първо браво на децата и на родителите за усилията и постигнатото. Мина вече, да си отдъхнем заслужено. Дъщеря ми изкара висок бал и влезе в хубава специалност- банково дело с немски език НТБГ, като цяла година ще учат само немски, БЕЛ и математика като подготве. Дядото нещо драматизира защо не било френската, ама това си е негов проблем, да я е завършил той като го влече толкова, писахме проформа и за второ класиране, но работата е ясна. Въпросът ми е обаче откъде идва тази драстична разлика между обявеното из медии от министъра, който се "хвалеше", че с цели 4 точки тази година учениците изкарали на ватурите повече от миналата година. А отстрани до желанията виждаме минималния бал за езикови и НПМГ като тази година разликата е с 30 точки за момчетата /!!!!/ и 20 за момичетата. Миналата годин се тръбеше, че НПМГ било изпаднало от челната десятка /глупости естествено/ и минималният бал за някои специалности беше 421 т. дори за момичета, сега с 65 точки нагоре......Т.е като обявиха резултатите бяха някакви нормални 4-5 точки, а след това тихомълком станаха 30, 20, 50 дори, според мен са набутани парашутисти като сина например на известен борец наркодилър преди 3 години, който размахваше пистолет в елита. Може ли да се разпореди проверка?
Да слушат нея, ние цялата тема си наредихме децата спрямо нейните прогнози, да е жива и здрава.