Отговори
# 270
Едно питане за намаления при пътуване с влак в България. Може ли да се извади карта за пътуване на студенти учещи в Германия? И какъв документ е нужен?

# 271
Виж кал седи въпроса с Isiс  карта , мисля че имаха вариант и за  намаление на транспорта,  няколко вида са . Навремето вадех на моите за да ползват намаления за музеи и пр. извън страната , но не бяха студенти още . Май имаше вариант ако са студенти да извадят вариант на Isic карта с която да ползват дискаунт в транспорта .
Моя син е на Хохенхайм , такъв дъжд и буря ги в прал вчера , палатката му е пропуснала. Бясна съм на себе си, аз я избирах тая тъпа платка .
Моя син е с немска здравна  застраховка от началото , изрично по негово желание . Има ЛЛ, и го е ползвал дори и за профилактични изследвания . Странни са докторите там, но то в защото сме свикнали да ги сравняваме с нашите . Други са им критериите за “ болен”.

# 272
Едно питане за намаления при пътуване с влак в България. Може ли да се извади карта за пътуване на студенти учещи в Германия? И какъв документ е нужен?
Нужен е оригинал на документ със заверка, удостоверяващ, че са студенти и заверен превод на български език, както и снимка. Когато БДЖ иска заверка има предвид подпис и мокър печат. Подробна информация на сайта на БДЖ. Всяка година се вади нова карта.

# 273
Днес е хубав ден! Дойде и нашето известие, девойката е одобрена да учи в TUM , Мюнхен. Има 100  от 100 точки и за двете специалности.
Сега предстои общежитие или квартира да намерим .....и да стягаме куфарите.

# 274
Успех на девойката и успех с намирането на жилище! При нас сесията е към края си, остава един изпит и студента се прибира.

# 275
Успех на девойката и успех с намирането на жилище! При нас сесията е към края си, остава един изпит и студента се прибира.

Благодаря от ♥️

# 276
Изпити до края на август  … ама това е нечовешко 🤷♀

# 277
Все пак десетина дни от август ще има ваканция, целия септември също е ок за почивки. Ако няма поправки, разбира се Simple Smile.

# 278
  • София
Момичета, какво е BSN-number?

Искат ни го..

# 279
  • На планетата Земя
AIK, при нас оставащите изпити са 3. Още малко .... голямо учене, голямо нещо, ей!

Звездица, търсих, но ми дава нещо, свързано с Холандия .... странно.

Вес 78, честито! Трябваше вече да сте започнали търсенето на квартири. Приемът за някаква ИТ специалност ли е, понеже пишеш Гархинг?

# 280
G.D., каква е цената на немската студентска застраховка?

# 281
Звезди, това е явно местното ЕГН или SSN, но защо сега й го искат, като е видно, че става въпрос за бъдещ студент от чужбина, който още не е стъпил в Германия… Всеки иска някакъв номер за нещо: да падлудееш …   Аз пък не мога да прикача документи към формата за записване, предполагам защото все още няма потвърждение от местния офис на АОК за осигуряването… но - САМО предполагам🤷♀…

# 282
AIK, при нас оставащите изпити са 3. Още малко .... голямо учене, голямо нещо, ей!

Звездица, търсих, но ми дава нещо, свързано с Холандия .... странно.

Вес 78, честито! Трябваше вече да сте започнали търсенето на квартири. Приемът за някаква ИТ специалност ли е, понеже пишеш Гархинг?

Започнахме търсенето отдавна, но без резултат до този момент. За инженерна специалност е кандидатствала, затова към Гархинг се насочваме.
Очаквам да се намери скоро Simple Smile

# 283
  • На планетата Земя
Aaaa, добре, останах с погрешно впечатление от поста ти, прости ми. Дано скоро да успеете да свършите и тази изключително важна и притеснителна работа. Стискаме палци!

# 284
G.D., каква е цената на немската студентска застраховка?

към 120-130 евра е, ще питам за точна сума и ще пиша пак.
BSN  в Германия не съм чувала, синът ми няма. Има големия в Нидерландия.

Общи условия

Активация на акаунт