Отговори
# 15
  • София
Дъщеря ми се отказа от ТУМ по същата причина, подредбата и беше същата без Дортмунд, а впоследствие и Бон отпадна, факултета ще е същия и може да сте в едно уни акоакои двете сте  първо желание.

# 16
Дъщеря ми се отказа от ТУМ по същата причина, подредбата и беше същата без Дортмунд, а впоследствие и Бон отпадна, факултета ще е същия и може да сте в едно уни акоакои двете сте  първо желание.
Тя каква специалност е записала, ако мога да попитам?

# 17
За общежитията в Аахен започнаха да изпращат покани за интервюта. Ние получихме, регистрирали сме се от септември, но не ни е първо желание, а и нямаме прием.

# 18
  • София
За общежитията в Аахен започнаха да изпращат покани за интервюта. Ние получихме, регистрирали сме се от септември, но не ни е първо желание, а и нямаме прием.

Привет! Дали може да ме ориентираш От кога са започнали  и от кога е вашата регистрация?

# 19
Първото предложение дойде на 9 юли, писа момче по email, след това писаха и по WhatsApp и звъняха по телефон. На едната дъщеря 7 предложения, на другата 4 от различни общежития за wg-та. Подали сме молби на 5 септември.

# 20
Със Спиди (сега DPD) никога не е имало проблем. Получавам така колети и писма. Доставката трае около 3 работни дни, цената е около 40-45 лева. Може да се проследява удобно.
Препоръчано с обратна разписка на български пощи е една от най-бавните услуги. Мартениците тази година даже не пристигнаха, писмото се върнало в България.

# 21
  • Deutschland/HE
Благодаря за новата тема!
В началото на август ще трябва да изпратя новата ЕЗОК, като старата е валидна до 2-ри.
Вероятно ще има период, в който ще е без физическа карта. Чудя се как най-сигурно и бързо да стигне, тъй като до сега не съм изпращала документи. Само на нея разчита, няма застраховка. Мисля преди да я изпратя все пак да я снимам, за да имаме данните.
Вие как процедирате в такива случаи?

Пътувам на 9ти за Германия, мога да я взема и там да я препратя.

# 22
Благодаря за темата на нашата орисница! Да ни е на късмет тема 23 на новите, а тя да не ни изоставя и да е все така доброжелателна, забавна и безкрайно полезна за всички ни и да й се връща доброто стократно!

# 23
Огромно благодаря и от мен, Русалка !  Ти си гръбнакът на темата , а който не е кандидатствал в чужбина, само той не знае колко е трудно ако нямаш пътеводна светлина . Аз съм жив пример за това, че пет години след като синът ми започна да учи и заживя в Германия, продължавам да се допитвам за изскачащи въпроси тук.
И да получавам и научавам актуална информация , касаеща децата ни на хиляди километри от нас. Благодаря от сърце, че ви има. Не знам как е при другите, но за въпроси и впечатления свързани с децата ми и техния начин на живот- обучение и работа в чужбина,  търся споделеност само сред хора чиито деца споделят същия път .  Само в тези среди  намирам адекватно отношение .
И за да не е съвсем спам, Митко вчера мина единия препъни камък, според него , успешно . Професорът при който с е е явил на изпит ше му бъдесупервайзър  по проект който ше развива наесен . Скоро имат работна среща, така че се надява  да получи по ранна информация за оценката си. Сега заляга над втория изпит , и на 24 ти  ще сме при него за да го приберем към БГ за седмица .
За драмите на големия ми син просто не ми се пише дори. Два пъти ги връщат заради канселиран полет . Два пъти . Как не откачиха тези деца, не знам. Днес по обяд е третият им опит да се доберат до БГ. Стискайте палци .

# 24
Добро утро, скъпи мами! Да се похваля - тази сутрин се събудих с новината, че съм приета в Aachen.

# 25
Здравейте от Тоскана,

Оферта от RWTH.

# 26
  • На планетата Земя
Честито Мис!

Крис, трупаш оферти и ти Laughing

GD, от кой град и с кои авиолинии е този полет? Страшно неприятно е малко да се каже!

# 27
  • София
Колко време ви дават да приемете или отхвърлите "офертата"? Имате ли възможност да изчакате няколко преди да изберете?

# 28
Скрит текст:
Искам да следвам информатика (това ми беше и първият профил в НПМГ). На първо желание много исках ТУМ, но се отказах от него с оглед на това колко е трудно да си намериш стая в общежитие, а наемите на квартирите са прекалено високи за мен. Поради тази причина желанията ми в момента са следните:
1. RWTH Aachen
2. KIT
3. Universität Bonn
4. TU Dortmund

Информатиката във всички без последния е с ограничен прием, затова още миналата седмица ме приеха в Дортмунд. Мислех да запиша и TU Darmstadt, но се отказах след като чух мнението на хора от моята специалност там и видях отношението на администрацията на университета в отговорите на имейлите, които им пишех. Като цяло се надявам да вляза или в RWTH, или в KIT (немската ми оценка за кандидатстване, матура + диплома, е 1.1), защото те, според мен, са най-добрият избор за моята специалност след ТУМ.

Чисто като поведение TU Dortmund ми направиха изключително добро впечатление - отговаряха ми по възможно най-бързия начин на имейлите и никога не са ми казвали "Просто прочетете на нашия сайт." без дори да слагат линк, защото това на сайта им не го е имало, а бяха изключително детайлните и учтиви в отговорите си.
miss_solve_it_all, благодаря ти за споделената информация и ти желая късмет и успех!
За съжаление на синът ми не му стигна оценката от тест ДАФ за прием и ще остане или за пролетен или за следващата година. Иска същата специалност и беше избрал - 1. TU Darmstadt, 2.RWTH Aachen и 2. KIT
Сега като ти чета мнението си мисля - всяко зло за добро.
В момента чакаме потвърждение за подготвителен курс. Та докато дойде време за ново кандидатстване да пренареди желанията.

И споделям, че почти веднага получихме предложение за стая тук: https://www.kullenhof.de/wohnen/
Близо е до Ахен, ако нанякой му е от полза.

# 29
Честито Мис!

Крис, трупаш оферти и ти Laughing

GD, от кой град и с кои авиолинии е този полет? Страшно неприятно е малко да се каже!
Айндховен , Райън , късните полети…

Общи условия

Активация на акаунт