Отговори
# 15
  • Пловдив
Да не забравяме, че листът с отговорите на тестовете на НВО май е анонимен, точно за да се избегне каквато и да е връзка между проверяващи и ученици.
Проверяващите не познават учениците.
Стига с тези теории на конспирацията.
Просто Ковида повлия малко по-малко на този набор и изкараха по-хубави резултати, което е хубаво.
Аз пък се изненадвам как вярваш, че парашутисти няма. Като е очевидно как има. Не знам технически как го правят. Даже децата забелязват, "Как е влязъл Х, той е зле и по български, и по математика".

А аз не намирам за удачно сравнението между отделните години. Всяка година тези изпити се правят на парче, няма определени задачи с ясни критерии за постоянно ниво на трудност. Едната година изпита е по-лесен, друга е по-труден, няма смисъл да се сравняват.

# 16
Да не забравяме, че листът с отговорите на тестовете на НВО май е анонимен, точно за да се избегне каквато и да е връзка между проверяващи и ученици.
Проверяващите не познават учениците.
Стига с тези теории на конспирацията.
Просто Ковида повлия малко по-малко на този набор и изкараха по-хубави резултати, което е хубаво.
Аз пък се изненадвам как вярваш, че парашутисти няма. Като е очевидно как има. Не знам технически как го правят. Даже децата забелязват, "Как е влязъл Х, той е зле и по български, и по математика".

А аз не намирам за удачно сравнението между отделните години. Всяка година тези изпити се правят на парче, няма определени задачи с ясни критерии за постоянно ниво на трудност. Едната година изпита е по-лесен, друга е по-труден, няма смисъл да се сравняват.
Не го правят технически, през НВО-то. Има други начини за съжаление.

# 17
  • Пловдив
Аз ПРЕДПОЛАГАМ за поне 2-3 начина, за които аз се сещам. Сигурно има десетки други.

# 18
По-високият бал по математика се дължа на промяната в изпитния формат. 3 от задачите, които бяха с отворен отговор, сега станаха със затворен, и освен това времето за изпита се удължи. Така че е напълно очаквано да се увеличат баловете, но МОН си присвоява заслугата. Това е лъжовно, и всъщност води до по-голяма конкуренция поради по-високите балове.

# 19
  • София
Междудругото в НПМГ няма "момчета" и "момичета", ако накъде да обявили минимални балове по пол, те са чисто статистически, извадени от общата последователност.

А парашутите са на един по-късен етап, как става - един от начините преди години бе описан на дълго в статия, поводът не бе НПМГ и 8класниците , но пък може да се намери свързващо звено.

# 20
НПМГ трябва да присъства в общите класации само и единствено с паралелките си, в които балообразуването е само с НВО и оценки от дипломата, за да има съпоставимост с другите училища в класациите. Всичко друго е некоректно, все едно сравняваш ябълки и чушки. Ако балът се формира от различни компоненти не може да говорим за сравнения и тенденции. Ами то по тази логика да сложим и училищата по изкуства в обща класация!

# 21
Отново за пореден път благодаря за отделеното време и усилия! Прекрасно е да живееш в държава, в която цари ред, законност и справедливост, вие ме накарахте да го осъзная. Респект!

# 22
  • София
НПМГ трябва да присъства в общите класации само и единствено с паралелките си, в които балообразуването е само с НВО и оценки от дипломата, за да има съпоставимост с другите училища в класациите. Всичко друго е некоректно, все едно сравняваш ябълки и чушки. Ако балът се формира от различни компоненти не може да говорим за сравнения и тенденции. Ами то по тази логика да сложим и училищата по изкуства в обща класация!

Намали се тежестта на Олимпиадите/Състезанието в балообразуването, така че вече спокойно може да е в класацията, без повод за притеснение за директора.
Вече няма нужда да се обяснява на незамислилите се защо "бил такъв бала пък училище било уж елитно"
Това от позицията на родител на бивш ученик просвещавал невежи.

Общи условия

Активация на акаунт