Отговори
# 285
  • тук-там
Моята девойка приключи с изпитите на 24.07 и до началото на Октомври е ваканция. Първата година. Следващите ще е все по-малка, така че сега се наслаждава на почивката! Успех на търсещите настаняване!

# 286
  • София
BSN = Bürgerservicenummer
Мисля, че става дума за идентификационния номер, който стои в мелдебшайнигунга СЛЕД получаването на адресната регистрация. Ако не греша, това е номерът, който се ползва за отваряне на банкова сметка, за сключване на договори за работа и т.н.

Звездица, дъщеря ти към този момент не би могла да го има този номер. Пишете им мейл и обяснете, че тя още няма жилище.

Моят първи тур из Германия, Швейцария и Франция свърши.Прибрахме се вчера с едната девойка, днес за няколко дни ще си дойде от Базел и голямата, а след 10-ина дни следва тур 2.

# 287
Aaaa, добре, останах с погрешно впечатление от поста ти, прости ми. Дано скоро да успеете да свършите и тази изключително важна и притеснителна работа. Стискаме палци!

Благодаря! Дано! Надявам се за общежитие или и други от тук или от нейните съученици  да се включат,  за да си намерят по-голямо жилище и да си поделят наема.

# 288
128 евро е застраховката на сина ми месечно , АОК. Русалка, благодаря за разяснението , досега тази абревиатура съм срещала само при холандците . Оказва се, че и студентите в Германия имат BSN . За финансов номер само знаех .

# 289
  • София
Русалка, благодаря за разяснението , досега тази абревиатура съм срещала само при холандците . Оказва се, че и студентите в Германия имат BSN .
Aз само  предположих, че някъде може  просто да го наричат така онзи немски идентификационен номер в мелдебешайнигунга и тогава девойката на Звездица не може да го има без адресна регистрация. НО пък същата девойка ще следва все пак в  Аахен.  Това е съвсем  до  Нидерландия. И ако междувременно (през последните  две седмици разбираемо изпуснах нишката) са намерили  квартира (или са в процес на преговори) примерно във Ваалс, може да им искат холандския  BSN. Звездица трябва да каже кой им го иска този номер и за какво.

# 290
  • Пловдив
Скачам в новата тема и благодаря на Русалка Kissing Face Аз съм от онези, дето не са много редовни, но нямам много време да влизам и изпускам нишката, честно казано Flushed Но пък съм изключително благодарна за всеки споделен опит и съвет, не конкретно към мен, а изобщо, темата е изключително полезна. Не знам какво се е случило, но в това толкова обширно интернет-пространство за съжаление може да се случи всичко Frowning1

Видях в началото въпрос за ЕЗОК, но по-скоро за физическото й доставяне. Аз имам въпрос относно комуникацията с немската здравноосигурителна компания, в случая АОК. Миналата година пращахме сканирана картата на имейл, а те ни върнаха някакво потвърждение. Между другото, един път се наложи да я ползва - всичко беше безплатно - и прегледът, и антибиотикът, който му изписаха. Сега, след като му издадат новата, трябва ли пак да я пращаме на мейла им?

Успех на всички с настаняването, много е трудно понякога, но се случват нещата, трябва търпение и здрави нерви Kissing Face

# 291
  • София
Не, не трябва Simple Smile

# 292
  • Пловдив

Благодаря много Yellow Heart

# 293
  • София
BSN = Bürgerservicenummer
Мисля, че става дума за идентификационния номер, който стои в мелдебшайнигунга СЛЕД получаването на адресната регистрация. Ако не греша, това е номерът, който се ползва за отваряне на банкова сметка, за сключване на договори за работа и т.н.

Звездица, дъщеря ти към този момент не би могла да го има този номер. Пишете им мейл и обяснете, че тя още няма жилище.

Моят първи тур из Германия, Швейцария и Франция свърши.Прибрахме се вчера с едната девойка, днес за няколко дни ще си дойде от Базел и голямата, а след 10-ина дни следва тур 2.

Благодаря, точно за общежитие в Холандия става дума, ще кажа на дъщеря ми да им обясни.
Ние сме без общежитие на този етап и вече допускам мисълта да си остане в Бг, след като не можем да намерим място за живеене.

Русалче, вече трябва да си сложиш добавка , не просто Русалка, а пътешественика Русалка Simple Smile

# 294
  • София
Забрави тази мисъл, в един  момент почват да идват оферти и покани  за всички в Аахен, нужни са само железни нерви..

# 295
  • На планетата Земя
Търпение се иска, и то голямо, не го вярвах, докато не преминахме и през това миналата година.

Няма как след такива успехи точно по този параграф да капитулирате Yellow Heart

# 296
  • София
Търпение се иска, и то голямо, не го вярвах, докато не преминахме и през това миналата година.

Няма как след такива успехи точно по този параграф да капитулирате Yellow Heart

Благодаря за подкрепата, Mileto, Русалче, и всички списващи в темичката и пишещи ми на лично... Heart ExlHeart ExlHeart Exl

# 297
И на мен ми мина тази мисъл преди седмица, като на звездица,закъсахме го с тез общежития, но благодарение на безценната помощ на AIK. ❤️резервирахме в общежитието във Ваалс и живи и здрави в понеделник ще го настаним.
Наистина положението е много зле. До момента не сме получили нищо от никъде, а колко имейли писахме за частни, всякакви варианти, писахме, писахме и нищо... тези цифри в общежитията не помръдват...абе това е просто лудост. Каквото и търпение да имаш, то времето те притиска. Дано за всеки да има успех и да се развият нещата по най-добрия начин.
В общежитието във Ваалс има свободни стаи от септември и октомври. Успех!

# 298
И на мен ми мина тази мисъл преди седмица, като на звездица,закъсахме го с тез общежития, но благодарение на безценната помощ на AIK. ❤️резервирахме в общежитието във Ваалс и живи и здрави в понеделник ще го настаним.
Наистина положението е много зле. До момента не сме получили нищо от никъде, а колко имейли писахме за частни, всякакви варианти, писахме, писахме и нищо... тези цифри в общежитията не помръдват...абе това е просто лудост. Каквото и търпение да имаш, то времето те притиска. Дано за всеки да има успех и да се развият нещата по най-добрия начин.

walantana,
Какво е AIK ?

# 299

walantana,
Какво е AIK ?

Това е името на потребител от групата. Една мила дама, която ми подаде ръка в труден момент!

Общи условия

Активация на акаунт