Подуване на краката

• 471
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,много ми се подуват краката и задържам вода сигурно някой пие ли някаква добавка и да добавя че седя 8 часа на работа а в нас или като ходя нямам проблем

# 1
  • София
Иди на лекар. Не почвай да пиеш на своя глава лекарства за отводняване, особено в жегите, защото е много опасно.

# 2
Иди на лекар. Не почвай да пиеш на своя глава лекарства за отводняване, особено в жегите, защото е много опасно.
Подкрепям мнението, може да се дължи на различни причини това подуване.

# 3
Докато стигнеш до лекарския кабинет, препоръчвам да спреш всичко, съдържащо сол и да почнеш да пиеш много, много вода. Правилно четеш - колкото повече вода приемаш, стимулираш работата на бъбреците и понижаваш вероятността да се дехидратираш и да започне да ти прилошава в жегите. А за солта е известно, че способства за задържането на вода.

# 4
  • София
На мен преди ми се подуваха в жегите. Движението, спортът помагат. И намали солта, както са ти казали.

# 5
Консултация с лекар. Много вода, ограничи солта, ентан(евентуално), еластични чорапки.

# 6
  • над кукувичето гнездо
Консултирайте се със съдов хирург и, ако е небходимо, с кардиолог.

Последно ходих няколко пъти на иглотерапия, не съм сигурна, че от нея се повлия, но отокът е по-малък от обичайното. Китайката, при която бях, каза, че по-възрастните (бабите) се повлияват добре, защото обичайно проблемът идва от функцията на сърцето, на която тя може да повлияе с иглите.

Не знам откъде е ефектът, но паралелно с това приемам и лекарства, изписани ми от съдов хирург - ендотелон за заздравяване стените на кръвоносните съдове и един леко обезводняващ препарат, но те се пият за не повече от 3 месеца и по схема, гледам това да е лятото. Преди също съм ги приемала, но с неизвестен ефект. От няколко години пролет/лято пия и wow tea, колкото мога повече вода (бях стигнала 4 л на ден, но започнаха да ме болят бъбреците и намалих на 3); когато мога, лягам; движа се немалко. Ходя боса винаги, когато е възможно. Ако седя на работа, си слагам краката на платформа, за да не са съвсем сгънати и висящи от стола.
Казват, че трябват и обувки на ток от 3 до 5 см, а зимата - компресионни чорапи, които също е добре съдовият хирург да прецени с каква сила на компресията да са.
Има процедури за изтласкване на задържаната вода с едни надуващи се маншони, които се слагат на целите крака. Предлагат ги по разни студиа, но не знам дали им е дълготрен ефектът, само веднъж съм пробвала и не мисля, че може да е с дълъг ефект.

Яжте храни диуретици - череши, диня и по-безсолна храна, редуцирайте и сладкото, включително подсладени газирани напитки, както и алкохала. Избягване на горещините. Като съм край морето, не знам дали заради полежаването на плажа, заради хладката вода, или и двете, но съм по-добре. Намаляване на килограмите също, ако има накъде. Като бях 52-4 кг, отоците бяха по-големи кардинално. Сега съм 47-8 и е по-добре.

Аз от може би 20 години съм така и още не съм намерила точната формула, но поне се намалиха отоците и не ме боли кожата от разтягане. Имаше едно лято, в което нямах никакъв оток, без да правя нищо от изброените; видях си кокалчетата на фините глезени, но оттогава пак съм с оток, дори и минимален. По-често обаче е да съм с немалко подуване, особено в следобедните часове. Като бях бременна с първородния, носех чужди маратонки с 2 размера по-големи, защото само тях можех да обуя. За 5 дни след раждането свалих 10 кг.

Общо взето, не знам дали изобщо се повлиява от нещо различно освен лежане, но вече пробвам всичко наред, защото е голям дискомфорт така. Имам купища сандали, които не мога да обуя сутрин и да изляза с тях, защото до следобяд вече се впиват каишките и е болезнено.

Иначе съм добро и симпатично момиче 😂🤣😂

Общи условия

Активация на акаунт