Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 773
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
Аз искам да споделя следното.
Не е казано, че когато купиш скъп климатик и ще работи добре.
Ние сме със Ариели 12 ка в кухнята.
Вече 5 години работи без никакви проблеми.
Всяка година му се прави профилактика.
От магазин Метро сме го купили Септември 2020 г.
По някои път евтиното излиза по читаво от скъпото.

# 631
  • Велики Преслав
Не оспорвам казаното, но мога да добавя, че при климатиците го има момента, високата цена да определя качеството на работа на климатика.
Там е главното. Кой как е устроен за да създаде максимален комфорт. Въпреки, че както и да го чекнем, духа ли комфорт няма много, но това е друга тема.

# 632
Благодаря все пак, не са ти казали кое е чистено...не знаеш.
Любопитно ми стана просто.
Както и да е...
Не съм ги питала коя точно част почистват(защото не ме интересува), но ги виждах- бяха на метър от мен. Външното тяло беше ужасно мръсно, забелязахме го още преди години.

# 633
Васко да каже ... аз като неспециалист, но пък чула това онова си мисля...че е малко парлама чистенето на външното.
За турбината на вътрешно нищо не казвам. Само външното визирам....

# 634
Tанчето, не е важно климатика само да работи, а да е икономичен, безшумен и комфортен- нещо, което не се среща при климатиците от нисък клас!
Тета, външното тяло най-добре се почиства с водоструйка и препарат!

# 635
Нищо лично към дамата с Ариели климатика , но няма да е такъв .. От опит Медеята колкото и да я хвалят не можа да стъпи на малки пръст на Панасоника и то не японски Панасоник, а малайзийски...Така , че ...  в крайна сметка на какво да се спра?

# 636
Нищо лично към дамата с Ариели климатика , но няма да е такъв .. От опит Медеята колкото и да я хвалят не можа да стъпи на малки пръст на Панасоника и то не японски Панасоник, а малайзийски...Така , че ...  в крайна сметка на какво да се спра?
Панасоника наистина е много надеждна и дълготрайна марка при климатиците. Панасоник или Мицубиши хеви бих ти препоръчал като марки.

# 637
Tанчето, не е важно климатика само да работи, а да е икономичен, безшумен и комфортен- нещо, което не се среща при климатиците от нисък клас!
Тета, външното тяло най-добре се почиства с водоструйка и препарат!
Климатика ни работи много добре и не е шумен.
Икономичен .
Доволна съм и от сметката за ток когато работи климатика защото съвсем нормално харчи на месец.

# 638
Панасоника сега няма нищо общо като качество с машините преди години, заложете на Mitsubishi Heavy серия Premium или Daikin серия Comfora, а най -добре Perfera!
Танчето, хубаво е , че сте доволни от покупката си - това е много важно!

# 639
  • София
Скрит текст:
Пянасояиците може да си профилактирате.
Мидеята или я мъчи същото или термистора си е занижил параметрите и мери грешно.

За по 2500 лв можете да си вземете хубави климатици.
Митсубиши Хеви Премиум примерно.
нещо по точно? Аз или не гледам където трябва или ..... Не е ли по добро хиперинверторен климатик ? или поне да е клас А+++

Много се заблуждавате с това ХИПЕРИНВЕРТОР. Тази гадна дума е търговско наименование на най-високия клас инверторни машини на МИТСУБИШИ ХЕВИ. Другите марки няма да видите такова нещо. Говорим за добри марки. Наскоро видях да пише такова нещо на един климатик от турски произход за под 1000 лв, на който хладилната му част е сложна, колкото на хладилник Мраз. Но хората което не са запознати лапват въдицата.

Плюсчетата също много лъжат.

То вече не остана с кво да се лъже. Simple Smile Но очаквам с интерес какъв ще е следващият търговски трик, който ще измислят, пречупен през някакви технически параметри. Simple Smile.
Любими са ми тълкуванията на 9-ки, 10-ки, 12-ки и т.н. На едни 9-ката е 2,4 кВт, на други, 2,6, на трети 2,8 и т.н.

Не оспорвам казаното, но мога да добавя, че при климатиците го има момента, високата цена да определя качеството на работа на климатика.

В повечето случаи е така, но има и изключения. Simple Smile А, зависи и от марката. Някои имат постоянство в качеството, други са като метроном. Simple Smile
За протокола, имам 2 машинки Дайсейкай 3, от най-първите. Надали е нужно да ти казвам нещо повече. Simple Smile И винтче не е развивано за..........не знам, може и има 20-ина години.
Рядко има такива железни добичета. Бих ги сравнил единствено с легендарната 124-ка на Мерцедес. Simple Smile

# 640
# 641
  • Велики Преслав
В този случай Daikin-a

# 642
И според мен Daikin е по добрият вариант Simple Smile! До преди няколко години подовите на Mitsubishi Heavy и 25 и 35 бяха хиперинверторни, но сега е само 50 -ката.

# 643
Постоянно ли трябва климатикът да стои включен в контакта?

# 644
  • София
NEO, модел ACS-HL12VIVA.
Тип: Сплит система, стенен монтаж.
Капацитет: 3200W за охлаждане и 3400W за отопление.
Консумирана мощност: 1300W за охлаждане и 1200W за отопление.
Хладилен агент: R407C, 770 грама.
Ниво на шум: 40dB(A) за вътрешното тяло и 50dB(A) за външното тяло.

Това са данните на нашия дългогодишен климатик. От снощи спря да ни топли, което разбира се не ме изненадва, в преклонна възраст е. Въпросът е да търся ли ремонт на този или по добре нов? Не го ползвам основно нито за отопление, да за охлаждане повече, но как да кажа, по няколко часа на ден лятото и не всеки ден. Но, искам да има климатик ако се наложи

Общи условия

Активация на акаунт