Фенове на тениса - тема 10

• 16 698
  • 549
  •   1
Отговори
# 105
На Карлето някой няма ли да му каже да се позагърне малко? Още малко ще излезе да играе по бански. Пълна пошлотия!

# 106
  • София
Според мен основният проблем на Алкарас е, че няма план Б. Ако играта му върви, той има почти всички тенис аргументи плюс физика, за да спечели, но ако не е така - не умее нищо да промени.
За Джоко всичко вече е казано. Мисля, че взимането на Мъри в бокса е много добра стратегия - той познава всичките му слаби места, също така е цапнат в устата ,ч е да му каже всичко директно, също е безкрайно мотивиран Ноле да спечели шлем, защото това ще е огромна точка в начинаещата му кариера на треньор и т.н. Иначе е ясно, че на тази възраст и тези успехи Джоко не се нуждае от треньор, а само от още някаква мотивация, за да може да побеждава още малко младоците, които реално са вече по-добри от него, предвид възрастта му. Зверев е в най-добрата си форма, плюс много надъхан да вземе шлем, а Синер бих казала, че е най-добрият на хард в момента.

# 107
  • София
Между другото ако не се лъжа това беше първата загуба на Алкарас на турнир от големия шлем след като е спечелил първия сет.

# 108
Втората е, Дяволо, защото в предния му мач казаха, че има една загуба досега при спечелен първи сет.

Алкарас има много вариативност в играта, има си и План Б, справка Уимбълдън, когато Джокович го подпука и Карлито после го обърна.
Но днес Карлос беше трагедия. Ритуално се самоуби. Не знам какво му се случи, виждала съм го хиляда пъти да има спад в играта, нещо да не върви и тогава той намира начин да го промени, да почне по различен начин....сега след първия сет изведнъж все едно му смениха чипа,почна да прибързва, да не мисли, забрави цялата вариативност на играта си и и правеше грешки след грешки. Аз наистина не си спомням да съм гледала мач с толкова много безумни грешки на Карлито. Направо ми напомни за Гришо Joy

За Джоко ще си спестя коментара, че има много фенове Grinning Да му е честита победата, мача Зверев-Джокович е патов за мен откъм подкрепа Joy

# 109
Карлос изумява как печели невъзможни точки и в същото време прави толкова много непредизвикани грешки. Надявам се с времето да се поизчисти и да играе по-разумно не само в движение (какъвто гений и усет има), а и стратегически.

При Томи Пол подобна история, даже самият Зверев каза накрая на мача, че е трябвало да е назад с 2:0 сета. Но каквото такова.
Надявам се следващите мачове да са по-оспорвани, и най-малкото Синер малко да се поизмори, ще ми се да има друг шампион тази година.

# 110
Тази година нямам време да гледам първия Шлем, но Джокович продължава да бъде титан на Rod Laver Arena. Остана ли в схемата някой, който може да го победи, или от сега да му връчват купата? Smile

EliG, няма нужда от треньор, такъв да работи и подобрява играта му, да, по-скоро от някой, който да прави подготовка и анализ на актуалните му съперници - да гледа последни мачове, стратегии и тн.

Ако трябва да съм честна, предвиждах победа за Карлитос вчера, по ред причини, но Джокович отново изуми, невероятна психика има този тенисист. Chapeau! Много ще се радвам да грабне титла номер 25. Последният мохикан продължава да доминира!

Радвам се, че Ноле все още държи фронта и не се отказва. Но като цяло великолепната четворка много ще липсва на всеки един тенис фен.
След Надал, остана само той, последния мохикан Grinning

# 111
  • София
Истинска машина е Яник Синер.
По един уникален начин разви своята игра и всеки сезон надгражда с нещо.
Не бързаше да е в светлините на прожекторите. Тих, трудолюбив и много работещ над всички детайли в играта си.
Абсолютно върви по стъпките на Джокович като развитие. А и като игра.

# 112
  • София
Това театро сме го гледали...доста пъти вече. Не помня кога за последно виках за Алкараз.
Стискам палци за Зверев.
Пп.
 Каква е драмата тук?
https://www.facebook.com/reel/1804241117020076?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

# 113
  • София
Едно е ясно вече, Сабаленка остава номер 1 и след АО.

Браво на момичетата (Мади и Ига) за оспорвания и драматичен мач, особено третия сет беше класа. Само той ако трябваше да се оценява щеше да е велик мач. За съжаление в първите два сета имаше и твърде много брак и грешки, но все пак е полуфинал на турнир от шлема, нека и това имаме предвид.
Аз признавам си, винаги съм подценявал Мади, но се радвам за нея. Изстрада своя голям момент. Да и е честит втория финал от турнир от големия шлем и първи в Мелбърн!
Заслужено спечели Кийс според мен. Беше по-добрата в решителните моменти и тя беше тази, която търсеше развръзката. Швьонтек с играта си от клея няма никакъв шанс на бърз хард и за пореден път беше разкрита. Онзи US Open все повече ми прилича на изключение от правилото и ще е така, докато не видя нещо ново в играта на Ига. За нея може би е по-добре да падне на полуфинала, защото на финала Сабаленка щеше да я унищожи буквално.

За Арина и Паула какво да напиша.
Ами, Арина е от друга лига просто!
Впечатляваща атакуваща игра. Все едно някаква машина нон-стоп те замерва с тежки топки по ъглите и всички краища на корта.
Валяк!

# 114
Аз много се радвам за Мадисън, страхотен мач направиха с Ига. Бадоса не заслужаваше да загуби с такъв резултат, но това е положението. Утре съм за Зверев. Другите трима може и да си ходят Grinning

# 115
  • Berlin
Аз съм за Бен Шелтън.😀

# 116
Първият мач който успях да гледам тази година.
За съжаление твърде кратък.
Ноле Heart

Браво на Зверев. И хубави думи каза.
След като отпадна Новак съм за Зверев Simple Smile

# 117
  • София
Машината си е машина. Честито на Яник. Simple Smile
Шелтън игра на супер ниво, но освен един тайбрек не можа да закачи нищо повече.
Дори и да беше взел първия сет, щеше да си остане с него.
Синер влиза като фаворит на финала и вярвам, че ще защити титлата си и ще спечели общо трета ГШ титла. Не спира да се развива, което е най-големия му плюс.
За Шелтън ще кажа, че ако иска да бъде истински фактор за големите турнири трябва много да подобри ретура си.

Шокирах се от това бързо отказване на Джокович.
Ноле игра добре в този сет, имаше и шансове да го спечели и изведнъж се отказа, все едно беше излязъл да изиграе един сет. И какво сега, ако беше спечелил сета пак ли щеше да се откаже? За победа трябват три сета.
Какво ли му е сега на Алкарас, хах, защото още там се видя, че има нещо с Ноле.
Получи се интензивна тренировка за Саша, но друго щеше да е цял мач под пара, не е добре това за него за финала. Синер почти сигурно ще си защити титлата според мен.

Добри думи на Саша по време на интервюто с Къриър.
Не мога да повярвам, че публиката освирка своя десеткратен шампион. Обикновено големите шампиони се уважават независимо от обстоятелствата.

# 118
Много жалко за оттеглянето на Джокович и за това, че не се получи никакъв полуфинал. Мога да проявя разбиране кум публиката за очакванията, но неуважително, да. Може би, Джокович не е искал да рискува и да влоши положението с контузията, не е първа младост, все пак, на 37г. Целта му била "25 (-та GS титла) през 2025-та", така че мечтата е още жива! Simple Smile

# 119
Браво на Мадисън Кийс!

Общи условия

Активация на акаунт