Фенове на тениса - тема 10

• 16 650
  • 549
  •   1
Отговори
# 90
Аз тая надежда и гласувах за Джокович. И за Ига при жените.
Надявам се да мога да гледам повече тази година.

Изтървала съм какво се е случило със Синер и пропуснах тези въпроси.

# 91
  • София
Жалко, много много жалко за Григор.
Стана му традиция на турнирите от ГШ да се отказва и да не доиграва мачовете си.
Сега трябва дълга почивка, защото 2024 г. му беше една от най-силните като константни резултати. И тялото не издържа.

Сериозен тест за Синер, защото Джари е изключително опасен бигхитър особено да ти налети в 1 кръг. Яник нямаше и игрова практика от декември' 2024 г. Така че беше малко ръждясал, но въпреки това съм много впечатлен с какво хладнокръвие излизаше от трудните ситуации в първите два сета, докато търсеше играта си. Много малко грешки също така за мач продължил близо 3 часа.
Много силна заявка на Синер!

Хареса ми Карлитос, а и Шевченко е опасен съперник.
Спад имаше само във втория сет, което си е типично за него.
Трябва да развие още повече сервиса си, за да не позволява така да му се взимат геймове. Но като цяло много солидна игра и то при първи мач за 2025 г.
Сериозна заявка даде Карлитко.

Свободното падане за Циципас продължава.
АО му е сред любимите турнири след РГ и вярвах, че тук ще успее поне до 1/4 финал да се добере, но той в момента дори за топ 20 не е.

Очаквано отпадане на жалкия циркаджия Кирьос, който когато и да се откаже все ще е късно.

# 92
Даже се очудих, като даде заявка че ще играе на АО. Все пак нали на полуфинала в Бризбейн получи контузия и мислех, че пропусне АО.
То и това е една от причините да дам шанс по-малко от 30% за мач между Григор и Джоко.

# 93
  • Berlin
Eee, много рано се почна с тези контузии.

# 94
  • София
Жоао Фонсека с впечатляващо представяне срещу Андрерй Рубльов.
Жоао изглежда завършен тенисист, а е само на 18 г. Има много агресивна и красива игра и играе с високо темпо, рано взима топката. Има и сервис, който има потенциала да настигне този на Роджър. Може би това ще е третия голям към Синер и Алкарас, ако ще търсим нова тройка Simple Smile

Изключително грозно поведение на Медведев. Неуважително срещу може би най-слабия или непретинциозен съперник в схемата, симпатичния тайландец. Особено когато видимо Касидит страдаше физически след третия сет.
Върха на сладоледа беше когато Медведев щеше да потроши мрежата от бой и нанесе доста материални щети на чужда собственост съвсем съзнателно. Повреди и камерата.
Заслужава сериозно наказание.
А с такава игра нищо добро не го чака.

# 95
  • София
Медведев е АУТ след мач шедьовър за историята!
Респект и за двамата. Зрелището беше пълно! Simple Smile
Невероятен мач! И първи шампионски тайбрек при мъжете тази година в АО.
Какво поведение само на корта на 19 годишния американски талант. Не беше играл петсетов мач, а сега спечели два поредни!
Ето защо не бива да се пипа формата 3 от 5, защото това е чара и магията на големия тенис!

# 96
  • София
По кое време е обзора на АО за деня на Евроспорт?

# 97
  • София
Няма точен час както преди години, но обикновено е след приключването на мача от вечерната сесия (например днес обзора ще е след края на Джокович и Лехечка). Обикновено е някъде около обяд Бг време. Няма точен час, защото след толкова години се научиха да са гъвкави, а и няма как да знаеш кой мача колко време ще продължи.

Голям мач снощи между Руне и Кецманович. Страхотни разигравания се получиха, а Руне, когато е в зоната е изключително атрактивен и наслада за окото. Надявам се да се получи голям мач със Синер, а не да се счупи или чоукне, което е също типично за него.

Днес никаква интрига в мачовете дотук. Не виждам как и Умбер ще окаже съпротива на Зверев.
 Евентуално Лехечка да затрудни Джокович, да видим. Там има потенциал да се закучат нещата.

# 98
Днес никаква интрига наистина, толкова скучен ден не е имало от началото на първенството, но утре ще има много интересни битки.
Утре стискам палци на всички аутсайдери - надявам се Руне да победи Синер (едва ли), Тиен да се справи със Сонего ( защо не, младежът има възхитителни данни), Монфис с Шелтън, за Микелсен и Де Минор нямам предпочитания.

За мача между Ноле и Алкарас всичко е възможно. Ако Алкарас си играе играта и няма някакви странни спадове, би трябвало да победи. И двамата ги харесвам, така че просто ще се наслаждавам на шоуто.

Радвам се, че днес открих темата за тенис. Следя спорта от пролетта миналата година, когато разбрах за ренесанса на Гришо. Много се запалих, но твърде малко време е минало, за да си имам любимец освен нашия Григор.

# 99
Много неудобни тези часове на АО, но няма как предвид зоните. Ще ми се да можех да гледам повече. 😏

Видях Сабаленка и Андреева снощи, а сутринта - Джокович и Лехчка. И двата мача завършиха според очакванията. Утре ще съм разполовен в срещата между Джокович и Алкарас, но все пак смятам, че шансът е с малко повече на страната на втория. Хем ми се ще Новак да добави още една ГШ титла към сбора, хем стискам палци Чарли да събере и четирите титли от Шлема тази година. Simple Smile

От останалите мачове - надявам се на победи на Монфис, Свитолина и Швьонтек. Към останалите двубои съм неутрален.

