Фенове на тениса - тема 10

• 21 357
  • 693
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Никакъв шанс. Виждал съм Надал да връща абсолютна всяка бомба, която му пускат от дъното на корта и накрая праска уинър от невъзможна ситуация. В периода 18-25 годишен беше почти невъзможно да го надблъскаш и излъжеш (освен Ноле на моменти). Уникална физика и громеше баш с това си качество. Ще върне всичко на Алкарас и Синер на техните години сега.
Мога да споря с векове Grinning

# 691

Честно казано, сегашният тенис за мен е блъскане в повечето случаи — някакси в 70% от мачовете липсва стратегия и мисъл как да надиграеш опонента.

След отказването на Федерер и аз почти се бях отказала от тениса точно по тази причина - сервизи с 250 км в час и блъскане от задната линия до припадък.
После се появи Алкарас и върна интереса ми, защото играта му е много разнообразна и различна.
Музети също играе много красив тенис, само да я оправи пустата физика.
Де Минор го харесвам защото тича и не се предава и гони всяка топка.
Този младеж американеца с италианско име (забравих го), дето игра срещу Синер и им спираха играта, също много ми хареса, надявам се да го виждаме малко по-често.
Синер също има своето очарование, въпреки че е играч от задна линия. При него обаче ударите са много прецизни, сменя рязко посоката, сменя рязко силата, красиво играе, макар и относително еднообразно.

Останалите опасявам се, са пълна скука.

Сабаленка на мен ми е в графата Медведев, Зверев, Циципас. Тенисисти, които си позволяват да омаловажават победите на съперниците си и да се държат грубо и неуважително на терена или извън него, получават моя вечен бан Joy

# 692
  • София
Сабаленка на мен ми е в графата Медведев, Зверев, Циципас. Тенисисти, които си позволяват да омаловажават победите на съперниците си и да се държат грубо и неуважително на терена или извън него, получават моя вечен бан Joy

Буквално аС Satisfied Не мога да ги трая тия и всяка една тяхна загуба е малък празник за мен!

# 693
На Музети не мисля, че основният му проблем е физиката. Играе изключително дефанзивен, “мек” тенис. Съответно, за да спечели една точка разходва двойно/многократно повече енергия от Алкарас, Синер, Шелтън, почти всички останали. Заради това “сдава багажа” в третия сет редовно. Той, ако стигне до пети сет, ще е все едно друг да изиграе девет (примерно).

Трябва малко да изостри/засили ударите и малко от малко поне да скъси някои разигравания. Не казвам да изневери на стила си - аз също го харесвам - но да еволюира/да се приспособи, така че, хем да играе красив тенис, хем да е по-ефективен и по-щадящ за самия него.

Общи условия

Активация на акаунт