Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 795
  • 710
  •   1
Отговори
# 615
Че той виси на куки..кво разбиване бе, човек.
Ми не знам и той не може да обясни като хората защо трябва да разбива стената около тръбопровода...

# 616
Че той виси на куки..кво разбиване бе, човек.
Климатика може да е слаган и след време да са слага ли вътрешна изолация и ако е така наистина ще стане мазало.При мен така се случи, при мене беше на заварено полужение и като махнахме стария кливатик стана мазало. После подложихне нов фибран за новото вътрешно тяло да си легне вече хубаво на стената, а не да е вкопан между изолацията и след това трябва шпакловане боядисване и така

# 617
Здравейте,
Васил Василев може ли да ми помогнете за избор на климатик за апартамент ЕПК?
Живея в София. Стаятa  е 3.53 х 4.77 (16.84 кв.м), височина 2.60 м. и се ползва за спалня. Има северно изложение, 4-камерна pvc дограма, има и външна изолация. Има ограничение за мястото, където трябва да се монтира - 85 см широчина. Бюджет - около 3000 лв е ок. Ще ми се да е здрав и безшумен. До сега не съм ползвала климатци и нищо не разбирам.
От форума видях, че един от моделите, който се препоръчва, е Mitsubishi Heavy Diamond - но той е 92см широчина и няма, как да се побере.
Видях и Хитачи Широкума - този, дали би бил подходящ за стаята?
https://vimax.bg/hiperinvertoren-klimatik-hitachi-rak25pse-w-rac … ch=hitachi%20shir

Не съм се вторачила в модела. Отворена съм за съвети и идеи.
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 09:17 от Jackie_Ca

# 618
  • Велики Преслав
Няма да крия, че се лаская когато се обърнете така към мен, някак като признание, но пък изглежда все едно подценявате останалите потребители, а те могат да изкажат много добри съвети по темата.

Показаното Хитачи е много добър избор ОБАЧЕ ЗА СТЕНЕН КЛИМАТИК. Ако нямате място за дълъг стенен, обмисляли ли сте варианта за подов?

# 619
Здравейте Simple Smile
Благодаря за бързия отговор и се извинявам на другите потребители, ако съм обидила някого.
За подов да си призная не съм мислила. Стаята е детска и за съжаление е препълнена с мебели и играчки. Гледам я, но място за подов съвсем не мога да измисля.
Прикачвам снимка на стената, за която си мисля. Издадената колона е 85 см.
Аз и друго се сетих - предполагам има значение, коя фирма го монтира. Видях, че vimax като че ли държат висока цена на пазара спрямо други фирми.

# 620
Здравейте! Да се включа и аз с питане?От 15-16 г съм с климатици: имам 3бр  Панасоник  12ка  малайзийски и 1бр Мидея 9ка.Панасониците са инверторни - като се включат есен и чак до късна пролет в стаи по 19кв.м.. докато Мидеята е обикновен и е в най- малката стая -14кв.м се включна само вечер .Лятото се повтаря - но вече охлаждане. Панасониците се оказаха истинска находка - сметката ми винаги е била по малко от на съседите - често с моите 3+1 кмилатика имам по малки сметки от техните макс 2 климатика при положение и че и апартамента е пълен с техника. Лятото единия Панасоник протече (ММ не знам какво му прави - работи но цитирам" давай да го сменяме незнам кога пак ще текне" ), втория пък работи само на високи обороти , а Мидеята ако не е над 26градуса настроена - не топли. Явно е, че трябва смяна. В резюме: апартамент  панелен , с 10см изолация (саниран преди 15г )с изток запад изложение , етаж 5 , Бургас. Моля за помощ на какво да се спра - бюджета ми е 7000-7500лв за трите с монтаж..... Загледах се в  Soyаll GREE, ама отзивите не са много добри да него, така че друг ще е

# 621
  • Велики Преслав
Пянасояиците може да си профилактирате.
Мидеята или я мъчи същото или термистора си е занижил параметрите и мери грешно.

За по 2500 лв можете да си вземете хубави климатици.
Митсубиши Хеви Премиум примерно.

# 622
Здравейте. Влизам в темата с проблем. Wink
Климатик Грее. На 5 години и нещо. Преди 2 години даде грешка на дисплея. Аз я разчитам като Е8. Тогава от сервиза ни казаха, че моторът/моторчето (не помня точно) е изгорял и го подмениха с нов. Сега пак даде същата грешка....
Едит. В дните, в които чаках техниците да дойдат, след грешката Е8, последва друга- Н5, при която климатикът вече тотално отказа да работи. След измиване на вътрешното и външното тяло и последвал рестарт- всичко е точно и вече си работи както трябва.

# 623
Как измиха външното тяло?

# 624
Дъждовете и топящите снегове измиват външното тяло и няма нужда да се мие допълнително...

# 625
Кое му миха... ми е въпросът към Мери.

# 626
Мидеята или я мъчи същото или термистора си е занижил параметрите и мери грешно.

нещо по точно? Аз или не гледам където трябва или ..... Не е ли по добро хиперинверторен климатик ? или поне да е клас А+++

# 627
Махнаха всички пастмаси от вътрешното тяло, сложиха някакви найлони във вид на голяма фуния и с препарати и водоструйка сглобена от кофа с чиста вода, маркуч и кофа за мръсна вода (в нея се оцеждаше фунията) измиха останалата вътрешна част. От вън също го миха по подобен начин и голяма четка- без фунията от найлон, естествено. Външното тяло е на сушина и няма как да се самопочиства по време на дъжд и сняг.

# 628
Външното ме интересува само.
Аз  съм разглобявала външно и знам какво има, за чистене там ми е странно какво има...освен това моят имаше едно като парцалена вата, обвиващо компресора май...то със сигурност не се вие Simple Smile..остава онази медна "решетка"...но тя няма и какво да се чисти.
Благодаря все пак, не са ти казали кое е чистено...не знаеш.
Любопитно ми стана просто.
Както и да е...

# 629
  • Велики Преслав

нещо по точно? Аз или не гледам където трябва или ..... Не е ли по добро хиперинверторен климатик ? или поне да е клас А+++

Много се заблуждавате с това ХИПЕРИНВЕРТОР. Тази гадна дума е търговско наименование на най-високия клас инверторни машини на МИТСУБИШИ ХЕВИ. Другите марки няма да видите такова нещо. Говорим за добри марки. Наскоро видях да пише такова нещо на един климатик от турски произход за под 1000 лв, на който хладилната му част е сложна, колкото на хладилник Мраз. Но хората което не са запознати лапват въдицата.

Плюсчетата също много лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт