Отговори
# 600
  • София
И помня, че някъде трябваше ежемесечно да потвърждавате интереса си и ако не го направите, отпадате от списъка и трябва да кандидатствате отново и нов ред на опашката. Следете и за това внимателно!
Аахен Wink Уви, излиташ от предните  позиции в листата не само ако смениш желанията, ами  ако и служителите отрекат, че си пуснал потвърждението. Тогава и ново заявление пускаш. Айде,ние да бяхме само някога, че да се усъмня, че нещо  сме недогледали, ама после и други "изгорели" имаше, дори тук от темата.

Няколко души  със зайци вече ми пратиха на лични инфо за  това в кое уни са децата им и какво следват. Но нямам  в момента опция за редакция на 1 пост. Ще изчакам започването на нова тема и тогава. Уточнявам, за да не си помисли някой, че не съм го отразила.

# 601
Русалче, може ли да ми кажеш, ако пратя багаж по спиди и дам немски номер ( чужд) и мейла на сина ми, но адреса му  е БЕЗ регистрация, дали ще се получи пратката….😏

# 602
  • София
Русалче, може ли да ми кажеш, ако пратя багаж по спиди и дам немски номер ( чужд) и мейла на сина ми, но адреса му  е БЕЗ регистрация, дали ще се получи пратката….😏
Защо да не я получи? Куриерите няма да следят дали е регистриран на този адрес и в  общината. Имат получател, имат и адрес. Дъщеря ми си получи  доставка от Юск на новия адрес в Манхайм преди да се  ummmeld-не (тоест преди да се пререгистрира).Стана ми обаче на мен интерсно защо младежът още не е регистриран.

# 603
Благодаря ти! Ще пращам тогава. Относно регистрацията … дълга история. Настаниха го уж временно в по-голямо жилище, но това го отчитам като негатив, защото договорът му е за друго и е без регистрация. Оказва се, че тя де факто  не му трябва засега, но не може дълго да е във висящо положение. Дотук с точните немци … Дори го ръчкам да ходи отново до офиса за студентско настаняване да види дали има промяна в наличността, но той е пей сърце.

# 604
За Карлсруе ви препоръчвам да погледнете и https://www.hadiko.de - условията са добри и кампусът е на 20 мин от КИТ

# 605
  • Русе, у дома
Аз с прясно инфо от понеделник. Получи си пратката в общежитието благополучно. Беше оставена долу до пощ.кутии, без да И звънят по телефона. Нашия номер (чужд), беше на зет ми, немски номер. Позна си кашона, като видя, че пише Speedy. Мойто има адресна рег., но то тя не взе участие в изпращането/получаването.
Няма банкова с-ка още, бори DKB-то, но мн проблемно, ще минава на Sparkkasse (имат офис в унито), мрън...

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 10:26 от barfly

# 606
Здравейте,
дали потвърждавате, че не можеш да си купуваш с дебитна карта (само кредитна можело и разни пей пал и т.н.) билети за Дойче бан от 01.10 ?
Дори със студентска немска сметка и профил? Синът ми искаше да пътува с по-бързите влакове (за другите има карта) и системата не му позволи...пуу само измислят нещо тия германци.

# 607
  • София
Аз съм купувала билети за  ICE,  с дебитна на бг банка при това. Преди десетина дни голямата ми дъщеря си  купи билет за ICE от Базел до Манхайм с немската си сметка (поддържа си и нея), за са тръгнат оттам заедно двете със сестра й към Аахен и да оставят колата за седмица на паркинга на летището в Кьолн, откъдето ще летят вече трите (пак сме с убийствените схеми за събиране и развозване  на домочадието  насам-натам Sunglasses). Но дори и да допуснем,че ние сме нямали проблем, понеже сметките ни не са студентски(моята по принцип, на девойката от вече  2-3 години), то другата ми дъщеря в Аахен безпроблемно си купува с дебитна на Шпаркасе, студентска.Освен да е нещо ново .

# 608
  • Русе, у дома
Логично е системата за разпл.на сайта, да не прави разлика между дебитна и кредитна карта.
Освен ако, дебитната има някакъв лимит или се нуждае от 3D пароли, които не са активирани.
Ревалют ни спасява нас в такива случ.
Въпреки, че мойто имаше такъв лош опит с пералнята в общежитието - приемаше само Paypal.
Наложи се спешно баща И да си възстанови акаунта. Доста ругатни отнесе немската система....Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 10:26 от barfly

# 609
Ето възможните начини на плащане от сайта на Дойче Бан
https://www.bahn.de/service/informationen-buchung/zahlung
Наистина има някаква промяна от 1 октомври.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 16:31 от мама-ени

# 610
  • Deutschland/HE
Аз сутринта опитах да купя билет за ICE и ми даде като възможности за плащане: PayPal и кредитна карта, плащането с плат. нареждане  (Lastschrift)не било възможно в момента.
Утре ще видя дали ще ми вземат парите за месечната карта и ще ви пиша.

П.С. Днес мина проверка във влака и зад мен явно беше студентка и искаха да покажее нещо допълнително, защото част от университетите били отказали нещо и този билет важал само за автобуси и S-bahn. Контрольора беше много внимателен, обясни на момичето, не искаше да я глобява.

# 611
  • София
Аз сутринта опитах да купя билет за ICE и ми даде като възможности за плащане: PayPal и кредитна карта, плащането с плат. нареждане  (Lastschrift)не било възможно в момента.
Утре ще видя дали ще ми вземат парите за месечната карта и ще ви пиша.

П.С. Днес мина проверка във влака и зад мен явно беше студентка и искаха да покажее нещо допълнително, защото част от университетите били отказали нещо и този билет важал само за автобуси и S-bahn. Контрольора беше много внимателен, обясни на момичето, не искаше да я глобява.
Не знам за кой град става въпрос, но семестриалните карти предполагат договор на университета със съответната транспортна фирма. Ако няма такъв (например в Хайделберг вече няма), варианът е Deutschland -Ticket или още май се казва Jugend Ticket, важи за всикчи градове, но заедно със студентския документ със снимка.

# 612
Здравейте, момичета.
Имам една чуденка, която не е по темата.
От къде в Мюнхен  мога да купя мултикукър и от коя марка сте доволни?
Моят в БГ е Мюлер и съм много доволна, не е под налягане, но пък готвя всичко....бързо и лесно....пести време и съдове....и е вкусно

# 613
  • Добрич
Здравейте, момичета.
Имам една чуденка, която не е по темата.
От къде в Мюнхен  мога да купя мултикукър и от коя марка сте доволни?
Моят в БГ е Мюлер и съм много доволна, не е под налягане, но пък готвя всичко....бързо и лесно....пести време и съдове....и е вкусно

Ние купихме от немския Амазон за дъщеря ни. Гаранцията е за Германия и Австрия. Уредът е Нинджа и е  комбиниран мултикукър с еър фрайър. Тази седмица шерката каза, че това е най-добрият възможен подарък, който сме и направили. Има оборудвана  кухня в квартирата, но тя готви само на него и е много доволна. Ние го взехме пролетта и беше на чудесна цена.

# 614
И аз препоръчвам нинджа.Моят син е със същия уред- Нинджа( комбиниран). От amazon.de го поръча. Много е доволен и  готви с голямо желание.

Общи условия

Активация на акаунт