Дървеници или хлебарки ?

• 1 277
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,изпадам в ужас като видя всякакви буболечки вкъщи , а от скоро забелязвам по една две на различни места тези гадове . Моля ви кажете ми какви са и какво да предприема като пръскане 🥲

# 1
# 2
  • София
На бълха прилича.

# 3
Бълхата не може да лежи по гръб или по корем ако е умряла. А легнала на страни е много характерна.

# 4
  • над кукувичето гнездо
Бебе хлебарка.

# 5
# 6
  • Варна
Привет на всички! Simple SmileЩе се възползвам от тази тема и ще се допитам до вас. Какво е това? В началото мислех,че е нимфа хлебарка,но колкото и да гледам снимки в гуглето, не ми прилича на бебе хлебарка.Но може и да греша. "Нашето" имаше много антенки и крилца. Светло му небе,но след преживяване набези от хлебарки преди години в старото ни жилище, изпитвам органическо, непреодолимо отвращение и ужас! Прилагам снимка. Движеше се сравнително бързо и съжалявам за качеството.

# 7
Хлебарките са отвратителни, да.Тези на по-ранна възраст са с по закръглен и топчест корем и това ми прилича точно на такива.
Има други хлебарки в горите ) със по големи сиво-жълти крила, понякога прелитат и влизат в жилищата но те не са толкова гнусни, и кротко си се хранят със растителни остатъци по земята ( съответно са и по чисти и фактически доста полезни ).

# 8
  • Варна
Хлебарките са отвратителни, да.Тези на по-ранна възраст са с по закръглен и топчест корем и това ми прилича точно на такива.
Има други хлебарки в горите ) със по големи сиво-жълти крила, понякога прелитат и влизат в жилищата но те не са толкова гнусни, и кротко си се хранят със растителни остатъци по земята ( съответно са и по чисти и фактически доста полезни ).
Благодаря!:) Парадокс: успокоих се,че се потвърди какво е, познат инсект е все пак, а не някакво нещо ,което ще ни изяде, докато спим. Но и никак не ми е ок Grinning

# 9
На това последното антенките на 3 ли се разклоняват?!

# 10
  • Варна
Не:) Движеше се и не успях да фокусирам. Но се разклоняват,да,на две.Simple Smile

# 11
Не:) Движеше се и не успях да фокусирам. Но се разклоняват,да,на две.Simple Smile
популацията разви ли се ? Simple Smile

# 12
  • Варна
Хаха. Пу пу, не! ! Наслагахме едни кутийки, напръскахме тавани и мази, кръстосвахме пръсти поне един месец да не изскочи нещо с антени ,но всичко изчезна!

# 13
здр те дали това лекарство против хлебарки ще свърши работа опитахме всичко но вкъщи неможем дасе отървем от тях

Общи условия

Активация на акаунт