Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 78 956
  • 782
  •   1
Отговори
# 15
  • The Evergreen State
В големите жеги и за ваканции избирам Miss Dior Rose Essence, Chanel Chance Eau Vive, Lancome Idole Aura, Bvlgari Mon Jasmin Noir и добавям тук и съвсем новото ми попълнение Boucheron Jaipur Bracelet. Иначе други които нося в топло време са Chanel 5 L'eau, Dior J'adore L'or, Jour de Hermes, Chanel Gabrielle Essence, Dior Pure Poison, Guerlain Cruel Gardenia, Cartier Baiser Vole.

По въпроса на Hristina H от предната тема за Единствения парфюм, и аз дълги години бях на лично пътешествие в търсенето му. Като резултат избирах един, няма и на половината изпръскан, друг ми ставаше единствения, съответно първия или връщах на магазина или подарявах, но не го запазвах защото бях във вечно преследване на единствения. После реших да имам колекция от няколко, но тази колекция бавно се увеличи през годините Simple Smile.
Има обаче нещо наистина очарователно в носенето на един парфюм, или поне не толкова честата му смяна. Приемаш да бъде твоят парфюм и околните също приемат това, също трупаш спомени с него и едно бегло помирисване може да те върне назад във времето. Точно кой да бъде - който сама решиш да определиш като такъв, всичко е индивидуално. Бях прочела някъде че парфюмеристите Тиери Васер и Франсоа Демаши винаги носят един и същ сигничър парфюм. Повечето парфюмеристи си правят специални за тях формули парфюми което пак донякъде е придържане към един сигничър парфюм. Много хора имат по един или само няколко парфюма, които ползват докато не изпръскат или им омръзнат, но се придържат винаги към малка бройка, всичко е въпрос на лайфстайл.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:44 от Athena

# 16
Това лято съм изключително минималистична, чак не мога да се позная. Eau de Merveilles и Womanity е всичко, което ползвам.
Всякакви сладости ме дразнят, въпреки че тук лятото е много далеч от температурите в БГ (за мое огромно съжаление 😏).
Утре обаче заминавам на кратка, едноседмична почивка на Балеарите, където, според прогнозиращото ми приложение, са обявили код червено за ужасна жега. В куфара ще сложа, освен споменатите по-горе, и Phylosikos EDP.
Чудя се и за Scandal Absolu за вечерно време, или L'interdit Rouge, или Addict Eau Fraiche. Или пък да се изкуша с нещо на летището... 🤭

# 17
Дени, благодаря ти за новата лятна, красива тема! ❤️
Имам нови харесани летни аромати, но още не са при мен, а в магазините. Решила съм да си поизпръскам тези, с които разполагам, защото иначе си стоят, а така не се чувствам комфортно. Темповете ми на употреба, са много бавни, сравнени с тези на влюбване в парфюми. Няма да изненадам никого с летните си любимци, те са на Jo Malone. Poppy & Barley, Wood Sage & Sea Salt, Blackbarry & Bay, Silk Blossom... Искам да довърша Aqua Allegoria Pera Granita и Herba Fresca. Много харесах един парфюм, представиха ми го като нов. Не е, но не го познавах. Прекрасен е, но и нетраен. Това изобщо не ми пречи, за разлика от цената.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Love-Eau-Fraiche-54327.html

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 06:24 от Magda Dimitrova

# 18
Благодаря за темата, Денси. Напоследък не мога да нося един парфюм повече от два - три дни.  Започва да ме дразни и ми трябва почивка. Дори и големите ми любимци ме побъркват. От летните въртя зелени парфюми предимно - Амара,  Нероли амара и Нинфео мио пак с уговорката че след втория ден вече съм отегчена. Дори Ангел Фантазм, който купих на намалението още стои запечатан в кутията. Страх ме да не го последва същата съдба.

# 19
В наистина горещи дни нося само лек лек цитрус, тип одеколон - Mugler Cologne, Loewe Aire Fantasia, Guerlain Eau de Fleurs de Cedrat. Когато е една идея по-поносимо, обичам Versace Versense, Rochas Eau Sensuelle и двете Illusione на Ботега - обикновената и Tonka Solaire. За плаж - Nivea Sun e мечта! И спряната любов Aqua Allegoria Coconut Fizz, от която пазя запас.

# 20
Благодаря за темата, не деля на сезони, но това лято  нещо въртя зелени и бели аромати, понякога леко горчиви. Нероли, смокини, сапунки, понякога някои смолисти...понеже са ми сред любимите типове аромати,  имам доста такива, направо за поливане Blush

# 21
Страхотна нова тема!! Аз съм на вълна летни аромати,  но любимият ми в момента е Tilia MAB. Толкова е свеж и зареждащ! Другия който искам е Love delight, но цената му не ми е още по вкуса и съм само с една 10 мл отливка, аромата обаче е страшно мой! От днес разносвам Chanel  Comete, но сякаш още не мога да го оценя, някак си ми е бабешко- пудрен... Дано да улегне и да се харесаме, до момента  само Coco Mademoiselle ми е допада и съм носила от бранда.

# 22
  • Пловдив
Благодаря за новата тема, напоследък посягам към Her Burberry той ми е най-лесен за носене по всякакви поводи и е много неангажиращ🍀

# 23
  • София
Летни любови са ми Aqua Allegoria Mandarine Basilic, Rose Alexandrie, Pure Eve и Herbae.

Valentino Donna Rosa Verde Valentino ми стана интересен, а че е и спрян. Успокоявам се че няма да ми хареса Grinning

Благодаря за новата тема Flowers Cherry Blossom
Лятото на 2022 повлияна от твоите положителни коментари за Чистата Ева си я закупих, поносих, но ту ме радваше, ту ми ставаше безразлична. В крайна сметка, размених тук.
Валентиното ще го донеса с мен на следващата среща! Ще го тестваш! Hug

# 24
Здравейте , някой ползвал ли е Paco rabanne one milion elixir и Bvlgari Man Parfum. Интересуваме как се държат като трайност и сила на аромата , и аромата на какво наподобява?
Благодаря предварително!

# 25
Здравейте,
Тъй като ми е интересно кой какъв парфюм ползва и днес случайно разбрах, че любимият парфюм на Валерия Георгиева от Ергенът 2 е Shine by Day, на някаква немска марка. Може би някои от Вас не го знаят, аз също за първи път го чувам, но ми стана интересно. Особено, когато Евгени сподели, че бил много впечатлен от ароматът на Вал и в съблекалнята, където били роклите на всички момичета, той усещал точно нейният парфюм и бил много впечатлен.

# 26
Копче, много ще се радвам Kissing Heart
И още по ще де радвам да не ми допадне, че като е спрян де ще го търся Joy

Чистата Ева е много красив парфюм, но мога да го нося само в големи жеги.
При температура под 30 и две скромни пръсвания ме удушват

Мила съфорумка ме насочи към отдавна издирван парфюм, поръчах на мига и сега лекинко ми трепка нетърпеливо сърчицето дали ще пристигне.

# 27
Здравейте,
Тъй като ми е интересно кой какъв парфюм ползва и днес случайно разбрах, че любимият парфюм на Валерия Георгиева от Ергенът 2 е Shine by Day, на някаква немска марка. Може би някои от Вас не го знаят, аз също за първи път го чувам, но ми стана интересно. Особено, когато Евгени сподели, че бил много впечатлен от ароматът на Вал и в съблекалнята, където били роклите на всички момичета, той усещал точно нейният парфюм и бил много впечатлен.
Валерия си e представител на LR(даже и нещо като старши експерт продажби), а както виждам парфюма е техен, би трябвало да може да се поръча чрез тях и техни каталози.

# 28
  • Враца
Да, ето го и с намалена цена:

https://aloe-bg.com/magazin/parfum-shine-by-day/

# 29
Парфюмни,
отзиви за Monotheme ароматите?

Утре чакам куриер с AA Limon Verde 😎

Общи условия

Активация на акаунт