Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 79 393
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
  • Out of the Mix
Благодаря на всички,
Ланком Трезор много ми хареса бутилчето. Смятам ще й хареса. Ще погледна за наличности тук-там тия дни.
Musc Diamont много ме кефи, но почти никъде го няма.
Не става дума за впечатляване, а нещо различно, и което може да се носи целогодишно, защото не е колекционерка и не й трябват 100, от които да се чуди какво да носи, не е приоритет това.
Нещо около нейните неща.
Ла Ви е Бел, не твърдо. Simple Smile
Както и Opium-и и т.н.
Може би нещо на Диор, но май много са вече разводнени.

# 601
Revoker, погледни и Paris-Venise от серията Les Eaux de Chanel, мисля би ѝ допаднал щом е почитателка на Coco Mademoiselle,  прекрасен ежедневен парфюм е, според мен.

https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Paris-Venise-49696.html

# 602
  • София
Благодаря на всички,
Ланком Трезор много ми хареса бутилчето. Смятам ще й хареса. Ще погледна за наличности тук-там тия дни.

Поискайте парфюмната вода, за нея ми беше препоръката.

Paris-Venise също е страхотно предложение, много красив аромат.

# 603
  • на терасата
Установих, че за мен Chloé L'Eau de Parfum Intense стои добре на тъкан. Пробвах на памучна блуза и шал от някаква синтентика, не коприна. Там не се усеща така силно химичната нотка в базата, която усещам на моята кожа и на картонче. Той е есенно-зимен аромат, така че носенето на тъкан е подходящо.
Химията, която усешам в Chloe-то е различна от тази в Бакара руж екстракт, на който имам фирмена мостра. В Бакара е подчертано йод, тук не мога да определя на каква точно химия мирише, защото не съм химик. Предполагам, че молекулата, която носи малината, носи и тази химична нотка, която моят нос усеща.

Допълвам поста си:
Ето състава от официaлния сайт на Chloe:
Top: Raspberry
Heart: Rose
Base: Ambrox, Cashmeran, Cedar

Пробвах Барения на блотер и на кожа. Съвсем различно се развива. На блотер е прекрасен и нещо от него ми напомня на Mémoire d’une Odeur Gucci, предполагам лайката. На моята кожа нищо интересно, съвсем нищо.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:34 от рак-щрак

# 604
  • София
Амброксан май  има в новото Chloé. На мен ми е и леко пачулест, но не съм специалист по нотки. Мишел Алмайрак и сина му  Ромен са майсторите и мисля, че са създали чудесен аромат.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:19 от chanel19

# 605
Ох, ще ме разорите тука, както си дремех и си казвах, че напоследък никакви нови парфюми не ме блазнят и почнах да чета тука и напълних кошницата ... А си мислех, че съм ескпарфюмоwoman.
Първо отнесох две Мансери - Red Tobacco и Jasmine exclusiff, въпросът е, че уж нямам проблем с обонянието, но преставам да усещам всичките си парфюми много бързо, може би суха кожа ... знам ли. И явно прекалявам, че околните почнаха да го отбелязват. Колебая се и за Coco Vanille и VAN CLEEF & ARPELS Orchidee Vanille, но последния е много нетраен върху мен.
После поръчах насляпо новия La vie est belle, по описание звучеше много добре. Поръчах го по време на ваканцията, след това минах през солунската Сефора, пробвах го, амиии не е моят, нещо много натрапчиво се усеща на моята кожа. Пробвах го и на следващия ден, тц, същата история. А поръчката ми още не е дошла Grinning (поръчах от lancome.bg, някой друг поръчвал ли е оттам, защото почнаха подозрително да се бавят). Там пробвах и Scandal Absolu, той някак е много повече мой и сега се колебая 30мл или 50мл да отстрелям. La vie est belle май ще отиде при майка ми, бях ѝ взимала оригиналния преди време, но после мина на La Nuit Trezor, Revoker, може да го чекнеш него за подарък.
И смятам да се отпиша от тая тема, че скоро не бях купувала 5 парфюма за 2 седмици Grinning
Някаква носталгия ме обзе и се логнах в профила си във фрагрантика, пък в последните 10 години не съм добавяла нищо, пък като се зачудих за едно Givenchy, което само си спомнях, че е правоъгълно шишенце (по-скоро паралелепипед), докато не го намерих как се казва (Dahlia Divin Le Nectar de Parfum), не мирясах. Пък като се замечтах за диорската Долче вита, еххх, а бяхме млади Simple Smile

# 606
  • Враца
Revoker, всичките които си изброил, са и мои любими. Щом си се насочил към шанел, вземи Алюр Сеншуел.

Между Клоето И Бакара , аз паралел не намирам.

Днес, се радвам на Febe.

Много добра маракуя , много елегантен, луксозен и завладяващ аромат.
Уютен е и имам чувството, че го познавам от преди, аромат свързан със спомени, нещо такова усещам, още не ми се е избистрило точно какво.

Мисля си, че на мен няма да ми стои и изобщо няма да покаже прословутият си шлейф и сияж, за съжаление.

# 607
Връщам си думите назад, новото Клое много ми харесва. Когато го тествах за първи път, имах запушен нос и ми се изгуби покрай пробвялането на други по-силни парфюми.
Изкушавам се да си го купя, но тъкмо купих Si. Имам и достатъчно други, които никога няма да изпръскам.

# 608
И на мен 1 ден по- късно започна да ми харесва. А да не говорим колко е траен. Вчера се пръснат 2 пъти, вечерта се изкъпах, в момента още го усещам по себе си, без да съм се пръскала.

# 609
  • Out of the Mix
Фреш, от години отлагам да си взема Red Tabacco.
Поздравления за смелостта ти, ако си решила ти да го носиш, защото за мен не е унисекс.
Няма нищо "нежно", женствено в него, поне за моите сетива.
Мъжки е.
Умувам сега за тази зима дали да не пробвам новия Intense. На мостра ще го пробвам със сигурност.
Или може би Spicebomb Extreme. Много бих искал да пробвам One Million Privе (не съм фен на Paco иначе), но е спрян от производство, рядко се намира вече.
Ще поизчакам, ще се ослушам, защото много харесвам Carlisle на Конете, а около Черния петък се появява тук-там на сносна цена, и искам да си го взема.
Мансерите винаги гледам да взема "тестер", защото са едно към едно с "в опаковка".
Много са изгодни и си струват.
Jasmin-a смятам да го взема на майка ми за рождения ден. Simple Smile

vmarinska, мерси за идеята.

# 610
Благодаря на всички,
Musc Diamont много ме кефи, но почти никъде го няма.
Не става дума за впечатляване, а нещо различно, и което може да се носи целогодишно, защото не е колекционерка и не й трябват 100, от които да се чуди какво да носи, не е приоритет това.
Нещо около нейните неща.
Ла Ви е Бел, не твърдо. Simple Smile
Както и Opium-и и т.н.
Може би нещо на Диор, но май много са вече разводнени.
Не видях някой да ви предлага Ла Ве е Бел на Ланком. Може вие да сте загледали и чели ревюта.
Ла бел,за който писах е на Жан Пол Готие и е прекрасен, много по-мек и женствен от Трезора на Ланком.
Разбира се, зависи и бюджета какъв е.
Скрит текст:

# 611
Revoker, защо не вземеш на жената нещо ново и модерно? Защо тия вехти и скучни Шанели? Да ме извинят почитателите. 🫣
Все си мисля, че Miss Dior Parfum 2024 ще е попадението.
Новият Angel Fantasm също не е лош, някое от последните I want Choo издания, Si, Libre... много опции има. Очевидно жената си пада по популярни парфюми.

Dez ме подсети, че имам Insolence EDT в оригиналното шУшенце, първо издание.
Божке, колко бях луда по него... трябва пак да го преслушам.
За съжаление, нямам удоволствието да познавам виолетовия Ангел, за който Ковачева и другите момичета говорят.🙂

# 612
  • Пловдив
Barenia e подобрена версия на Mémoire d’une Odeur. Няма го оборът. Някакъв модерен шипър ще да е, защото аз нищо шипрово не усещам. И нищо чак толкова различно и нетрадиционно. Очаквах да е по-остър, защото аз с парфюмите на Hermes не се спогаждам, точно заради острото, задушливо, чак парещо начало. Тук не го усетих така. Накрая обаче остава само мирис на изсушени сладки цветя. Скромен при това. Кожа не усещам хич. Не е точно моят парфюм, но малък флакон бих купила заради флакона. Той май най-много ми хареса. Готие ако ги прелеят в други бутилки може и да ги помириша......Друга потребителска ниша са бутилките.

# 613
  • Бургас
Привет, дами. Hands Wave
Ще ударите ли едно рамо с мнения, понеже умувам подарък за близък.
Жената е на средна възраст. Пада си и върти 4-5 парфюма, като любими са й класическият The One EDP, Alien EDP, Mon Guerlain EDP класичекият, и Coco Mademoiselle EDP. Тривиални и мега носени, ама кво да се прави.

Мисля нещо на Chanel да й взема - примерно Coco Mademoiselle L'Eau Privée, там да пълни етажерката с Шанели.
Чета ревюта, казват, че е по-лек от EDP. Какво ви е мнението, става ли за 4 сезона?

Или може би някой от Gabrielle - първият или Еssence?

Идеята е да си го върти за всякакви поводи и през цялата година.

По повод тежките парфюми през лятото - "обожавам" на 30-35 градуса някой да ме лъхне с тежката ванилия или табак, а най - "любим" ми е Black Orchid и то от мъж. TrollfaceSweat Smile
Ах , как се радвам, че любимата Ковачева се завърна в темата:kiss:, не съм тествала нищо ново, но ще пиша и аз като ги пробвам.Дамата харесва точно парфюмите, които и аз, да дам няколко предложения, които аз обожавам -Delina Parfums de marly, Bdk Pas ce soir, Narciso rodriguez all of me, Maison crivelli Hibiscus mahajad, Амуаж Онър, Бомбата Виктор и ролф ЕДП, ЛВЕБ едп.Успех в избора и да споделите на какво сте се спрели.Парфюм за днес незабравимия Коко Мадмоазел ЕДП, който поднових в цели 100мл.Късна, но вечна любов.Интересно ми е новото Живанши, което е заредено вече в Дъглас https://douglas.bg/givenchy-linterdit-absolu-eau-de-parfume-intense-conf-84347

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 18:36 от Bright Crystal

# 614
Здравейте,днес в Дъглас ми попадна този парфюм.Отвратително шише ,от ефтина пластмаса.Но сока много ми хареса.Не мога да определя единствено дали е траен.Пръснах на блотер.Ако някой може да каже ще съм благодарна.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 08:58 от Maya Zhelyazkova

Общи условия

Активация на акаунт