Кафяви петна по гърба

• 791
  • 12
  •   1
Отговори
Моля за съвети, който се е преборил с кафявите петна по гърба.От няколко години стават все повече.Тази година на морета се мазах постоянно със слънцезащитен , но пак има и нови.

# 1
През тези няколко години намери ли време да отидеш на дерматолог?

# 2
Той пък как ще ми помгне.......... Мислех някой, който е изпробвал козметики или народна медицина, като лук с ябълков оцет четох в други групи дали има добри отзиви

# 3
Той пък как ще ми помгне.......... Мислех някой, който е изпробвал козметики или народна медицина, като лук с ябълков оцет четох в други групи дали има добри отзиви

Ужас..
Лук с оцет? А ако някой ви каже белина?.. Надявам се да не пробвате.
За кожата се ходи на дерматолог.

# 4

Може с йод да намажете. Ще стане равномерно кафяво и няма да си личат петната... Rolling Eyes

# 5
Ако се мажеш само "на морето", петната ще стават повече. Всеки ден трябва да се използва слънцезащита.
А дерматолозите обикновено са чували за разни съставки, които помагат.

# 6

Може с йод да намажете. Ще стане равномерно кафяво и няма да си личат петната... Rolling Eyes
Joy

# 7
Ти сериозно ли? Този съвет да не  е за някаква разядка?
Вероятно са гъбички или лишей, но това само лекар ще каже точно какво е. Обикновенно лечението помага, но с правилните мазила.

# 8

Smile

# 9
М, няма да стане равномерно с йод. Кафявите петна, ако са лишей (а най-вероятно са такова), ще изпъкнат повече. Не се шегувам, това е диагностичен метод в дерматологията и така се визуализират по-добре. Имам разноцветен лишей и кожна лекарка ме е мазала точно с йод затова.
И да, за такива неща се ходи на лекар, за да се установи причината, а не на козметик… И няма “рецепта”, то си зависи какво е точно…
Ако е просто пигментация, а не инфекция на кожата (причинена от някакъв вид гъбички), дерматологът и затова ще изпише подходящ продукт.

# 10
Повярвайте. Помагат. Има си лекарства. Но това се изписва от кожен лекар. Зависи дали са гъбички или лишей.
Две години ги гледах как растат тези петна и тогава посетих лекар. Реши ми проблема.
Една седмица вечер се намазва с антимико бета/течност като спирт/. После една седмица се третират с низорал крем. След това една седмица низорал таблетки. След това забравих 5-6 дена низорал крем.  Когато започнах лечението след 4-5 дена вече се виждаше промяната. Изчезнаха. Може пак да се появят.
Пак казвам, че зависи какво е, но лечение има и посетете кожен лекар, за да ви предпише необходимото лечение и схема.
Успех!

# 11
Да, лечението е нещо такова, но е добре да бъде изписано от лекар, а не да се следва от форума.
На мен веднъж ми изписаха подобна схема и от Низорала се обринах - алергична реакция…
Тъй че - доктор…

# 12
Разбира се, че посещението при лекар е задължително. Той ще определи схемата, ако е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт