Отговори
# 615
Здравейте, момичета.
Имам една чуденка, която не е по темата.
От къде в Мюнхен  мога да купя мултикукър и от коя марка сте доволни?
Моят в БГ е Мюлер и съм много доволна, не е под налягане, но пък готвя всичко....бързо и лесно....пести време и съдове....и е вкусно
Ако искаш да го вземеш от физически магазин виж в Media Markt , Saturn и подобни. Ако искаш да си вземеш онлайн търси "Multikocher" .

# 616
Нинджата има всичко- под налягане, слоу, ерфраер, печене. С Нинджа не е нужен кухн. бокс. Не е просто мултикукър.

# 617
  • Deutschland/HE
В самите магазини на Сатурн и МедиаМаркт има малък избор, онлайн има много повече неща и понякога са на по-ниски цени. Аз съм харесала една Нинджа за дъщеря ми и чакам Черния петък, за да я поръчам. Тя и сега е намалена, но преди 10дни беше още повече.

# 618
В самите магазини на Сатурн и МедиаМаркт има малък избор, онлайн има много повече неща и понякога са на по-ниски цени. Аз съм харесала една Нинджа за дъщеря ми и чакам Черния петък, за да я поръчам. Тя и сега е намалена, но преди 10дни беше още повече.
Така е, но има хора които обичат да видят и пипнат в магазин или по някаква причина могат да платят само в брой. Затова дадох идеи за физически магазини.

# 619
Благодаря много за отговорите!
Ще потърся,а  хубаво е, че имам варианти и за он лайн , и за физически магазин.

# 620
Чувам и аз добри отзиви за Нинджа, но аз себе си и детето обзаведох с инстант пот. Той си го купи от Амазон Германия и го взе употребяван. Аз имах съмнения, но беше направо нов. Никакви следи от употреба. Варианта е мултукукър, тенджера под налягане и еърфрайер е един уред.

# 621
  • София
Благодаря на дамата, която изпрати учебници за подготовка за TELC сертификата на едната ми дъщеря.
Бяха от голяма полза. На първото явяване края на миналата учебна година успя да си вземе само говоренето, но явно тогаващният тест е бил по-труден. Само един нейн съученик от всички явили се беше успял да вземе изпита изцяло и то с минималните точки. На следващото явяване преди месец мисля някъде без някаква особена допълнително подготовка тя си взе и другият модул без проблем.
Миналата седмица бяхме в Мюнхен, да разгледаме TUM. Извод, кампуса за програмиране на гаджето им хареса, този в града за архитура, към която тя се е насочила не особено. Иначе имаше много хубава онлайн игра  или куест по-скоро, която бяха препоръчали от университета да се изтеглят, с която обикаляха кампусите и решаваха някакви задачки или изпълняваха нещо и се забавляваха. Спускаха се по пързалката от горният етаж, разчитаха абакус, търсеха някаква кула и тн.
Времето беше страхотно иначе в Мюнхен, разгледахме резиденцията, дворецът Нимфенбург, центъра, аквариума, БМВ музая и тн и тн.
Засега се е насочила само архитектура иначе да кандидаства в Мюнхен, Виена  и тук в УАСГ. Ако има някой с дете, което скоро е минало през това ще съм благодарна, ако мога да попитам няколко неща.
Дъщеря ми иска да ползваме фирма посредник, но аз все още смятам, че би трябвало да можем и сами да се справим.

# 622

Дъщеря ми иска да ползваме фирма посредник, но аз все още смятам, че би трябвало да можем и сами да се справим.
А ориентирали ли сте към конкретна консултантска фирма?
Някой може ли да препоръча такава ,както и цените,на които работи?На сайтовете на нито една няма посочени такива.

# 623
  • На планетата Земя
Aila, ще се справите без посредник, убедена съм. Ако имате въпроси, питайте, докато не съм забравила Simple Smile

# 624
  • тук-там
Много пъти сме коментирали, че посредниците няма какво да ви помогнат. Трябва да се информирате за всичко, а с посредник трябва и да го контролирате. И като цяло е добре детето да мине през цялата административна част, защото като отиде в Германия, посредник няма, а администрацията е убийствена.

# 625
Моето мнение е че няма смисъл използването на фирма посредник за кандидатстване в TUM.
Отдавна не съм писала тук. Моето момиче е добре, 2 година започна. Всички изпити са взети.

# 626
  • София
Ох майчета,да питам...
Дъщеря ми има проблем с месечния си цикъл.От както е в Германия още не се е появил.
Говорим за закъснение вече от над 20 дни.Изключваме бременост.
Знам,че преместването и стресът си оказват влияние,но трябва да я види специалист.Ще се прибере в БГ чак края на Декември,не може да се чака според мен.

Как работят ЕЗОкарти?Само спешност ли покриват?
Някаква идея колко би струвал такъв преглед,ако се наложи да го плащаме..

# 627
  • София
За спешност няма да мине най-вероятно.И с преглед не е лесно, чака се..Дори и тези, които имат немски здравни, чакат.Не става веднага като в БГ, плащаш и готово.Не съм лекар, не бих се и наела да давам съвети, само споделям, че при сходен проблем на дъщеря ми й бяха предписали нещо билково и принципно  без рецепта.Помогна, регулира й цикъла,  но в момента не е в Германия тя,  че да ми снима опаковката/каже името.Във вторник най-рано.Но не се притеснявайте, нормално е при смяна  и стрес да се получат подобни отклонения.Понеже е до мен, попитах я, та ми каза, че ако девойката опише проблема в аптека, ще й дадат безпроблемно това лекарство на билкова основа или негов аналог да го пие, докато има назначен час за лекар.И ако не помогне, поне няма да навреди.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 16:52 от Просто русалка

# 628
В месеца, които се омъжих цикълът ми ме прескочи. Смятам, че е нормално. Нека девойчето не се стряска. Имах колежка, която в годината и се губиха 2,3 цикъла. При нея се оказа хормонално. Има си сега едно прекрасно бебче. Може дори от неправилно хранене, недоспиване, стрес. Нека се успокои и малко витамини С и Д. Всичко ще си дойде на мястото.

# 629
  • тук-там
Аз не бих се стреснала толкова и бих успокоила детето. Ако продължи да ме човърка, бих я поощрила да си дойде за един уикенд и преглед в Бг. Ще ви излезе по-бързо, а и вероятно по-евтино с бюджетна авиолиния. А и за детето ще е положителна емоция.

Общи условия

Активация на акаунт