Отговори
# 30
  • София
Благодаря на всички за толкова милите думи във всички предходни постове и на лични, заради тях сърце не ми даде да оставя точно таи тема. Но искрено се надявам  да не се стига повече до подобни сблъсъци на място, което има за цел (неизменно следвана години наред) взаимна подкрепа, споделяне на опит и емоции покрай децата ни.

Черпя  ви за днешния си юбилей с  най-хубавата торта (подарък, поръчан ми отдалеч от трите девойки) и надлежно доставен  от куриер вкъщи със свещичка и фойерверки Heart
Скрит текст:

Отделно няма как да не се похваля какво е  чувството да се разменят ролите родител-дете , снощи в  12:00 не само аз, а  всички семейни членове получихме  подарък  едноседмична почивка в края на октомври-началото на ноември от голямата девойка. А тя е  "почерпила", вече само себе си , разбира се, и с двуседмично гостуване на  дружка в  Ню Йорк през декември.
Честито на приетите!  Simple Smile
Гиги, Куленхоф не е до Аахен, а в Аахен, просто съвсем близо до границата с Нидерландия - много удобно място за медиците заради  близостта му до униклиниката и за  студентите, имащи лекции/упражнения в кампус Мелатен.
ГД, стискам палци да нямат повече проблеми "холандчетата" и се надявам и аз като затръгвам след  по-малко от две седмици  да  е всичко ОК.
А като подарък чакам и една, дай боже, хубава новина от приятелка, стискам палци.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 13:06 от пенсионирана русалка

# 31
  • София
Честит рожден ден, Русалче Heart Heart
Нека все така сърцето  и душата ти да са изпълнени с любов, доброта и всеотдайност.Бъди много, много щастлива и все така обичана Heart

# 32
Честит юбилей, ПРЕКРАСНА русалка! Бъди здрава, много щастлива, изпълнена с много приятни емоции и все така горда и удовлетворена майка! Весел празник!

# 33
  • София
Юхууу, Русалка се завърна, че и с рожден ден! Жива и здрава, щастлива, усмихната и обичана! Благодаря за всичко, с което ни помагаш и че винаги си на линия! Blue HeartGreen HeartPurple Heart

# 34
  • На планетата Земя
Честит рожден ден, Русалке! Много здраве и семейно щастие!

Прекрасни са ти момичетата, чакат ви толкова незабравими преживявания!

GD, дано им се отблокират нещата на Райън. Сега точно като писа, сетих се, че вчера търсих някакви билети на сайта им и горе течеше информация за закъснения на полетите им заради липса на персонал. Е не поискаха да го увеличат малко тоя персонал бееее!

Елита, питаш за оферти, кои имаш предвид - тези за прием или за квартира?

# 35
  • София

Елита, питаш за оферти, кои имаш предвид - тези за прием или за квартира?

Имах предвид за прием.
Но всъщност скоро и за общежитие щях да питам: ако получиш оферта доста по-рано от началото на учебната годината, какво се прави? Потвърждаваш и те ти пазят мястото до есента или...?

# 36
Честит рожден ден, пенсионирана русалка. Пожелавам Ви да сте жива и здрава, все така изпълнена с енергия, позитивизъм и добронамереност!

# 37
  • На планетата Земя
Пиша по повод приема датите на дъщеря ми за целите на статистиката:

Специалността е архитектура.

TUM - кандидатстване с папка на 7.7 - получено да за директен прием без изпит 27.7. Не виждам в писмото срок за записване.
RWTH Aachen - кандидатстване през dosv - получено да на 15.8 - даден срок за записване 25.08.
TU Wien - кандидатстване с папка до 19.06 - получено да за явяване на изпит на 04.08 (изпитът е с дата 18.08).
ETH Zürich - получено да на 03.07

Ако получите оферта за общежитие, която много ви харесва, а и мечтаете за съответното уни, тогава си пишете с тях, опитвате начини да я задържите. Някои хора дори плащат няколко наема, докато чакат прием.

# 38
За краен срок за получаване на оферти пишеше в hochschulstart 28 август. Не видях за приемане на оферта, но на онлайн среща с RWTH казаха, че до 10 дни е възможно да се приеме оферта (но и те не бяха 100% сигурни). Аз не мога да чакам други оферти, защото RWTH ми е на първо място като желание и в момента, в който получих оттам оферта, се нулират по-долните желания (затова е много важна подредбата).
За записване са ми дали краен срок 14 август.
Колко време ви дават да приемете или отхвърлите "офертата"? Имате ли възможност да изчакате няколко преди да изберете?

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 12:38 от miss_solve_it_all

# 39
Честит рожден ден, Пенсионирана русалка! Много здраве, щастие и незабравими мигове желая! Благодаря за помощта и съветите дотук и занапред! Весел празник!

# 40
  • столицата
Русалке, здрава и щастлива бъди!

# 41
  • София
Русалче още веднъж Честита да си! Толкова се радваме, че пак си тук
Heart

Прекрасни изненади си получила и за празника, дай Боже всекиму такива прекрасни моменти.

Мис, честит прием, моята дъщеря също ще е в Аахен първокурсничка, винаги е добре да се знае, че има още българчета , ако някой се нуждае от някаква помощ, друго си е Simple Smile

Успех на чакащите Simple Smile

# 42
Благодаря, честито и на вас!
Heart

Прекрасни изненади си получила и за празника, дай Боже всекиму такива прекрасни моменти.

Мис, честит прием, моята дъщеря също ще е в Аахен първокурсничка, винаги е добре да се знае, че има още българчета , ако някой се нуждае от някаква помощ, друго си е Simple Smile

# 43
  • София
Благодаря, честито и на вас!
Heart

Благодаря Flowers Four Leaf Clover

# 44
  • София
В Аахен има много бг студенти, спокойно, сред пишещите тук аз съм май с  най-отдавна пребиваващото и към момента там ааахенче, ама така е  с тия доктори, край няма това учене...

Общи условия

Активация на акаунт