Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 37 968
  • 753
  •   2
Отговори
# 690
Колко дълго може да издържи климатик без профилактика? Питам,защото ние не сме се абонирали за поддържаща фирма.

# 691
Дефинирай профилактика.
Хладилника що не го профилактираш веднъж годишно Grinning

# 692
  • Точно където трябва

Имате ли изолация и хубава дограма?
Не, няма изолация, дограмата е хубава.

# 693
Моля за препоръка за климатик. Стая в къща, без изолация. Изложението е югоизток. 3.50*3.50* 2.70. Отоплението ми е важно
https://homemart.bg/klimatik-fujitsu-general-kg/invertoren-klima … e&order=ASC&_gl=1*1iybzfg*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA5uDIBhDAARIsAOxj0CHbqRSE5zoLeG53hdB2zussu1YMgnS4o-AUWucAOzwVyIdLiLg_-2IaAh4uEALw_wcB&gbraid=0AAAAADFIBx1zX6ZfAUATyQKFtZkIt51hR
Този дали е подходящ?
Ние имаме два от тези и сме доволни, но сме със 7ци не 9ки. При нас са предимно за охлажане лятото, но ги пускаме и когато няма парно. Много са тихи и са ми идеални за спалните
ПП. Поправка https://www.vp-clima.com/%D0%9A%D0%9B%D0%98%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0 … g?c=66c47d7d63856 с тези сме

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 12:13 от Дамасцена

# 694
Здравейте, имам нужда от съвет и евентуално някакво решение на проблем. Поради невъзможност да се местят кабели, климатикът в спалнята ни е монтиран на стената срещу леглото. Когато ги слагахме, бяхме с идеята,че ще се ползват главно за охлаждане през топлите месеци, тъй като сградата има тец. Тецът обаче се бави и към момента сме без, та се топлим с климатиците. Взех един дефлектор /на Smart wing/ още лятото, ама не се спогодихме. Има ли някакъв вариант за друг вид дефлектор или нещо,което мога да направя, за да насоча въздушния поток настрани,примерно,но да не влияе отрицателно на обдухването, тъй като имам чувството, че датчикът отчита заради дефлектора, че климатикът си е "свършил работата ", а то реално изобщо не е така. Климатикът е Дайкин, 12-ка, не съм сигурна за конкретен модел.

# 695
Нощем не го ли спирате...не е толкова студено навън дори и през нощта, за да налага отопление и нощем.

# 696
Не го спираме, защото сме с бебенце на 2 месеца и си става хладно без отопление.

# 697
Климатикът няма ли опция да засича температура през датчик на дистанционното вместо на самото тяло?

# 698
Не съм сигурна, че знам как да проверя. Може ли насоки?

# 699
В книжката с инструкциите.
Моделът на климатика сигурно е написан във фактурата, информацията би трябвало да я има и в интернет.
На нас техникът мн. подробно ни обясни какви функции имат климатиците, които инсталира. Който е бил вкъщи при монтажа, може и да знае.

# 700
Ми не съм била вкъщи при монтажа, тъй като бях в 4 месец бременна, а апартаментът   беше в блок без акт 16 към онзи момент, съответно не сме живели в него. Не разбирам коментари от рода на " не е студено, защо пускате климатик нощем " и "който е бил вкъщи на монтажа, знае". Както и да е,мерси за насоката, ще прочета отново книжката,въпреки че съм почти сигурна,че не пишеше нищо за температура, която се засича през датчик на дистанционното.

# 701
Виж описанието на бутоните и ако имаш такъв така най-лесно ще го намериш.

# 702
Може да намалите вентилатора на най-ниската степен, за да не духа силно срещу леглото.
Друго не виждам какво може да се направи при свършен вече факт и при монтиран климатик!

ПС...няма какво да се изненадвате и не разбирате. Просто не сте уточнили в първото си питане че става въпрос за бебе. Без бебе няма нормален човек който да отоплява нощем вътре все още, все пак не е изстинало толкова времето. Това е.
И ние вечер пускаме да обдухва, но нощем със завивка си е съвсем съвсем добре без отопление.

ПС....аз пък не разбирпам какъв е проблемът че духа топло срещу леглото. Това оплакване важи обикновено за студената струя лятото, че не е ок да духа срещу легло. Но за топло...не знам...

# 703
Може да намалите вентилатора на най-ниската степен, за да не духа силно срещу леглото.
Друго не виждам какво може да се направи при свършен вече факт и при монтиран климатик!

ПС...няма какво да се изненадвате и не разбирате. Просто не сте уточнили в първото си питане че става въпрос за бебе. Без бебе няма нормален човек който да отоплява нощем вътре все още, все пак не е изстинало толкова времето. Това е.
И ние вечер пускаме да обдухва, но нощем със завивка си е съвсем съвсем добре без отопление.

ПС....аз пък не разбирпам какъв е проблемът че духа топло срещу леглото. Това оплакване важи обикновено за студената струя лятото, че не е ок да духа срещу легло. Но за топло...не знам...
Е, има нормални хора, които се отопляват нощем. Недей да мериш по себе си.
И да, проблем е да ми подвява-не ми е приятно усещането.  Сигурно и на други хора им е проблем.

# 704
Е, то който не харесва подвяването, се топли с друго, не с климатици.
Коментирали сме го това многократно - въпрос на усещане, на марката климатик /едни духат много, други деликатно/, на субективни възприятия - на един му пречи/прави впечатление, дрг не отдава значение и не забелязва....

Общи условия

Активация на акаунт