Отговори
# 585
  • тук-там
Русалче, голямо благодарско за информацията! Като се заровиш из форумите, нямаш равна! Моята девойка ми обясняваше нещо подобно за редовите изпити. И там свалят праг и елиминират въпроси. Вероятно по същия механизъм. Веднага и препращам твоето проучване Simple Smile

# 586
  • София
Русалче, голямо благодарско за информацията! Като се заровиш из форумите, нямаш равна! Моята девойка ми обясняваше нещо подобно за редовите изпити. И там свалят праг и елиминират въпроси. Вероятно по същия механизъм. Веднага и препращам твоето проучване Simple Smile
На нея и на още форумски деца ще им е в скорошна полза, описаното важи и за Физикума.

А, Галимар, математикът и в мое лице живна, че иначе се беше усъмнил в умствения си капацитет..Чудеше се що е референтна група, какви са тия 78% от нея, как различни хора могат да имат различен долен праг и по каква логика това би било честно, ако се случи...

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 10:49 от Просто русалка

# 587
  • София
Русалче, благодаря за безценната информация.Стискам палци на девойката, в каквито и схеми за изчисление да попадне, да е над прага!!!

# 588
Лелеее, Русалка, поздравления. И немските академични среди и скали за оценяване не могат да ти се опрат. Благодаря за споделената информация.

# 589
Успех на медичката! И от мен адмирации за положените усилия от мама русалка

# 590
Русалка страхотен труд, благодаря, че го сподели с нас! Успех на девойката!

# 591
  • София
desiniko, бях пропуснала въпроса. М1, М2 и М3 са държавните изпити за следващите хуманна медицина във всичките 39 мед. факултета в страната. М1, наречен още Physikum, е първият и  се държи след 4 семестър (май само Аахен е изключение със свой собствен  на доста повече материал, но пък за сметка на  това след  6 семестър). М2, наричан още Hammerexamen,  е вторият държавен и се полага  след 10 семестър. Тук вече няма нито един факултет, който да се цепи от цялото със свой отделен формат. М3 е последният  и е устен (практически), държи се след края на практическата година, която пък започва след  успешно полагане на М2. Но  всичко това не  Ви касае, ако  интересът не е  в посока медицина. Simple Smile

# 592
@Просто русалка

Благодаря за огромната информация, която сподели
То в Германия явно не за медици учат ами за космонафти Simple Smile а ние се вайкаме, че в БГ е трудно...

Мен ме интересуват специалности с МАТ/Информатика/ графичен дизайн за DE /АТ. Ако  някой има инфо нека сподели за там процедурите

# 593
  • София
Прочетете темите назад, разгледайте и списъка на 1-ва страница кое дете къде и какво  следва / завършило е. Тогава можете и по-конкретно да питате родителя тук или на лични. Има много писано за математика / информатика/инженерства точно. То и за медицина има много, де, ама там все се появява нещо ново след практики, фамулатури, държавни и не знам още какво.Satisfied Следващото, което живот и здраве ще разбера, е за тази практическа година. Онзи ден ми обясняваше девойката, че бил свършил срокът за смяна на ротация или нещо такова, демек тя конкретно започвала (ако си е взела изпита, разбира се) с  неврология. Кимнах, че съм разбрала уж как става това с тези ротации, ама поизлъгах..Laughing А и е  най-естествено за  това да се говори по-обобщаващо, понеже  още приемът е  bundesweit zulassungsbeschränkt ,  всички после минават през едни  изисквания за практики, държавни и сие, дори  пътят от старта до финала да е  различен по места. Докато за другите специалности има съществени разлики между университет и университет - колко точки от  сборните 180  ECTS са нужни за минaване на ориентировъчната фаза,  кои предмети трябва да се издържат задължително и в какъв срок,  за да се мине във втория етап от бакалавърската програма, по колко опита има на изпит,  има или няма домашни през семестъра като  условие за допускане  до изпита и т.н..

Като казах  1-ва страница и се сетих,  че списъкът не е актуализиран с info за новите студенти. Нека който иска, да ми пише на лични какво и къде  следва детето му в  1 курс, а аз  след  очакваната ваканция ще актуализирам списъка. За доста от децата-зайци знам къде са и какво учат (че и майките им познавам  даже Heart, някои отдавана, други отскоро), но все пак.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 16:58 от Просто русалка

# 594
  • Добрич
Има изисквания, когато се оценява пригодността на един тест (независимо по какво и къде), правят се изчисления със сложни формули и пр. Вече си има дигитални приложения, които обработват резултатите. Ще опитам да обясня най-общо същественото:

Скрит текст:
Ако някой въпрос е решен вярно от повечето хора, значи, че е  лесен.

Ако някой въпрос почти не е решен от всички, значи е труден.

При избираемите отговори:
- ако някой грешен отговор е посочван често, значи е подвеждащ;
- ако грешен отговор не е посочван, значи не е подходящо подбран.

Даже да се апробира предварително и да се сметнат стойностите на показателите за ефективност, пак може да се окаже после, че има разминаване с резултатите, получени от представителната извадка.

# 595
Здравейте! Догодина ще изпращаме(живот и здраве) студент в Германия! Вече сме се спрели на университети и градове. Въпросът ми е следният: Кога е добре да започнем с кандидатстването за общежитията в градовете?(Аахен, Карлсруе, Щутгарт и Мюнхен) Проверих на сайтовете, но там не пише кога точно отваря порталът...

# 596
  • където и да е,само да не съм сама
За Аахен вече си е време, а за Мюнхен /по спомен/ отваряше на 15.05.
За другите два града не мога да помогна.

# 597
Карлсруе от април.

# 598
  • столицата
И помня, че някъде трябваше ежемесечно да потвърждавате интереса си и ако не го направите, отпадате от списъка и трябва да кандидатствате отново и нов ред на опашката. Следете и за това внимателно!

# 599
  • където и да е,само да не съм сама
За Аахен е нужно месечно потвърждаване.
Ако промениш желанията, отиваш отново на края на опашката.

Общи условия

Активация на акаунт