# 100
Новак Джокович отказа интервю на корта в знак на протест към Channel 9, които държат правата за излъчване на AO в Австралия. Никой не заслужава подигравки от официално лице на телевизия, която се излъчва на живо. И вместо да се извини, въпросният господин се заоправдава, че това било "просто шега". Такива "журналисти" са срам за професията и трябва да ги уволнят незабавно след инцидента, но ръководството на телевизията още не го е направило. Лошото е, че това не е първата проява на господин Джоунс, който се осмели да каже, че професионалните тенисисти "не правят нищо друго, освен да хванат ракетата и да удрят топката". А можеше някой по-кадърен да е на неговото място.
https://x.com/PaulFMcNamee/status/1880387075050234121
https://x.com/NoleLondon/status/1880411358749143465

# 101
  • Los Angeles CA
Джокович, който е най-добрият в историята на тениса и стои зад своите принципи, и достойнство заслужава дълбоко уважение.
Браво Джокович!

https://www.youtube.com/watch?v=NBVsRL-2gYM

Надявам се да прибави още една титла.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 06:37 от lindor

# 102
  • Berlin
А какъв е поводът за това изказване от тенисистката тук - https://x.com/NoleLondon/status/1880411358749143465 ?

# 103
Публиката подкрепяше много бурно опонентката й, която е австралийка. Не гледах мача, но малко преди изказването й се чуваха и освирквания, та нейния коментар че публиката все пак плаща за нейните скъпи почивки цели просто да ги подразни още повече.

А изказването, че "тенисистите не правели нищо друго освен да удрят топката" е извадено от контекст. Тук се вижда, че го казва в смисъла на финансовото състояние на тенисистите - че всичко им се плаща за турнира, а те само трябва да играят и че не ок да се хвалиш за крупната сума при победа.
Не заемам страна тук, то и Ноле обича да провокира освирквачите, а дали Колинс е прекрачила границата.. не знам, трябва да изгледам цялото събитие, че да изкажа мнение.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 18:00 от dar.anibas

# 104
  • София
Странен мач между Новак и Карлос.
С оглед играта в първия сет и състоянието на Джокович очаквах едва ли не победа в три сета за Карлос или хайде в четири след някой геройски сет за Ноле.
Вместо това играта на Карлос се разпадаше и човека просто не знаеше каква игра да  играе. Въпреки безспорните огромни успехи за крехката си все още възраст, Алкарас има сериозни проблеми за разрешаване, ако иска да стане един от най-великите. Сервиса му е под всякаква критика, както и много от решенията, които взима на корта.
Джокович от своя страна показа защо е най-великия. Видя, че в дългите разигравания няма успех и започна да търси кратки удари по ъглите и да минимализира лесните грешки. Ако ще има точка, Алкарас да си я заслужи. Смени концепцията си Ноле, а с напредването на мача явно и обезболяващите подействаха и Джокера и в дългите разигравания започна да стои много по-равностойно и това съвсем дестабилизира психиката на Карлос.
Чак в сет 4 и двамата играха еднакво силно, особено последните няколко гейма (но твърде късно за Карлос) но набраната инерция помогна на А играта на Ноле срещу А играта на Карлос.

Чисто исторически Алкарас играе най-слабо на АО. От друга страна това е най-успешния турнир за Ноле, така че това не е изненада, въпреки че букитата дадоха 1.30 в началото и сега сигурно ближат рано от множеството загуби, защото само безумец би заложил на толкова нисък коефициент срещу властелина в Мелбърн.

Разочарован съм цялостно от Алкарас. Нищо не е надградил, а много се изприказва за това и най-вече работата му върху началния удар и особено втория му сервис.

И поздрави за Ноле феновете тук. Доказа защо е ГОАТ. Но си мисля, че срещу Зверев и особено Синер ще му е много по-тежко.

Зверев ми е скрития фаворит и отново ще кажа, че непрекъснато надгражда и много се труди и има потенциала да победи Алкарас/Ноле и Синер, но въпросът е дали ще го стори?
До този мач бях оптимист за него, но въпреки това убедително 6:1 в 4-ия сет, в играта му имаше брак и стегнатост, а сервиса изобщо не вървеше.
Томи Пол напълно логично и заслужено можеше да води с 2:0 сета. Просто американеца в типично за него начин чоукна мощно в края на сетове 1 и 2. Сервираше и за двата сета, отделно че имаше и два сетбола (единия на собствен сервис).

За Коко и Паула.
Изненадах се от победата на Бадоса, но малко. И тук имаме едно свръхнадценяване на реалните качества на Гоф, която за пореден път беше разкрита. Вече не знам за кой ли път го пиша, но Коко има много слаб форхенд и това едва ли някога ще се промени.

За Сабаленка и Настя.
Нямаше как да няма поне един по-сложен мач за Арина. Павлюченкова си е крив съперник по принцип, въпреки всеизвестния гипс на ниво 1/4 финал.
Арина трябва да вдигне нивото обаче, защото с подобна игра като във втория сет и началото на третия няма как да победи вдъхновената Бадоса.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 16:47 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт