонтек са големите фаворитки, но трябва да внимават съотвено с Колинс и Наваро.

1/8 финали:
Сабаленка - Мира Андреева
Маркета Вондроушова - Кинуен Джън
Коко Гоф - Белинда Бенчич
Паола Бадоса - Джеси Пегула
Елена Рибакина - Даниеле Колинс
Хадад Мая - Елина Свитолина
Ема Наваро - Дария Касаткина
Анна Калинская - Ига Швьонтек

1/4 финали:
Сабаленка - Джън
Гоф - Пегула
Рибакина - Свитолина
Наваро - Швьонтек

1/2 финали:
Сабаленка - Гоф
Рибакина - Швьонтек

Финал:
Сабаленка - Рибакина

Шампион:
Арина Сабаленка

# 86
  • София
При мъжете - Синер
При жените - Сабаленка

Според мен трябваше да бъде със спрени състезателни права миналата година. Ига също е солидно покривана от федерацията в Полша.

# 87
  • Berlin
Григор ще е с Адидас маратонки, сега ми попадна рекламата в Инстаграм, готина е.

# 88
Гришата надали ще играе с Джоко, по-малко от 30% давам шанс двамата да достигнат до тази фаза.

# 89
Григор може и изобщо да не играе. Все още не е имал тренировка на АО.

Общи условия

Активация на акаунт