Какво да правим с учебниците за гимназиален етап?

• 2 898
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
И аз ги купих втора употреба, но това не отменя факта, че са в отлично състояние и имат стойност и са КНИГИ и не им е мястото на боклука... Има някакви ценности все пак, възпитаваме деца.

# 16
До седми клас от училище ни даваха нов комплект учебници всяка година. Отиваха за разпалки за камината след това. Те са си свършили работата. Пазя или подарявам сборници по математика, както и някои по-специфични учебници, които мисля, че биха ни потрябвали.

# 17
И аз ги купих втора употреба, но това не отменя факта, че са в отлично състояние и имат стойност и са КНИГИ и не им е мястото на боклука... Има някакви ценности все пак, възпитаваме деца.
Ми не са точно книги. Нито някой ще ги отвори отново - ако е за кандидатстване (напр. биология и химия) - там са си конкретни теми. Ако ставаше с учебника само, нямаше да има нужда от толкова уроци.
По останалите предмети още по-малко.
Реално е такова.
Да трупаме печатни издания ей така заради идеята...
Радвам се, че всичко става постепенно елетронно и искрено се надявам да се пести от безсмислено разпечатване на хартия винаги когато е възможбно. Електронни библиотеки има отдавна.
Ценностите са отделна работа.

# 18
Именно защото ние няма да ги ползваме, но биха свършили работа на други, е грехота... Това е хартия - дървета, въглеродни емисии, труд, държавни пари...
Удивена съм от безразличието, с което хвърляме всичко това в камината. Включително ценностите.

# 19
На кой ще свършат работа, след като програмите го сменят на 2-3-5 години и има 1001 издателства…
По-скоро да се мисли какво се произвежда, а не после на кой да го набутаме да му върши уж работа.

# 20
Именно защото ние няма да ги ползваме, но биха свършили работа на други, е грехота... Това е хартия - дървета, въглеродни емисии, труд, държавни пари...
Удивена съм от безразличието, с което хвърляме всичко това в камината. Включително ценностите.
Ами хайде, кажете вие къде ще продадете сега вашите учебници, за да се поучим и ние къде да продаваме тези до 7ми клас, които сме платили със собствени, а не с държавни пари.
И аз съм удивена как пък някой няма да иска да си запази важните за него учебници, а ще продаде всичко. Ама то ценности нали..

# 21
  • София
Пак се повтарям, че има библиотеки и читалища, на които ще свършат работа. Може и по поща да се пратят на читалища в малки градове/села. Или идеята е да се възвърнат парите, а не толкова за хартията, дърветата, ценностите

# 22
Ами хайде, кажете вие къде ще продадете сега вашите учебници, за да се поучим и ние къде да продаваме тези до 7ми клас, които сме платили със собствени, а не с държавни пари.
И аз съм удивена как пък някой няма да иска да си запази важните за него учебници, а ще продаде всичко. Ама то ценности нали..

Учебниците до 7 клас са безплатни и сте ги върнали. Освен помагалата, които са ви накарали да купите. Те не са предмет на темата.

Учебниците след 8 клас се купуваха и след това се продаваха на следващия випуск. Сега това не може да стане, защото ще се раздават "безплатно".
Заяждането е безпредметно... Не искам да пазя учебниците, а те да бъдат използвани по предназначение, а не изхвърлени.

Библиотеката е вариант, но ако всеки направи така, тя ще се наводни от ненужни учебници, а държавата (ние) ще плати(м) за нови... Кой не е разбрал още?

Освен всичко, това учи децата, че е нормално да изхвърляме годни неща, че може да гледаме книги на боклука. "Книга/учебник" и "боклук" в едно изречение...

# 23
Отново ще се купуват, всяка година има разсеяни и загубени учебници се купуват за да се възстановят, така че не бързайте с изхвърляне и горене.

# 24
Скрит текст:
И аз съм удивена как пък някой няма да иска да си запази важните за него учебници, а ще продаде всичко. Ама то ценности нали.

Учебниците до 7 клас са безплатни и сте ги върнали. Освен помагалата, които са ви накарали да купите. Те не са предмет на темата.

Учебниците след 8 клас се купуваха и след това се продаваха на следващия випуск. Сега това не може да стане, защото ще се раздават "безплатно".
Заяждането е безпредметно... Не искам да пазя учебниците, а те да бъдат използвани по предназначение, а не изхвърлени.

Библиотеката е вариант, но ако всеки направи така, тя ще се наводни от ненужни учебници, а държавата (ние) ще плати(м) за нови... Кой не е разбрал още?

Освен всичко, това учи децата, че е нормално да изхвърляме годни неща, че може да гледаме книги на боклука. "Книга/учебник" и "боклук" в едно изречение...
Не,  не сме ги върнали. Оставаха си за всяко дете. Училището е частно.
Та, ето същият на вашия случай сега. Купили сме ги с таксата, която плащаме. Държавата обаче осигурява безплатни такива в останалите училища.
Та, какво да ги правим казахте?
Няма да има толкова хора, които ще дарят на читалищата, за да се притеснявате, че ще се наводнят. А и те ще ви кажат, ако са се наводнили.
Пратете детето в обучение на ценности до някое читалище, за да ги дари.

# 25
Не, това изобщо не е същия случай. Обърнете се към частното училище. Не е справедливо, но е ваш избор. Освен това вие сте били наясно със ситуацията, а при нас тя е нещо ново.

И защо аз трябва да кажа? Търся отговор на моя казус, вие търсете на вашия.

# 26
Ами, отговор ви се даде няколко пъти-да ги дарите или да ги запазите, но вие искате да си вземете парите, които сте дали за тях, а ни го представяте като ценности.
Много е забавно. Преди се мрънкаше защо учебниците са платени, сега защо са безплатни 😂

# 27
Де го чукаш, де се пука. Личи, че горите книги в камината.

# 28
Пожелавам ви да намерите къде да продадете учебниците, за да не ви изчезнат ценностите 😄

# 29
Можете да ги подарите на дете от следващия випуск, за някого ще е от полза да не си разнася учебниците, а да има два комплекта на училище и вкъщи. Хем ще помогнете, хем ще си разрешите и етичния проблем с изхвърлянето Wink

Общи условия

Активация на акаунт