Отговори
# 300
Разбирам, мислих си че е някаква организация. Благодаря!

# 301
хах разсмяхте ме Satisfied Тук е като организация, да. Walantana, значи във Ваалс решихте окончателно, радвам се. Увеличава се БГ присъствието в това общежитие.

# 302
хах разсмяхте ме Satisfied Тук е като организация, да. Walantana, значи във Ваалс решихте окончателно, радвам се. Увеличава се БГ присъствието в това общежитие.

Все пак съм Новак Simple Smile
Радвам се, че съм ви разсмяла в този празничен ден, все пак съм Весела Simple Smile
Поздрави и със здраве!

# 303
  • София
Да, и ние може там да финишираме, усещам . Днес получихме оферта от общежитието. Най-сетне.

# 304
Здравейте, тези от вас които търсят настаняване във WG-та, как удостоверяване платежоспособност.
Ние още чакаме потвърждение от KIT. Заради забавянето, синът ми изпусна общежитие от HaDiKo и понеже късно се регистрира в Studienwerk Karlsrue, не можем да разчитаме на оферта от там. Та сега усърдно проучваме другите варианти за настаняване. Някой има ли опит и как процедираме. Благодаря за всяка информация. Безценни сте.

P.s. Да си помрънкам малко и да се оплача от KIT - останаха последният  университет, от който чакаме потвърждение.   TUM, Stuttgart пратиха, нo за нас KIT е приоритет. Писахме и звъняхме, но.....Моля имайте търпение. А това ужасно обърква всички следващи действия. Той се е записал за предварителни курсове от септември, а още не в сигурен къде ще учи.
Това забавяне доста развали добрите ми впечатления от уни-то.

# 305
Не мога да помогана с удостоверяването на платежоспособност, но мога само да изразя съчувствие към ситуацията Ви, защото и аз кандидатствах за КИТ (само че на 2-ро желание, ако с Аахен нещата не бяха станали) и за потвърждението дали всички документи са наред трябваше да звъня 16 пъти (включително и да ме карат да звъня на други телефони) докато ми вдигнат, за да ми кажат, че не могат да направят нищо, имат много работа, единствено да чакам. Накрая оправиха статуса на документите ми 2 дни след като изтече срокът за кандидатстване, така че човек да не може да направи нищо, ако има проблем. До последно се колебаех дали да не го сложа на първо място университета, но след тази ситауция всякакви колебания изчезнаха.
Все пак Ви желая късмет и успехи! Дано намерите общежитие!

# 306
Здравейте, тези от вас които търсят настаняване във WG-та, как удостоверяване платежоспособност.
Ние още чакаме потвърждение от KIT. Заради забавянето, синът ми изпусна общежитие от HaDiKo и понеже късно се регистрира в Studienwerk Karlsrue, не можем да разчитаме на оферта от там. Та сега усърдно проучваме другите варианти за настаняване. Някой има ли опит и как процедираме. Благодаря за всяка информация. Безценни сте.

P.s. Да си помрънкам малко и да се оплача от KIT - останаха последният  университет, от който чакаме потвърждение.   TUM, Stuttgart пратиха, нo за нас KIT е приоритет. Писахме и звъняхме, но.....Моля имайте търпение. А това ужасно обърква всички следващи действия. Той се е записал за предварителни курсове от септември, а още не в сигурен къде ще учи.
Това забавяне доста развали добрите ми впечатления от уни-то.

При нас точно обратното това беше първото уни което потвърди, че е приет и ни пратиха писмо да се записва и праща документи. За съжаление няма как да се случи поради липса на необходимото ниво език. Всичко което ги е попитал му отговарят в рамките на до 24 ч.
Стискам ви палци, дано всичко да е наред и с приема и с квартирата.

Приеха го и в още едно уни, но...тъжно ми е разбира се, защото най-много се натъжи младежа, но се надявам, че ще успее догодина.
Сега има все още надежди, че ще успее да се класира за група за подготвителна година.
Да видим.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 09:20 от Gigi

# 307
Звездица, за Аахен видях обява в една ГБ група- Помощ при кандидатстване в Германия/ Австрия.

# 308
  • София
Звездица, за Аахен видях обява в една ГБ група- Помощ при кандидатстване в Германия/ Австрия.
mama irina
Благодаря, това беше преди няколко дни, нали?
Писахме, но вероятно вече са избрали съквартирант..

# 309
  • Стара Загора
Здравейте, нова съм в темата. Имам студент, приет е да учи право в Хайделберг. Има ли други деца там? Искам и да попитам някой карал ли е детето с кола до Германия (за първоначално настаняване)? Интересува ме маршрут. Благодаря

# 310
Здравейте, нова съм в темата. Имам студент, приет е да учи право в Хайделберг. Има ли други деца там? Искам и да попитам някой карал ли е детето с кола до Германия (за първоначално настаняване)? Интересува ме маршрут. Благодаря

Синът ми замина първоначално с автобус, но през годините многократно сме пътували при него. Той е в Мюнхен, нашия маршрут е  България- Сърбия- Хърватска- Словения -Австрия- Германия.   Влизаме откъм Залцбург. Ако ви е по удобно да влезете от Пасау, маршрутът ви е България -Сърбия- Унгария -Австрия -Германия. Ако сте двама шофьори, пътя се взима  леко за около 18-20 часа. Сега е много натоварено по границите заради прибиращите се немци със забрадки, ако пътувате след 15,09 ще е по леко. Пътят и по двата маршрута е много приятен.

# 311
  • София
За настаняване не, но иначе, да.Преди два дни се прибрахме от Манхайм, който е на има-няма 20 км от Хайделберг.
България-Сърбия-Унгария-Австрия-Германия
ГД, този път  чакахме на сръбско-унгарската граница, Хоргош 2, най-малко от всички други пъти, само половин час.Дано имаме този късмет и след десетина дни.Вероятно няма да е така предвид посоката и времето, но и 15.09 е твърде късно според мен  като период за очаквано по-леко преминаване, все пак училищата там не почват като нашите в средата на септември.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 12:03 от Просто русалка

# 312
Русалче, пожелавам леко и бързо придвижване. Няма сила да ме накара да карам през Унгрия, но на вас стискам палци да минавате границите бързо и безпроблемно.

# 313
Ние ще си настаняваме младежа тези дни и ще пътуваме до Германия. За маршрут винаги сме пътували Румъния, Унгария, Австрия, Германия. Избягваме Сърбия умишлено - винаги е натоварено там пък и сърбите на моменти не са ок.

# 314
Здравейте, успяхме да се преборим с studierendenwerk heidelberg, т.е имаме вече общежитие. Двете са настанени в 4WG от 1 октомври, което е супер, че са заедно. Ще пътуваме с кола през Румъния, Унгария, Австрия, понеже сме от Варна и е по удобно. Успех на всички чакащи и търсещи общежитие.

Общи условия

Активация на акаунт